2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
37. oldal / összesen: 127
..
Uniós támogatás segíti a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését
Kétmilliárd forintos európai uniós támogatás segíti a rugalmas foglalkoztatás elterjesztését; a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kiírt pályázat célja, hogy a kis- és középvállalkozások (kkv-k) magas szintű, száz százalékosan finanszírozott átvilágítási, tanácsadói és fejlesztői szolgáltatást vehessenek igénybe munkaszervezésük rugalmasabbá tételéhez.
..
Mindenkinek biztosítani kell az értékteremtő munka lehetőségét
Egy összetartó társadalomban mindenkinek, köztük a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embereknek is biztosítani kell az értékteremtő munka lehetőségét, hogy azon keresztül is bekapcsolódhassanak a helyi közösségek életébe - hangoztatta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár egy szerdai budapesti konferencián.
..
Imádják a cégek a külföldről hazatérő munkavállalókat
Bár a magyarországi munkavállalók több mint fele szeretne nemzetközi munkatapasztalatra szert tenni, a legtöbben nem maradnának öt évnél tovább külföldön, hanem itthon hasznosítanák a megszerzett tudást. A hazai cégek pedig jelentős előnyben részesítik a külföldi tapasztalattal rendelkező jelentkezőket egy álláshirdetésnél, akár magasabb bért is kínálnak nekik. A Profession.hu, a Boston Consulting Group és a The Network több mint 5000 magyar munkavállalót kérdezett meg a témában.
..
A munkahelyekkel együtt a munkakeresés is mobillá válik
Az Adecco Csoport, a világ vezető HR szolgáltatója 2015-ben is elkészítette a munkaerőpiaci trendeket vizsgáló kutatását. Az Adecco Work Trend Study legfontosabb megállapításai azt mutatják, hogy a munkakeresés egyre inkább mobillá válik, csakúgy, mint a munkahelyek. A közösségi média egyre nagyobb szerepet játszik a munkakeresésében és a toborzásban, miközben olyan új trendek jelennek meg, mint a smartworking, ami nemcsak a vállalati munkakörnyezetre van hatással, de a munkáltató és a munkavállaló közti hagyományos kapcsolatot is újraértelmezi.
..
Egyre többen a közösségi médiából kapnak állástippet
A Facebook és általában a közösségi média az élet számos területén megkerülhetetlenné vált. Ma már a vállalati HR-sek egyre nagyobb része épít a közösségi médiára, amikor új munkatársak keresésébe vág.
..
Hátrányos helyzetű munkavállalókat alkalmazott a bonyhádi tranzit-coop szociális szövetkezet
A Bonyhádi Tranzit-Coop Szociális Szövetkezet – amely vállalkozások számára készít marketing célra használható adatbázisokat – 2013-ban nyújtott be sikeres pályázatot hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatására. A projekt összköltsége 35,8 millió forint, amelyet az Európai Szociális Alap forrásaiból, valamint a hazai központi költségvetés előirányzatából finanszíroztak vissza nem térítendő támogatás formájában.
..
Helyi termékeket gyártó munkahelyeket hoztak létre Nyugat-Nógrádban
Helyi ételkülönlegességeket, palóc linzert és nagygöncöt gyártó üzemeket hozott létre európai uniós támogatásból, összesen százmillió forintból két szociális szövetkezet Érsekvadkerten; a nyugat-nógrádi községben összesen 22 hátrányos helyzetű munkavállaló dolgozik.
..
Hol kezdődik a munkahelyi diszkrimináció?
Gyakran merül fel a kérdés, hogy egy új munkatárs kiválasztásánál a szakmai felkészültség, a tapasztalat és a különböző képességek mellett mennyire számítanak azok a tulajdonságok, amik felvetik a diszkrimináció gyanúját. Sok esetben maguk a felvételiztetők sincsenek tisztában a szabályozással, pedig a jelenlegi jogi környezet szigorúan szabályozza az egyenlő bánásmód követelményének megvalósulását. Számos esetben már az álláshirdetés is magában hordozza a hátrányos megkülönböztetést, vagy a pozitív diszkriminációt.
..
6,4 százalékra csökkent a munkanélküliség július-szeptemberben
A munkanélküliek száma 293 ezer volt július-szeptemberben, ezzel a munkanélküliség 6,4 százalékra csökkent az egy hónappal korábbi 6,7 százalékról - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Napi egy kávé áráért a munkában is biztonságban
Egyre több baleset történik munka közben: a KSH adatai alapján az elmúlt két évben itthon 15%-kal emelkedett a munkahelyi balesetek száma. Kevesen gondolnák azonban, hogy egy irodai lábujjtörés után is több százezer forintot fizethet a biztosító. A balesetekben a stressz is közrejátszhat, ezért fontos a bizalomépítés, amiben a megfelelő, személyre szabott biztosítások is segíthetnek.
..
Kezelhetetlenné válhat az európai munkaerőhiány 2050-re
Kezelhetetlenül súlyos problémává válhat 2050-re a munkaképes lakosság fogyása Európában - ismerteti a Randstad álláskereső portál friss tanulmányát keddi számában a Magyar Nemzet.
..
10 milliárd forinttal támogatja a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását
Több százezer embert érint a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogatása, amelyre két éven keresztül 10 milliárd forintot fordít a kormány - közölte Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
..
Kevesebb dolgozót véd kollektív szerződés a 2008-as válság óta
Csökkent a kollektív szerződések hatálya alá eső munkavállalók aránya a világ 49 országára kiterjedő elemzés szerint a 2008-as pénzügyi válság kirobbanása óta, de az egyes országok között jelentős eltérés tapasztalható.
37. oldal / összesen: 127