2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
34. oldal / összesen: 127
..
Szakértői számítások szerint jövőre 110 775 forint lehet a minimálbér
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) szakértői szerint, a költségvetést alapul véve, várhatóan 110 775 forint körül határozza majd meg a kormány a 2016. január 1-én hatályba lépő bruttó minimálbért - mondta Kordás László, a MaSzSz elnöke.
..
Nem született megállapodás a jövő évi bérekről
Nem született megállapodás a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) a 2016-os minimálbér és garantált bérminimum emelésének mértékéről.
..
Feketelista.hu: rekordszámú céget töröltek idén
Idén december közepéig 43 696 társaságot töröltek a magyar bíróságok, 4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis.
..
Szeretjük a céges karácsonyi partikat és a kollégák közötti ajándékozást, de az igazán találó ajándékot nem ilyenkor fogjuk megkapni
A megkérdezett hazai munkavállalók közel fele olyan helyen dolgozik, ahol lesz céges karácsonyi vacsora vagy parti, amit jó alkalomnak tartanak arra, hogy a munkatársak közelebb kerüljenek egymáshoz, bár gyakori tapasztalat, hogy valaki többet iszik a kelleténél. A dolgozók egymás közötti, névkihúzós ajándékozását a válaszadók többsége kedveli, holott viszonylag ritka, hogy az ilyen alkalmakkor jól eltalált ajándékot kapjanak a kollégájuktól. Azok aránya, akiket a két ünnep között szabadságra küldenek nagyobb, mint akiket kötelezően berendelnek munkára - derül ki a Profession.hu kutatásából.
..
Kifizetődő a munkavállalók egészségmegőrzésének támogatása
Az elmúlt években emelkedett azon cégek száma, amelyek gazdaságilag is kifizetődőnek tartják a munkavállalók egészségmegőrzésének támogatását.
..
Klímaváltozás történik az álláspiacon
Most már egyértelműen kijelenthető, elmúltak azok az idők, amikor a cégek kedvükre szemezgethettek a jelöltek között. Eljött az “álláskirályok kora”, ahol a keresett végzettségűek kedvükre válogathatnak az álláslehetőségekből. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő heti átlagban 4 új állásajánlatot kap – és ez a trend jövőre csak erősödni fog. A már stratégiai méretű munkaerőhiány enyhítéséhez az eddig hátrányosan kezelt csoportok bevonására és integrálására van szükség.
..
Ezt a 8 tanácsot fogadd meg, amikor vállalkozásba fogsz!
Belevágni egy saját vállalkozásba egyszerre kockázattal és izgalommal teli, hiszen rengeteg kihívás és kemény munka vár arra, aki az üzleti önállósodás útját választja. Gyakran azért választják a vállalkozók útját az emberek, mert függetlenségre és szabadságra vágynak. Ekkor még nem látjuk előre, hogy milyen küzdelmek és kudarcok várnak ránk.
..
Díjazták a legfittebb munkahelyeket
Átadták a Legfittebb Munkahely díjakat, az elismeréssel a munkavállalóik egészséges életmódját támogató vállalatokat díjazzák - közölte a Team Rekreáció Kft.
..
Német nyelvterületre költöznének a legtöbben, de London az egyik legnépszerűbb város
A megkérdezettek túlnyomó többsége bármikor külföldre költözne, és akár tíz évnél is tovább maradna, ha felajánlanának neki egy állást, derül ki a The Network, a Boston Consulting Group és a Profession.hu partnereként készített kutatásából. Az egészségügyből legtöbben Németországba költöznének, míg az informatikusok és a szolgáltatási szektorban dolgozók körében Kanada is népszerű.
..
A női felsővezetők lehetnek a gazdasági növekedés motorjai egy felmérés szerint
A nők üzleti életben betöltött szerepét tekintették át nemzetközi cégek női felsővezetői a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) kerekasztal beszélgetésén, akik egyebek mellett megállapították, hogy a női vezetők a "gazdasági növekedés motorjai".
..
Változatlan a munkaadók munkaerő-felvételi kedve
Nem változott érdemben a magyarországi munkaadók munkaerő-felvételi kedve, mivel hasonlóan 2015 negyedik negyedévéhez, 2016 első három hónapjában is a megkérdezett vállalatok 14 százaléka tervez létszámbővítést a Manpower legfrissebb előrejelzése szerint.
..
A szolgáltató szektorban létrehozott munkahelyek erősítik a gazdaság versenyképességét
A szolgáltató szektorban létrehozott munkahelyek magas hozzáadott értéket képviselnek, erősítik a gazdaság versenyképességét - mondta Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten, az IT Services Hungary Kft.-vel (ITSH) kötött stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.
..
Szeretnénk, ha munkaidőnek számítana a munkába járás, de nem fizetnénk emiatt plusz pénzt a szolgáltatásokért
A magyar munkavállalók jelentős része támogatná, ha a munkába járás is a munkaidő részének számítana, a felsővezetők többsége azonban nem tartja megoldhatónak, hogy az Európai Bíróság egyik döntése a fix munkavégzési hellyel rendelkezők munkavállalókra is vonatkozna. A kötelező, nők számára fenntartott pozíciókra vonatkozó munkahelyi kvóta bevezetése is megosztja a válaszadókat – derül ki a Profession.hu kutatásából.
34. oldal / összesen: 127