2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
32. oldal / összesen: 127
..
5 tipp, hogy jól működjön az otthonról való munkavégzés
Sokaknak üdítő alternatívát jelentene a lehetőség, hogy otthonról dolgozhassanak, de csak akkor, ha sikeresen elválasztják a munkát a magánélettől. A Profession.hu Répáczki Rita munkapszichológus segítségével összeszedte, hogyan maradhat gördülékeny a munkatársakkal való kapcsolattartás és hatékony a feladatmegoldás az otthonról történő munkavégzés, vagy távmunka esetén.
..
A magyar cégek az európai átlagnál többször számláznak külföldre
Magyarországon az európai átlagnál lényegesen több számlát állítanak ki a cégek külföldi partnereknek, erre legtöbbször a kis- és nagykereskedelem, a nemzetközi szállítmányozás, a munkagép bérlés, az építőipar és az idegenforgalom területén került sor az elmúlt két évben - derült ki a követeléskezeléssel foglalkozó EOS Csoport nemzetközi fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.
..
A gyerekvállalás nem jelenthet felmondást
Az idei évben a RehabJob a megváltozott munkaképességűek integrálásával nyert tudását kiterjeszti más, a munkaerőpiacon nehéz helyzetben lévő csoportokra is. A cég elsőként arra dolgozott ki programot, hogyan lehet a szülési szabadságról, gyermekgondozásról visszatérő szülőket eredményesen visszafogadni, és azt biztosítani, hogy munkahelyi és családi létük harmóniába kerüljön egymással. A RehabJob vezetői szerint az időben történő tervezés és felkészülés, a családbarát szemlélet és gyakorlat kialakítása biztosíthatja a munka és a magánélet valós egyensúlyát.
..
A társadalmi célú, illetve a startup vállalkozásokat támogató új pályázatok jelennek meg
A társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére, valamint az infokommunikációs és távközlési startup vállalkozások piacra lépését segítő szakértői hálózat kialakításának támogatására jelenik meg két pályázati felhívás hétfőn a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, együttesen 3,8 milliárd forint keretösszeggel - tájékoztatta Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.
..
Február 1-jéig lehet bevallási nyilatkozatot tenni
Február 1-jéig választhatják a személyi jövedelemadó (szja) bevallás új formáját az erre jogosult magánszemélyek, vagyis kérhetik, hogy az adóhatóság készítse el helyettük a bevallást. Aki nem felel meg a bevallási nyilatkozat feltételeinek, a többi, már ismert bevallási mód valamelyikét alkalmazhatja.
..
1600 új munkahely jön létre a Lego beruházásával Nyíregyházán
A Lego bővíti nyíregyházi gyárát, a 30 milliárd forint értékű beruházás keretében a cég 1600-zal növeli munkaerő-állományát - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
..
A nagyvállalatok munkát adhatnának a közfoglalkoztatottaknak, hátrányos helyzetűeknek
Az emberi erőforrások minisztere szerint a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó nagyvállalatok is adhatnának munkát azoknak, akik jelenleg közfoglalkoztatottként dolgoznak vagy a hátrányos helyzetű csoportokhoz tartoznak. Balog Zoltán erről egy a felzárkózást szolgáló tanácsadó, konzultációs testület megalakuló ülésén beszélt a Parlamentben.
..
Tovább nőtt és nagyon optimista a Mapei Kft.
20 százalékkal növelte 2015. évi árbevételét a Mapei Kft. A vállalat nagyon optimistán tekint a jövőbe, 2016. rég nem látott jó éve lehet az ágazatnak. Véleményük szerint a közeljövőt három trend, a CSOK, az „online építőipar” és a szakemberhiány fogja befolyásolni.
..
A rugalmas foglalkoztatást támogató program indul kis- és középvállalkozások számára
A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítő program indul kis- és középvállalkozások (kkv) számára, a cégek 3 millió és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak - közölte a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetője.
..
A munkavállalók fele részesül valamilyen jutalomban munkahelyén
A férfiak és fiatalabbak nagyobb eséllyel kapnak valamilyen jutalmat vagy bónuszt munkáltatójuktól, de ezek is szinte mindig a magas teljesítményhez köthetők. Legtöbben Erzsébet-utalványt kapnak béren kívüli juttatásként, de a SZÉP kártya a legnépszerűbb, derül ki a Profession.hu 4814 válaszadó bevonásával készült kutatásából.
..
Tovább csökken a cégek száma
Negyedik éve folyamatosan gyengül a cégalapítási kedv Magyarországon, amelynek eredményeként 2015-ben az előző évinél 16 százalékkal kevesebb, alig 25 ezer új vállalkozás alakult - hívja fel a figyelmet a Bisnode nemzetközi cégminősítő.
..
3 ok, amiért a networking kell a marketinghez!
Egy friss felmérés szerint a kis- és középvállalkozások marketing eszköztárában egyre nagyobb teret nyer a személyes kapcsolattartás, az irányított üzleti kapcsolatépítés, azaz a networking. Íme három érv amellett, hogy ma már valóban elengedhetetlenné váltak a bizalmi kapcsolatok a marketingben!
..
Szeptembertől ismét nőnek a pedagógusbérek
Szeptembertől ismét nőnek, 3,4 százalékkal emelkednek a pedagógusbérek, ami havonta 3-15 ezer forint közötti összeget jelent az érintetteknek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
32. oldal / összesen: 127