2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
38. oldal / összesen: 127
..
Csökkent az álláskeresők száma szeptemberben
Több mint 10 százalékkal csökkent az álláskeresők száma az elmúlt egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 341,7 ezer álláskereső szerepelt, csaknem 40 ezerrel kevesebb, mint 2014 szeptemberében.
..
Mintegy 2,9 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást adtak át a hatvani Bosch-gyárban
Mintegy 2,9 milliárd forintos kapacitásbővítő, egyben 50 új munkahelyet is teremtő beruházást adtak át a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gyárában szerdán.
..
Foglalkoztatási program hátrányos helyzetű álláskeresőknek Zalaegerszegen
A Termelőiskola esélyt ad címmel hátrányos helyzetű munkanélküliek számára szervezett az építőiparhoz kapcsolódó képzési, foglalkoztatási programot az Első Magyar-Dán Termelőiskola Alapítvány Zalaegerszegen.
..
A cégeknek már most érdemes felkészülniük az új uniós vámkódex hatályba lépésére
A vállalkozásoknak már most érdemes elkezdeniük a felkészülést a várhatóan 2016. májusában hatályba lépő új, európai uniós vámkódexre, amely számos változást tartalmaz például az ügyintézési szabályokkal, határidőkkel kapcsolatban - hívja fel a figyelmet keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében az EY könyvvizsgáló és tanácsadó cég.
..
A munkakörülmények az ország versenyképességét is befolyásolják
A munkáltatók és munkavállalók közös érdeke a munkakörülmények javítása, a munkavédelembe fektetett költségek fontos szerepet játszanak Magyarország versenyképességének alakulásában is - mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti főosztályának vezetője hétfőn Budapesten az Európai Munkahelyvédelmi Hét keretében tartott sajtótájékoztatón.
..
Növelnék a kutatás-fejlesztési ráfordításokat a magyar vállalatok a Deloitte felmérése szerint
A következő 3-5 évben a magyar vállalatok 60 százaléka növelné kutatás-fejlesztési (k+f) ráfordításait, míg az előző évben még kevesebb mint 50 százalékuk nyilatkozott így - derül ki a Deloitte nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég ötödször elkészített regionális vállalati k+f felméréséből, amelyben 75 magyarországi közép- és nagyvállalat vett részt.
..
Egyre túlterheltebbek a pedagógusok
Az LMP azt javasolja, hogy egy független szervezet mérje fel a pedagógusok egyre súlyosbodó túlterheltségét, amely az ellenzéki párt szerint az életpályamodell bevezetése óta tapasztalható.
..
Nagy szükség van bolti eladókra
Negyedével több pozícióból válogathatnak a munkakeresők, mint tavaly ilyenkor és 16 százalékkal többen is néznek új munkahely után. A kereslet és a kínálat továbbra sem fedi egymást, a szakember hiány számos iparágat érint és eladóból is egyre többre lenne szükség - derül ki a Profession.hu harmadik negyedéves jelentéséből.
..
Sok a sikeres magyar vállalkozó, jól hasznosultak az uniós források
A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szerint sok a sikeres magyar vállalkozó, és az uniós vállalkozási források nagyon nagy százalékban jól hasznosultak.
..
A bérterhek mérséklésével csökkenhet a munkaerőhiány
A kereskedelmi vállalkozások versenyképességének fenntartása érdekében az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) a bérterhek csökkentését szorgalmazza , amellyel megítélésük szerint a munkaerőhiány is mérsékelhető.
..
Továbbra is jelentős az eltérés a hazai munkabérek között
Továbbra is huszonnyolcszoros az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb szintű munkakörök összjövedelmeinek átlaga között Magyarországon - derült ki a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég és szakmai partnere, a Simconsult szervezésében lezajlott felmérésből.
..
A magyarok több mint harmada indítana saját vállalkozást egy felmérés szerint
Nő Magyarországon a vállalkozói kedv, míg 2013-ban a magyarok 30, 2014-ben már 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy saját vállalkozást indítana - derül ki az Amway megbízásából a GfK által készített reprezentatív felmérésből.
..
Most már a passzív álláskeresőket kell aktivizálni - Az egész világ egy nagy adatbázis
Egyre több cég küzd avval, hogy a meghirdetett, gyakran kulcsfontosságú pozíciókat betöltse és megtalálja az adott állásra a megfelelő szakembert. A legjobb jelöltekért folytatott versenyben felértékelődik, hogy ki tudja elni azokat, akik egyébként maguktól nem keresnének állást. Megtalálásukhoz és aktivizálásukhoz egyre fontosabbá válik, hogy a cégek a közösségi médiát is bevessék.
38. oldal / összesen: 127