2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
35. oldal / összesen: 127
..
Megváltozott munkaképességűek munkahelye lesz a Vörösmarty mozi helyén nyíló kávézó
Megváltozott munkaképességű emberek munkahelye lesz az egykori Vörösmarty mozi helyén nyíló kávézó - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.
..
Belső kockázatok is fenyegetik a vállalati adatbiztonságot
Az elmúlt egy évben a vállalatok 73 százalékánál történt belső információbiztonsági incidens és ezek többsége a munkavállalók óvatlansága miatt következett be - állapítja meg a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat és a B2B International MTI-hez eljuttatott közös tanulmánya.
..
A valóságtól elrugaszkodott fizetési igényei vannak a diákoknak
Miközben az átlag nettó bér 159 ezer forint Magyarországon, átlagosan mintegy 235 ezer forintos nettó fizetést tartanak elfogadhatónak pályájuk kezdetén a 16-18 éves diákok, a minimum igényük nettó 158 ezer forint elrugaszkodva a valós munkaerőpiaci lehetőségektől - derült ki a Provident Pénzügyi Zrt. megbízásából készült legfrissebb kutatásból.
..
A szakszervezetek a minimálbér 9, a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatják
Négy nagy szakszervezeti tömörülés egységesen a minimálbér 9 százalékos és a garantált bérminimum 13 százalékos emelését támogatja - közölte Palkovics László, a Munkástanácsok elnöke.
..
Tízezer Java-fejlesztő kaphatna állást itthon most azonnal
22 ezer informatikus hiányzik Magyarországról az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) kutatása szerint . Az informatikus szakemberek kiközvetítésévelis foglalkozó Qualysoft Informatikai Zrt. szerint mintegy tízezer Java-programozó és több ezer .NET fejlesztő számára lenne jól fizető munka itthon is.
..
Mit kezdjünk az Y generációval a munkaerőpiacon?
Az 1980 után született fiatalokat megszerezni és megtartani is nehéz a munkáltatóknak. Pedig az Y generáció tagjai okosak, nyitottak és tehetségesek – állították a Tempus Üzleti Kávéház résztvevői, akik azt is megerősítették, hogy a nemzetközi ösztöndíjprogramokban részt vett fiatalok olyan készségekkel rendelkeznek, amelyek nagyon is keresettek a munkaerőpiacon.
..
Az elektronizálással csökkentek az adófizetés költségei a vállalatoknál
Az elektronikus adóbevallás és adófizetés bevezetése a leggyakoribb adóreformok közé tartozott tavaly a világ számos országában, ennek eredményeképpen a középvállalkozások számára könnyebbé vált az adófizetés, a hangsúly azonban az adók mérsékléséről a technológiára és az adminisztrációs terhek csökkentésére helyeződött - derül ki a Világbank és a PwC legutóbbi Paying Taxes 2016 című tanulmányából.
..
Egyre többen foglalkoztatnának megváltozott munkaképességűeket
Egyre nagyobb a kereslet a vállalatok részéről a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránt, azonban jelentkezők híján nem tudják betölteni ezeket az állásokat - mondta Dobár Attila, a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését segítő RehabJob Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
..
A hagyományos iparágon kívüli versenytársaktól tartanak a vállalatvezetők
A vállalatvezetők 54 százaléka az egyik legfontosabb üzleti kockázatnak az úgynevezett "Uber-hatást" tartja, tehát a hagyományos iparágon kívülről érkező szereplők jelentenek kihívást; ez az arány két éve még 43 százalék volt - derül ki az IBM legfrissebb vállalatvezetői felméréséből.
..
Már a kis-és középvállalkozások is kiszervezik tevékenységeiket
A nagyvállalatok mellett egyre több KKV szervezi ki egyes háttértámogató folyamatait, jelentősen megnövelve ezzel versenyképességüket. A kihelyezés leginkább fokozott költséghatékonyságot és kapacitást biztosít.
..
Az idén 16 vállalat kapott "legjobb munkahely" bizonyítványt
Az idén 16 magyarországi vállalat kapott "legjobb munkahely" bizonyítványt a Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég felmérése alapján, a díjakat szerdán Budapesten adták át - közölte a társaság.
..
Fontos a munkavállalók elismerése a vállalatvezetők szerint
A vállalatvezetők egyértelmű többsége, 84,5 százaléka szerint fontos, hogy a béren kívüli rendszeres juttatások mellett jutalmakkal, prémiumokkal, ajándékokkal motiválja a dolgozókat, ugyanakkor a vállalatok közel fele még mindig csak eseti jelleggel teszi mindezt - egyebek között ez derül ki a Sodexo Pass Hungária Kft. felméréséből.
..
Nőtt a munkabalesetek száma az első háromnegyed évben
A munkabalesetek száma 9,4 százalékkal nőtt az első háromnegyed évben az előző esztendő azonos időszakához képest - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának kedden közzétett jelentésében, amely a tárca honlapján olvasható.
35. oldal / összesen: 127