2024.10.08 | Kedd
Koppány napja

Munkahely
Keresés
36. oldal / összesen: 127
..
Gyorsítópálya helyett zsákutcába kerültek a megváltozott munkaképességűek
Az eredeti célok szerint az állam a cégeknek nyújtott támogatással, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának támogató pályázatok révén segíti a speciális helyzetű munkavállalók visszavezetését a munkaerőpiacra. A védett keretek között történt foglalkoztatás lehetővé teszi a rendszeres munkavégzéshez szükséges készségek elsajátítását, a munkavállalói magabiztosság elnyerését, és előkészítheti a teljesértékű munkavállalóként történő későbbi elhelyezkedést. Ezzel szemben az elmúlt hónapokban a megváltozott munkaképességű munkavállalók ezrei “ragadtak be” az akkreditált munkáltatók által tömegével kínált állásokba, és olyanok is gyakran töredék bérért végeznek betanított munkát, akik egyébként a nyílt munkaerőpiacon is jó eséllyel megállnák a helyüket.
..
Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók
Jövőre is megkapják a bérpótlékot és a bérkiegészítést a szociális területen dolgozók a kormány csütörtöki döntése értelmében - jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
..
Idén 4 százalék körül lehet az átlagos bérnövekedés
Idén a 4 százalékhoz közeli átlagos bérnövekedés - a várhatóan stagnáló infláció mellett - a reálbérek ugyanolyan mértékű emelkedését hozza az MTI-nek pénteken nyilatkozó elemzők szerint.
..
Zalában 24 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly óta
Zala megyében 24 százalékkal csökkent az elmúlt évhez képest októberben az álláskeresők száma - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.
..
Egyre képzettebbek a munkavállalók, de nehezen találnak megfelelő állást
Egyre képzettebbek a munkavállalók világszerte, azonban nem mindig találnak megfelelő állást, azaz a felsőfokú oktatáshoz való egyre jobb hozzáférés nem csökkenti a munkanélküliséget - derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legfrissebb felméréséből, amelyben az oktatás és a munkaerőpiaci elhelyezkedés kapcsolatát vizsgálták.
..
A munkáltatók kétharmadánál találtak munkaügyi szabálytalanságokat
Az év első kilenc hónapjában a munkaügyi hatóság az ellenőrzött 13 586 munkáltató 66 százalékánál tárt fel munkaügyi jogsértéseket, amelyek a vizsgálat alá vont 65 066 munkavállalók 68 százalékát érintették - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának hétfőn közzétett jelentésében.
..
A startup cégek sikere megváltoztathatja a fiatalok gondolkodásmódját
A feltörekvő informatikai vállalkozások, a startup cégek sikere megváltoztathatja a fiatalok gondolkodásmódját - mondta Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára a Magyar-Német Ifjúságért Egyesület Start-up Conference című tanácskozásán.
..
Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkabérre és a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozó szabályok betartását
Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkabérre, a munkaerő-kölcsönzésre és a szabadságra vonatkozó szabályok betartását - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os ellenőrzési tervéből.
..
Hamarosan 530 ezer alá csökken a magyar cégek száma
Magyarországon az idén október elején alig több mint 530 ezer cég működött, ami 2 százalékkal kevesebb, mint 2014-ben a tizedik hónap elején volt - hívja fel a figyelmet a Bisnode nemzetközi cégminősítő.
..
Veszprém megyében a munkavállalók több mint felét foglalkoztatja a vezető 300 vállalkozás
Veszprém megye 300 legnagyobb gazdasági vállalkozása foglalkoztatja a munkavállalók több mint felét, bár a társas vállalkozásoknak csupán mintegy 3 százalékát teszik ki - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.
..
Lufthansa-sztrájk - Szerdától teljes körű munkabeszüntetés
Szerdától teljes körű sztrájkba kezdtek a Lufthansa légiutas-kísérői.
..
Elhelyezkedési juttatás a közfoglalkoztatottaknak
Jövőre a közfoglalkoztatottak sikeres piaci elhelyezkedésük esetén megkaphatják a közfoglalkoztatási szerződésük még hátralévő idejére járó támogatási részt elhelyezkedési juttatás formájában.
..
A kezdő vállalkozások öt százaléka állja meg a helyét az üzleti világban
Csak minden huszadik kezdő vállalkozás számít magyar viszonylatban jól teljesítőnek - közölte az Opten céginformációs szolgáltató elemzésében.
36. oldal / összesen: 127