2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
28. oldal / összesen: 127
..
Vasárnapi nyitvatartás - Az MSZP javaslatcsomagot nyújt be a munkavállalók védelmében
Az MSZP átfogó javaslatcsomagot nyújt be hétfőn a parlamentben azon munkavállalók védelme érdekében, akik vasárnap dolgoznak - jelentette be Lukács Zoltán alelnök és párttársa, Nyakó István.
..
Már az idén szeretnénk béremelést az egészségügyben
A Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) még tartanak a tárgyalások az egészségügyben dolgozók többlépcsős béremelésről, de az emberi erőforrások minisztere azt szeretné, ha már 2016-ban elkezdődne a folyamat. Balog Zoltán az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, a költségvetésben most van egy olyan többlet, amelyet béremelésre szeretnének fordítani.
..
Ismét nőtt a működő cégek száma
Az első negyedév végén több cég működött, mint 2015 végén, a működő cégek száma először nőtt 2013 közepe óta - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből.
..
Megduplázódott a szakmunkás jelentkezések száma
Megduplázódott a szakmunkára és fizikai munkára jelentkezők száma a tavalyi évhez képest, miközben a regisztrációk száma is 36 százalékkal emelkedett. Több mint harmadával több cég hirdet, és majdnem 30 százalékkal nőtt a meghirdetett állások száma, derül ki a Profession negyedéves jelentéséből.
..
Biztonsági kockázatok miatt nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát
Főként biztonsági kockázatok miatt nem preferálják a vállalatok, hogy az alkalmazottak saját mobileszközeiken dolgozzanak a Crowd Research Partners legfrissebb mobilbiztonsági felmérése szerint.
..
Vasárnapi pihenőnap - A vállalkozások képviselői érthető lépésnek tartják a jogszabály visszavonását
A vállalkozások képviselői jó és érthető lépésnek tartják a kormány döntését, hogy visszavonja a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvényi szabályozást.
..
A tudás avul el a leggyorsabban
A jövő vállalatvezetésének sikerreceptjét kutatta múlt héten a Flow Leadership konferencia. A mintegy 250 résztvevővel közösen a meghívott előadók azt járták körbe, hogy hogyan lehet a gyorsan változó körülmények között eredményesen vállalatot vezetni.
..
Biztosabbnak látják munkahelyüket a magyarok, mint egy éve
Biztosabbnak látják munkahelyüket a magyarok, mint egy évvel korábban, leginkább a 18-29 éves korcsoportban, valamint a diplomások és a legalább érettségivel rendelkező munkavállalók, illetve a kereskedelemben dolgozók körében - közölte a BNP Paribas Cardif biztosító.
..
Továbbra is az autóiparban vannak a legvonzóbb munkahelyek
Harmadik alkalommal osztották ki Magyarországon a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjat: az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legvonzóbb vállalatokat - közölte szerda este az MTI-vel a díjátadó Randstad, amely a hazai munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik meghatározó szereplője.
..
Díjmentesen lehetnek minősített ajánlattevők a gazdasági társaságok
Díjmentessé vált a minősített ajánlattevői státusz megszerzése a gazdasági társaságok számára, miután április elejével hatályba lépett a Közbeszerzési Hatóság által megújított szempontrendszer - közölte a hatóság.
..
4 jelzés, amellyel a tested elárul kapcsolatépítés közben
A testbeszéd rendkívül erőteljes, amikor a másokkal való kapcsolatba lépésről és a networkingről van szó. Már az első hét másodpercben olyan vizuális benyomást keltünk az emberekben, amely alapján értékelnek minket. Dr. Ivan Misner, a Business Network International (BNI) alapítója és számos üzleti bestseller szerzője elárulja, hogyan figyeljünk oda a testbeszédünkre a sikeres kapcsolatépítés érdekében!
..
Nagy az igény az informatikai szakemberekre
Középtávon a legfőbb technológiai trend a dolgok internete, az egymással kommunikáló eszközökre épülő megoldások egyre jobban befolyásolni fogják a vállalatok és az intézmények életét, a hálózatok és a szolgáltatások üzemeltetése, fejlesztése pedig egyre nagyobb igényt támaszt a képzett informatikai szakemberek iránt - hívja fel a figyelmet a T-Systems Magyarország.
..
Adótanácsadó: legkésőbb március 30-ig módosítani kell a vállalkozásoknak számviteli politikájukat
A vállalkozásoknak március 30-ig módosítaniuk kell számviteli politikájukat, hogy elkerüljék a mulasztási bírságot - figyelmeztet a LeitnerLeitner adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló cégcsoport.
28. oldal / összesen: 127