2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
39. oldal / összesen: 127
..
A frissdiplomásoknak már nem a magas bér a legvonzóbb
Az átlagos magyar, 18-26 év közötti egyetemi vagy főiskolai hallgató, és frissdiplomás multinacionális céghez menne dolgozni, egy jó munka reményében szívesen költözne, de nem indítana saját üzletet. A felsőoktatási intézményből kilépve ugyan nem érzi magát eléggé kompetensnek a munkaerőpiac kihívásait illetően, a kezdő fizetéseket még mindig túlontúl magasra pozícionálja – ez néhány, a Deloitte „Első lépések a munkaerőpiacon” című idei felmérésének legfontosabb megállapításai közül.
..
Ezer új munkahelyet teremt Szolnokon az Eagle Ottawa Hungary Kft.
Ezer új munkahelyet teremt az Eagle Ottawa Hungary Kft. autóipari beszállító társaság a mintegy 9,5 milliárd forintból, a Szolnoki Ipari Parkban épülő új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokának köszönhetően - közölte a cég új szabászati üzemének gyárigazgatója a helyszíni bejáráson kedden.
..
Egyre kevesebb magyar cég szűnik meg
Folyamatosan csökkent a magyar cégekkel szembeni kényszertörlések, végelszámolások és felszámolások aránya 2015 első kilenc hónapjában, egyúttal pedig a magyar vállalkozások bedőlési aránya is jelentősen mérséklődött egy év alatt - közölte a Bisnode nemzetközi cégminősítő.
..
44 ezer hátrányos helyzetű álláskereső már munkába állt
Országosan csaknem 154 ezer álláskereső vett részt abban a programban, amely a hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerőpiacon való elhelyezkedését javítja, közülük közel 44 ezren már munkában állnak - ezt A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása című kiemelt projekt Nógrád megyei zárórendezvényén ismertette a Nemzetgazdasági Minisztérium projektmenedzsere.
..
Módosul a munka törvénykönyve
A hároméves új munka törvénykönyve a jogalkalmazás egységesítése miatt módosul, a lényeges szabályok azonban változatlanok maradnak a kormány honlapján hétfőn megjelent módosítási tervezet indoklása szerint.
..
Íme 4 tulajdonság, amely elengedhetetlen a sikerességhez!
Ahogy a sült csirke sem repül a szánkba, úgy a siker sem fog csak úgy az ölünkbe hullani. Amellett, hogy valóban meg kell dolgozni az eredményekért, szükséges néhány tulajdonsággal is felvérteznünk személyiségünket a cél érdekében – ezeket mutatja be Steve Tobak, az Entrepreneur szerzője.
..
Létszámbővítést terveznek a magyarországi üzleti szolgáltató központok
A következő egy évben 9 százalékos létszámnövekedést tervez az a csaknem 30 magyarországi üzleti szolgáltató központ (SSC), amely részt vett a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) felmérésében, és amely a hazai SSC szektor mintegy felét reprezentálja.
..
Fogyatékkal élők képzése polgárdiban - Szakmai fejlesztés az Rh Kft-nél
Alapvető és szakmai képzések az RH Kft-nél Polgárdiban” nevű, 40,6 millió forintos európai uniós támogatású projektjén keresztül növelte a megváltozott munkaképességű munkavállalóinak nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedésének az esélyeit a polgárdi RH Szociális Szolgáltató Kft. A vállalat napokban zárult képzési projektjében, ahol a munkavégzéshez szükséges kompetenciák fejlesztése volt a fő cél, 50 munkavállaló képzése összesen 336 képzési órában valósult meg.
..
Többet érnek a bérek és a nyugdíjak
Az alacsony inflációs adat azt mutatja, hogy a bérek és a nyugdíjak többet érnek, mint egy évvel ezelőtt - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán, a szeptemberi inflációs adatokra reagálva.
..
Minél kisebb egy magyar cég, annál nagyobb a munkavállalók szava
A száznál kevesebb főt foglalkoztató cégek nyitottak leginkább az innovatív megoldásokra, és a beosztottakat is sokkal inkább bevonják a döntéshozatalba, derül ki a Profession.hu cégvezetőket megszólaltató kutatásából.
..
Minden ötödik betegszabadságnak mozgásszervi panasz az oka
A 35 év feletti városi emberek minimum fele dolgozik már legalább tíz éve azonos testhelyzetet igénylő munkában, ami sokuknál mozgásszervi panaszokat okoz, e problémák pedig a munkából való kiesés csaknem ötödéért felelnek - derült ki a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának felméréséből.
..
Október végéig lehet pályázni a rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra
Október 30-áig pályázhatnak a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek a jövő évi 34,3 milliárd forintos rehabilitációs foglalkoztatási támogatásra - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
..
Ismét emelkedtek a pedagógusbérek
Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel - mondta a köznevelési államtitkár hétfőn Budapesten, a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón.
39. oldal / összesen: 127