2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
27. oldal / összesen: 127
..
Ezermilliárd forintra már pályázhatnak a kis- és középvállalkozások
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 2500-2600 milliárd forintos keretéből eddig megközelítően már 1000 milliárd forintot hirdettek meg a kis-és középvállalkozások számára, év végéig a keret 80 százalékát meg fogják hirdetni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Háromszáz jelölt kell egy sikeres munkavállalóhoz Az interneten sem könnyű munkatársat találni
Kevés a jelentkező, hosszú ideig tart a toborzás, a jó jelöltek felszívódtak. A Social Talent kutatása alapján a világ számos országában a magyarországihoz hasonló kihívásokkal szembesülnek a vállalatok. A munkaerő toborzással foglalkozó cégek legújabb módszerei kivétel nélkül a digitális világ eszközeire épülnek.
..
4 tipp, hogy hatékonyan építs kapcsolatot eseményeken!
Egy vállalkozásnak folyamatosan szüksége van új munkapartnerekre és vevőkre. Több száz eseményen vehetünk részt, és számtalan névjegykártyát cserélhetünk, ami talán néhány kapcsolatot hozhat, de a tudatos networking lesz az, ami sokkal több jelentős üzleti partnerséget hoz. Bármilyen eseményen lehet kapcsolatot építeni – ehhez pedig Eric Samson, az Entrepreneur szerzője ad 4 tippet!
..
Már a cégek 25 százaléka beadta mérlegét
Soha ennyi cég nem adta be időben a mérlegét, már most 25 százalékkal több a benyújtott mérlegek száma a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte a ceginfo.hu online portált üzemeltető Wolters Kluwer Kft.
..
Extra pénzért még többet túlóráznának a magyarok
A magyar munkavállalók extra pénzért még többet túlóráznának - ez derült ki a Randstad Award kutatásából.
..
A kamara kezdeményezi, hogy kerüljön hozzá a cégregisztráció
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kezdeményezi a kormánynál, hogy a teljes hivatalos cégregisztrációs tevékenység kerüljön a cégbíróságtól a kamarához - közölte Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
..
Tovább csökkent a kényszertörlések száma az első negyedévben
Javuló trendek figyelhetők meg a magyar cégvilágban a kényszertörlések, felszámolások és csődök területén: 2016 első negyedévében kevesebb mint 5300 kényszertörlést regisztráltak, ami közel 40 százalékos csökkenés az előző év hasonló időszakához képest. Tavaly az éves csökkenés 27 százalékos volt - ismerteti a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében.
..
4 tipp, hogy jobban kontrolláld a stresszt!
Köztudott, hogy a stresszes időszakoknak komoly érzelmi, sőt fizikai következményei vannak, pedig a stressz-szint csökkentését néhány magatartásbeli változtatással el lehet érni. Travis Bradberry, az Entrepreneur szerzője 4 tippet ad, hogyan kontrolláljuk az életünkben jelentkező stresszt!
..
Évente több mint 30 ezer megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatása valósulhat meg
Az új támogatási rendszerben 2013-tól minden évben mintegy 34 milliárd forint éves költségvetési forrásból 30 500 megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatása valósulhat meg - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre válaszul.
..
Folyamatosan nőnek a reálbérek Magyarországon
Folyamatosan emelkednek a reálbérek Magyarországon, a minimálbért és a garantált bérminimumot is látványosan sikerült emelni 2016-ban, a minimálbérnél 6,7, a garantált bérminimumnál 6,8 százalékos reálbér-emelkedés valósult meg az első két hónapban - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán.
..
Változnak a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedési esélyei
Az elmúlt időben egyre több pozíciót írnak ki magasan képzett és idegen nyelven, elsősorban angolul beszélő megváltozott munkaképességű munkavállalónak. Az is látszik, hogy a munkaerő-kölcsönzés szabályozásának megváltozásával, az átengedhető adókedvezmény bevezetésével a cégek jobban érdekeltté váltak a speciális helyzetű munkavállalók foglalkoztatásában. A piacon zajló trendeket mégis ellentmondásosnak tartja a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerő-piaci integrálásával foglalkozó RehabJob. A cég a Sorsváltó program újbóli elindításával a pozitív folyamatok erősítését kívánja segíteni.
..
Júliustól emelkedik a NAV dolgozóinak bére
Az életpályamodell bevezetésével júliustól emelkedik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dolgozóinak bére - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
..
Az életpályamodellel emelkedik a NAV dolgozóinak jövedelme
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azon alkalmazottai, akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a munka törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak, jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
27. oldal / összesen: 127