2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
30. oldal / összesen: 127
..
5 tipp, hogy újra motivált légy a munkádban!
Akár cégtulajdonosként, vállalkozóként vagy alkalmazottként is gyakran szembekerülhetünk a motiválatlansággal, amely jelentős mértékben megnehezítheti a napi munkavégzésünket. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos, üzleti témájú bestseller szerzője 5 olyan tippet árul el, amellyel ismét motiváltakká válhatunk a munkánkban!
..
Megújítják az álláskeresők uniós hálózatát
Elfogadták a foglalkoztatási szolgálatok európai hálózatát (EURES) átalakító rendeletet az Európai Parlament brüsszeli, két napos tanácskozásán ülésező politikusok, létrehozva ezzel az álláskeresők és állásajánlatok uniós szintű adatbázisát - tájékoztatott közleményében az Európai Parlament csütörtökön.
..
Online képzésekkel lehet hatékonyabb az álláskeresés
A hagyományosan nagy presztízsű hivatásoknak ugyan magas a megbecsülésük, sok esetben azonban egyáltalán nem biztos, hogy a jogi vagy közgazdász diploma megszerzése önmagában egész életre szóló, biztos megélhetést jelent. Sámson Dorottyával, a Profession.hu álláspiaci szakértőjének segítségével azt jártuk körbe, hogy melyek azok az online kiegészítő képzések, amelyek a legnagyobb mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeresen tudjunk pályázni a munkaerőpiacon.
..
A több mint egymilliárdot érő kapcsolati tőke
A mai üzleti környezetben egyre inkább felértékelődő bizalom fontos alapkövét képezi a vállalkozók közti kapcsolatoknak. Egy megbízható ajánlás az esetek többségében tényleges üzlethez vezethet, ha pedig valaki rendszeresen foglalkozik azzal, hogy partnereit tudatosan ajánlja, összesen akár milliárd forintnyi értékben is hozhat munkát másoknak. És az országban van olyan üzletember, aki ezt már meg is tette.
..
Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a jelöltek
A szolgáltatóközpontok bővülését egyre inkább gátolja, hogy nehezen találnak több nyelven beszélő, képzett és rátermett munkavállalókat. Pedig a gazdaság legkülönbözőbb területein működő, fejlett technológiát és munkaszervezést felsorakoztató cégek továbbra is dinamikus bővülést tűznek maguk elé. A legjelentősebb magyarországi SSC-ket tömörítő szervezet, a Hungarian Outsourcing Association (HOA) tavaly októberi felmérése szerint a tagcégek az idei évre közel 10%-os létszámbővítést terveztek.
..
Idén ötszörösére emelkedik a nagyvállalatok beruházási támogatása
Tavaly 14 magyarországi nagyvállalattal 3 milliárd forint értékű fejlesztési támogatásról kötött szerződést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), így 8,7 milliárdnyi beruházást és 500 munkahely megteremtését segítette. Az idén ötszörösére emelkedik ez a pályázati forrás, azaz 15 milliárd forint lesz - jelentette be az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában Marczinkó Zoltán István kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár.
..
Több száz vállalkozó a networking ünnepén
Amikor egy üzleti filozófiának és a networkingnek köszönhetően világszerte 9,3 milliárd dollár, hazánkban pedig 20,7 milliárd forint értékben generálnak egymásnak üzletet a vállalkozók, az olyan siker, amelyet minden évben örömmel ünnepelnek meg az üzletemberek. Ezért hívta életre a BNI a Nemzetközi Networking Hetet®, amelynek magyarországi eseményeit 2016. március 8-9. között szervezi meg Budapesten.
..
Nagyon magas a feketefoglalkoztatás aránya
A vagyonőrök kamarai tagságának lényege az átláthatóság lenne, hiszen jelenleg semmilyen adminisztrációs szűrő nincs és nagyon magas a feketefoglalkoztatás aránya - mondta a Személy -, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezetének elnöke.
..
Több mint 116 millió forint munkavédelmi bírságot róttak ki tavaly
A munkáltatók 81,7 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök 2015-ben, a felügyelők összesen 116,29 millió forint értékben szabtak ki munkavédelmi bírságot, 476 esettel kapcsolatban - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának jelentésében, amelyet hétfőn tettek közzé a tárca honlapján.
..
Korlátozná az osztrák munkaerőpiachoz való hozzáférést az osztrák kancellár
Korlátozná a Kelet-Európából érkezők hozzáférését az osztrák munkaerőpiachoz Werner Faymann osztrák kancellár, aki minderről az Österreich című újság szombati számában megjelent interjújában beszélt.
..
Legalább 8600 munkahelyre van szükség Salgótarjánban
A Magyar Munkáspárt szerint a következő években legalább 8600 új munkahelyet kell teremteni Salgótarjánban, és ebből néhány száz létrehozását az önkormányzat finanszírozhatná - mondta Thürmer Gyula, a párt polgármesterjelöltje szerdán, a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.
..
Nyugdíjbiztosításhoz az adójóváírást az szja-bevallásban kell igényelni
Az államilag támogatott nyugdíjbiztosításhoz járó adójóváírást a személyi jövedelemadó (szja) bevallásban kell igényelni, mert az nem jár automatikusan - hívta fel a figyelmet közös közleményében az Union Biztosító és az Erste Biztosító.
..
Így tarts ki az üzleti fogadalmaid mellett!
Bár már javában benne vagyunk a 2016-os évben, általában ilyenkor kezd elfogyni a lelkesedés az újévi fogadalmak betartásánál. Pedig az üzleti témájú tervek rendkívül fontosak egy vállalkozás életében, és még mindig nem késő néhány céges fogadalmat tenni. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója három ötletet ad ahhoz, hogyan tartsd be ezeket!
30. oldal / összesen: 127