2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
33. oldal / összesen: 127
..
A vártnál kedvezőbb lett a munkanélküliségi ráta
A vártnál kedvezőbb lett a szeptember-novemberi munkanélküliségi ráta - hívták fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt adatait kommentálva az ING Bank, a Takarékbank és az Erste makroelemzői, akik szerint tovább csökkenhet a munkanélküliség.
..
Januárban számos új pozíciót hirdetnek meg a cégek, érdemes felkészülni!
Az év végi kikapcsolódás és január első napjai tökéletesek arra, hogy végiggondoljuk, mivel szeretnénk valójában foglalkozni, mi lenne számunkra a tökéletes állás. Sámson Dorottya, a Profession.hu álláspiaci szakértőjének tippjeivel lépésekre bontva tekinthetjük át, hogy mi a szükséges teendőnk az ideális állás megszerzéséhez.
..
A munkabérek magas adóterhe gátolja a nagyobb léptékű bérreform megvalósítását
Csökkenteni kell az élőmunka terheit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára szerint, mert a jelenlegi állami jövedelem-elvonási rendszer gátja egy nagyobb arányú bérreformnak.
..
Jövőre 111 ezer forint lesz a minimálbér
A minimálbér 111 ezer forint, a garantált bérminimum pedig 129 ezer forint lesz 2016. január 1-jétől - az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
..
Januártól jelentősen emelkedik a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők bére
Január 1-jétől bevonják a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelőket is a pedagógus-előmeneteli rendszerbe. Ez csaknem 900 érintettnek átlagosan 30-40 százalékos, havi nettó 40-60 ezer forintos béremelkedést jelent.
..
140 milliárd forinttal javul a vállalkozók jövedelempozíciója 2016-ban
A vállalkozások jövedelempozíciója 2016-ban 135-145 milliárd forinttal javul az adó- és adójellegű változások, a bürokráciacsökkentő program hatására, a kamarai javaslatra tett kormányzati intézkedések ebben 23-27 milliárd forintot jelentenek - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a 2015. évet értékelve.
..
Három lépcsőben a teljes oktatói-kutatói kör bére nő a felsőoktatásban
A kormány döntése értelmében három lépcsőben a teljes oktatói-kutatói kör bére nő a felsőoktatásban, első lépésként 2016 januárjától 15 százalékkal.
..
Hogyan kapcsolódjunk ki a két ünnep között?
Mindjárt itt vannak az ünnepek, azonban sajnos sokaknak egyáltalán nem jelent igazi kikapcsolódástdecember utolsó hete.Ilyenkor isrengeteg stresszfaktor bukkanhat fel az életünkben: a családi vendégeskedések és a szilveszteri buli előkészületei sokakat leterhelnek.Pedig fontos lenne, hogy legalább ilyenkor ne emésszük magunkat feleslegesen, hiszen az újév általában igen sok izgalmas kihívást tartogat számunkra. A Profession.hu végigvett pár tippet, amellyel egész biztosan valódi kikapcsolódást jelent az év utolsó munkamentes hete.
..
Folytatódtak az egyeztetések az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért
Folytatódtak az egyeztetések az egészségügyi dolgozók élet- és munkakörülményeinek javításáért a reprezentatív szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az ágazati kamarák és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága között - tájékoztatta az államtitkárság kedden az MTI-t.
..
Az adózás már digitális, a papírokat mégis gyűjteni kell
A vállalkozások és magánszemélyek adózása egyre digitálisabbá válik, az ellenőrzések azonban még továbbra is megkövetelik a papíralapú dokumentumokat, így azok teljes körű megőrzésére ügyelniük kell az adózóknak - hívja fel a figyelmet Réczei Géza, a Winkler, Barna és Társai Ügyvédi Iroda adószakértő ügyvédje.
..
A foglalkoztatottak csaknem 20 százaléka kezdett új munkát tavaly egy nemzetközi kutatás szerint
Világszerte a foglalkoztatottak csaknem 20 százaléka kezdett új munkát tavaly; a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a munkavállalók átlagosan 8 hetet töltenek álláskereséssel, amelyet 5 hetes kiválasztási folyamat követ - derül ki a The Boston Consulting Group legfrissebb, az álláskeresési trendeket vizsgáló kutatásának összefoglalójából.
..
5 tanács, hogy ne félj nyilvánosan beszélni!
Felmérések igazolják: sokan jobban félnek a nyilvános beszédtől, mint a haláltól. Az életben azonban vannak olyan helyzetek, ahol rákényszerülünk arra, hogy több ember vagy akár egy nagyobb hallgatóság előtt beszéljünk. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója 5 olyan módszert árul el, amellyel legyőzhetjük az ettől való félelmünket!
..
Átlagosan 2,8 százalékos béremelést terveznek a nemzetközi érdekeltségű magyar cégek jövőre
A Magyarországon működő nemzetközi érdekeltségű vállalatok az alapbérek átlagosan 2,8 százalékos emelését tervezik 2016-ra - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legújabb bérezési tanulmányából.
33. oldal / összesen: 127