2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
31. oldal / összesen: 127
..
Kudarcba fulladt a szlovákiai pedagógussztrájk
Másfél hét után gyakorlatilag kudarcba fulladt a Szlovákiában a múlt héten elindított pedagógussztrájk, az oktatásügyi minisztérium adatai szerint szerdán már csak a tanintézmények 0,7 százaléka maradt zárva.
..
Bővül a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, de még elmarad az uniós átlagtól
Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya Magyarországon, amely 2015-ben már becslések szerint a 24 százalékot is elérte, ez azonban még mindig messze elmarad az uniós 40-50 százalék közötti szinttől - közölte a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég.
..
Baranyában 15 éve nem volt ilyen kevés álláskereső, mint decemberben
Tizenöt éve nem volt olyan alacsony az álláskeresők száma Baranya megyében, mint 2015 decemberében - közölte a Baranya Megyei Kormányhivatal.
..
Megugrott a hirdető cégek száma 2015-ben
Tavaly harmadával több cég álláshirdetései között böngészhettünk a Profession.hu felületein, mint 2014-ben, és a feltöltött hirdetések száma is 21 százalékkal emelkedett. A vezető állásportál éves jelentése alapján a kereslethez hasonlóan a jelentkezések és regisztrációk száma is növekedett, legtöbben adminisztratív feladatokra pályáznak.
..
A mikrocégek 41, a kisvállalkozások 57 százaléka pályázna uniós forrásra
A mikrovállalkozások 41 százaléka, a kisvállalkozásoknak pedig az 57 százaléka pályázna uniós forrásra a mostani uniós költségvetési ciklusban - derül ki a Garantiqa múlt év végén készített felméréséből.
..
Workania: tavaly az álláskeresők kétharmada három hónapon belül elhelyezkedett
Tavaly az álláskeresők kétharmada három hónapon belül elhelyezkedett - derül ki a Workania állásportál által a felhasználói között végzett legújabb felmérésből, amely a 2015-ös álláskeresői szokásokat kutatta.
..
3 tipp, hogy te légy a kapcsolatépítés mestere!
Sokan eladási szándékkal járnak üzleti találkozókra, ez az attitűd viszont nem vezet új, hosszú távú kapcsolatokhoz. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője 3 tanácsot ad ahhoz, hogy mi is networking mestereivé válhassunk!
..
A Big Data átalakítja a HR jövőjét
Meghatározó ipari trend, hogy egy vállalat HR-szakembere számára mára fontosabbak meghatározott személyiségjegyek, mint az eddigi munkahelyi tapasztalatok és a megszerzett készségek. Ehhez nyújt megfelelelő mérési eszközt a Big Data elemzés, amely a jelölt kiválasztási folyamatában előrejelezheti akár azt is, hogy mekkora eséllyel és mikor hagyjuk el a céget. A digitális adatbányászat így a HR legfontosabb folyamatait írhatja át 2016-ban.
..
Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását támogató program a központi régióban
Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a közép-magyarországi régióban az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
..
A cégvezetők szerint van korrupció, de azt nem tapasztalják saját környezetükben
A korrupció a magyar üzleti gyakorlat szerves része a hazai vállalatvezetők szerint, ugyanakkor nem tapasztalják a visszaéléseket a saját üzleti környezetükben - derül ki az EY tanácsadó cég, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézetének (MKIK GVI) kedden nyilvánosságra hozott kutatásából.
..
Csoportos létszámleépítés lesz a BKV-nál
Mintegy százfős csoportos létszámleépítés várható a BKV-nál, mivel az új buszüzemeltetési modell miatt harmadával csökkent a buszos üzletág teljesítménye.
..
Magánvagyonukkal felelhetnek a kft-tagok a törzstőkeemelés elmulasztása esetén
Ha nem emelik fel a kft-k a törvényileg előírt 3 millió forintra törzstőkéjüket, a tagok magánvagyonukkal is felelhetnek a társaság tartozásaiért, és nem vehetnek fel osztalékot - mondta Balsai István ügyvéd.
..
Magyarország befektetőbarát üzleti környezetet biztosít a nagyvállalatoknak is
A várakozásokat rendre meghaladó gazdasági eredmények befektetőbarát üzleti környezetet biztosítanak a Magyarországon működő nagyvállalatok számára is - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának budapesti közgyűlésén.
31. oldal / összesen: 127