2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
29. oldal / összesen: 127
..
A szakszervezetek sürgetik a tárgyalásokat a cafeteriáról
A Nemzeti Gazdasági Társadalmi Tanács (NGTT), a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF), valamint az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) összehívását sürgetik a szakszervezetek a cafeteria készpénzesítésével kapcsolatos kérdések ügyében - mondta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.
..
Meg kell tanulni egymás nyelvét - Ennyire nincsenek jelöltek
A munkatársat kereső cégek rendre abba ütköznek, hogy egy-egy állásra nem találnak alkalmas jelölteket. A jelenség nem új keletű, különösen a meghirdetett IT és mérnöki állások esetében már évek óta jellemző. Az egyre több szakmában jellemző helyzet azonban kezd általánossá válni, és emiatt drámai következményekkel fenyeget. Szakemberek szerint a megváltozott munkaerőpiaci viszonyok újfajta stratégiát igényelnek mind a munkaadók, mind a munkavállalók részéről.
..
Mintegy kétezer magyarországi dolgozó kerül az Arconichoz
Az Alcoa Inc. amerikai alumíniumipari konszern 2016 második felében végbemenő kettéválását követően mindhárom magyarországi gyár a jövőben az Arconic vállalathoz kerül, ami azt jelenti, hogy mintegy kétezer munkavállaló az új cégben folytatja tevékenységét.
..
Legkésőbb nyárra letisztázódhat az új cafeteriarendszer
Ha a munkaadókkal való egyeztetések a kellő ütemben lezárulnak, akkor legkésőbb nyárra megszületnek azok a döntések, amelyek alapján tisztán látni, miként működik majd az új cafeteriarendszer - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
..
Rohamléptekkel fejlődik a networking Magyarországon
A networking, illetve a networking fejlesztésében hazánkban is meghatározó szerepet játszó BNI által képviselt üzleti modell eredményeit tekintették át a magyar üzletemberek a Nemzetközi Networking Héten®, március 8-án és 9-én. A tudatos üzleti kapcsolatépítés legjobb módszereit és legújabb fejlesztéseit bemutató konferencián több mint 600 magyar vállalkozó épített új üzleti kapcsolatokat a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban, a BNI Magyarország által szervezett rendezvénysorozaton.
..
A bizonytalanság biztosan itt marad - A cégeknek mindenkinek marsallbotot kell adniuk
Az állandó változások közepette egy szervezetnek úgy van esélye a túlélésre, ha apró egységekre bontja önmagát, és a szervezet minden tagjának lehetőséget nyújt a változtatásra. A vezető felelőssége, hogy teret adjon, és önszerveződésre inspirálja a munkatársakat. Többnyire mindenkinek rendelkezésére áll a szervezeten belül a változtatáshoz szükséges információ és tudás. Ahhoz, hogy az emberek kibontakoztathassák a bennük lévő lehetőségeket, döntési szabadságra és autonómiára van szükségük.
..
A munkaadók 16 százaléka tervez létszámbővítést
A munkaadók 16 százaléka tervez létszámbővítést 2016 második negyedévében a Manpower munkaerőpiaci szolgáltató cég kedden közzétett felmérése szerint.
..
A női cégvezetők hosszabb távra terveznek
Hosszabb távra terveznek, jobban becsülik munkatársaikat, összességében megbízhatóbbnak tűnnek a női cégvezetők, valamint azok a cégek is, ahol a felső vezetésnek van női tagja - közölte az Opten céginformációs szolgáltató nőnapi elemzése alapján.
..
A nők fizetése még mindig jelentősen elmarad a férfiakétól Európában
Bár a helyzet javult, a nők Európa-szerte még 2014-ben is átlagosan 16,1 százalékkal kevesebbet kerestek a férfiaknál, az ezt megelőző évhez képest a legnagyobb javulás Magyarországon mutatkozott - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) hétfői jelentéséből.
..
Kevés magyarországi cég él a családbarát munkaerőpiaci eszközökkel
A gyermek- és munkavállalás összehangolásában jelentős szerepük van a családbarát munkaerőpiaci eszközöknek, például a rugalmas (atipikus) foglalkoztatás különböző típusainak. A magyarországi vállalatok azonban csak elvétve alkalmazzák a gyermekes munkavállalók újbóli munkába állását elősegítő intézményi eszközöket, holott ez nemcsak a munkavállalóknak lenne hasznos, hanem a vállalatok is sokat profitálhatnának belőle az elkötelezett, lojális munkaerő révén - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) és az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) közös kutatásából.
..
Már több mint 70 cég élt a növekedési adóhitel lehetőségével
Már több mint 70 cég élt a növekedési adóhitel lehetőségével, amellyel a vállalkozások az egy összegben esedékes társasági adót két év alatt, 8 részletben fizethetik meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Csökkent a munkanélküliség az EU-ban
Januárban az Európai Unióban és az euróövezetben is csökkent a munkanélküliség. Az EU-ban 2009 májusa, az euróövezetben 2011 augusztusa óta a legalacsonyabb volt a januári munkanélküliség.
..
A nagyvállalati beruházás-támogatási program további lendületet ad a sikeres hazai cégeknek
A nemzeti forrású nagyvállalati beruházási támogatás (nbt) további lendületet adhat a már bizonyítottan sikeres hazai nagyvállalatoknak - mondta Varga Mihály hétfőn Solymáron a PEMÜ Műanyagipari Zrt. támogató okiratának ünnepélyes átadásán.
29. oldal / összesen: 127