2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
40. oldal / összesen: 127
..
Enyhítheti a bírságot, ha a cég igyekszik megfelelni a jogszabályoknak
Fogyasztóvédelmi ügyekben enyhítheti a kiszabott bírságot, ha a vállalkozás igazoltan érdemi erőfeszítéseket tesz a jogszabályoknak való megfelelés érdekében - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
..
Bisnode: 2014-ben 1,47 százalékkal nőtt a magyar cégek árbevétele
A magyar cégek árbevétele 1,47 százalékkal nőtt 2014-ben, a több mint 384 ezer pénzügyi beszámoló alapján összesen 82 000 milliárd forint árbevételt termeltek. Tavaly csupán a pénzügyi szektor és a bányászat könyvelt el veszteséget. A nagy iparágak közül a gépipar a legsikeresebb, mivel árbevétele és nyeresége növekedésében is az élen járt - tudatta a Bisnode.
..
Hogyan szerezzük meg álmaink állását?
Szeptemberben minden évben felpörög az álláspiac, egyre több állást hirdetnek meg és egyre több a jelentkező is, ezért érdemes végigvennünk azokat a kulcsfontosságú lépéseket, amelyekkel jelentősen növelhetjük esélyeinket a munkaerő-piacon.
..
Négy év alatt több mint 600 ezren üdültek az Erzsébet-program keretében
Az Erzsébet-program első négy évében - az ideivel együtt - több mint 600 ezren üdültek már, köztük 300 ezer gyermek - válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a szocialista Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésére.
..
Amit nem tudsz mérni, azt nem tudod irányítani!
Céget vezetni, feladatokkal és partnerekkel foglalkozni, új kapcsolatokat építeni és a meglévőket ápolni sok időt vesz el egy vállalkozó idejéből. Utóbbi két tényező pedig rendkívül fontos, hiszen a cégek 97%-a ajánlások útján szerzi munkái nagy részét. Ez a magyarázata, hogy évről évre miért népesebbek az üzleti találkozók, a vállalkozói konferenciák. Az október végén megrendezésre kerülő Országos Networking Konferenciára idén 800 vállalkozót várnak a szervezők.
..
A cégek és intézmények már csak kondenzációs gázkazánt vehetnek használatba
Az európai uniós bizottsági rendelethez igazodva a nem egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók: a cégek és intézmények szombattól csak olyan gázkészülékeket helyezhetnek üzembe, amelyeknek szezonális hatásfoka legalább 86 százalék.
..
A Tata 300 új munkahelyet hoz létre Budapesten
A Tata Consultancy Services (TCS) indiai üzleti szolgáltató vállalat 300 új munkahelyet hoz létre budapesti globális szolgáltatóközpontjában - jelentette be Prabal Datta, a TCS magyarországi igazgatója és Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára.
..
38 milliárd forintot kapnak a fiatal gazdák induló támogatásként
Több mint háromezer fiatal gazda összesen 38 milliárd forint támogatást nyert el induló gazdaságának fejlesztéséhez a Fiatal gazda programban ötödik alkalommal kiírt pályázat keretében - ismertette a most lezárult pályázat eredményeit a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
..
Mintegy 4 ezer betöltetlen mérnökállás van Magyarországon
Folyamatosan növekszik a betöltetlen mérnöki állások száma, jelenleg mintegy 4 ezer nyitott pozíció van Magyarországon - ismertette az Experis Hungary legfrissebb felmérését Ábrahám László, az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
..
Lépésről lépésre halad az egyeztetés az egészségügyiek kollektív szerződéséről
Lépésről lépésre halad az ágazati kollektív szerződés tárgyalása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága.
..
Uniós alappal fékezné Ujhelyi a munkaerő-elvándorlást
Európai uniós alap létrehozását szorgalmazza Ujhelyi István annak érdekében, hogy a kivándorolt munkavállalókat vissza lehessen csábítani hazájukba - tudatta pénteken az MSZP-s európai parlamenti (EP-) képviselő irodája.
..
Új raktárépület nyitását tervezi a GW Magyarország Kft.
A szállítmányozással foglalkozó Gebrüder Weiss (GW) Magyarország Kft. új raktárépületet nyitna Dél-Magyarországon, mert kiemelkedő fejlődési lehetőséget lát a kelet-közép-európai régióban, és azon belül Magyarországon - mondta az osztrák érdekeltségű szállítmányozási és logisztikai vállalat ügyvezető igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
..
Magyar networking szakértőkre figyelnek Európában
A hazai networking-kultúra erősödését jelzi, hogy magyar előadók lépnek konferencia-színpadra a közeljövőben, Krakkóban és Lisszabonban is. Eközben a világ legnagyobb, üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének konzultációs tanácsadó testületébe is bekerült egy magyar szakember.
40. oldal / összesen: 127