2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
26. oldal / összesen: 127
..
A munkatárs lett a hiányzó nyersanyag
Egyre több cégvezető véleménye szerint a munkaerő hiány ma már a fejlődést akadályozza. Új beruházások mérlegelése során egyre gyakrabban merül fel a dilemma: vajon lesz-e elég ember a gyártósorokra, az üzembe, vagy a fejlesztési feladatok elvégzésére. „Mindez a korábban pusztán kiszolgáló funkciónak tekintett HR felértékelődéséhez vezet és stratégiai fontosságú területté avatja” – állítja Hadi László, a munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó BrandJob ügyvezető igazgatója.
..
3 networking tipp, hogy jobban menjen a startup!
Egy startup más kihívásokkal szembesül, mint egy már megalapított vállalat. Ezekkel nemcsak az alkalmazottaknak és az alapítóknak kell tisztában lenniük, hanem annak is, aki egy startuppal üzletel. Dr. Ivan Misner, a világ legnagyobb, tudatos üzleti kapcsolatépítéssel foglalkozó szervezetének, a Business Network International (BNI) alapítója és számos bestseller szerzője 3 networking tippet ad startup-tulajdonosoknak, hogy jobban tudják kezelni ezeket a kihívásokat!
..
Ettől félnek a leginkább a magyar munkavállalók – Megvan a jövő szakmája?
Egy friss magyarországi felmérés szerint a hazai cégek szinte mindegyike jelentős változásokon megy keresztül, ám ezek a folyamatok - bizonytalanságot és így félelmet generálva - sokszor igen negatívan hatnak mind a munkavállalókra, mind a vezetésre, végeredményben a szervezet teljesítményére is. Van ellenszer, de ezt jelenleg hazánkban nagyon kevesen alkalmazzák, viszont ez lehet a jövő jól fizető szakmája.
..
Több mint két éve 4 milliónál többen dolgoznak az országban
Igen kedvező, hogy több mint két éve már 4 milliónál többen dolgoznak az országban, amit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb foglalkoztatási adatai is alátámasztanak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
..
A visszajelzés hiánya bosszantja leginkább az álláskeresőket
Rendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak. Ez a bizonytalanság nem csak más hirdetők irányába tereli a megfelelő jelölteket, de a hirdető cégbe vetett bizalmat is rombolhatja.
..
A meghatározó vállalkozások között csökken a külföldi cégek súlya
A meghatározó vállalkozások körében csökken a külföldi érdekeltségű cégek aránya, jelentősen megnőtt ugyanis a hazai érdekeltségű vállalatok száma - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató felméréséből.
..
Az adminisztratív munka vonzza leginkább a pályakezdőket
A pályakezdők több mint fele érdeklődik az adminisztratív és különösebb szaktudást nem igénylő irodai munkák iránt, de különösen népszerűek az értékesítéshez és a marketinghez kapcsolódó pozíciók is, derül ki a Profession.hu adatbázisának adataiból. A legkevésbé a mezőgazdasághoz, az építőiparhoz és joghoz kötődő szakmák iránt nyitottak.
..
Tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
Egy év alatt 18,5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az áprilisi zárónapon 338,1 ezer álláskereső szerepelt, közel 77 ezerrel kevesebb, mint 2015 áprilisában.
..
Megvannak Magyarország legkiválóbb vállalatai
Kilenc kategóriában és egy különdíjjal ismerte el Magyarország legkiválóbb vállalatait az Investors in People és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara. A díjazottak olyan cégek, amelyek figyelemre méltó szervezeti gyakorlatokkal mutatnak jó példát a gazdaság többi szereplőjének. „Az elismerés kultúrája” kategóriában az idén az Unilever kapta meg a Magyarország Legkiválóbb Vállalata díjat.
..
Erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016 áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak - közölte az MKIK.
..
Több mérnökre és informatikusra van szükség az országban
A kormány partnere a piaci szereplőknek abban, hogy több mérnök és informatikus legyen az országban - jelentette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára csütörtökön a győri Széchenyi István Egyetemen, a távközlési világnap alkalmából rendezett szimpóziumon.
..
Gyakornoki programmal frissít a Lufthansa Systems Hungária
A Lufthansa System Hungária szakemberei több mint 300 légitársaság és repülőtér mindennapi biztonságos és hatékony működését segítik Budapestről. A cég elsőként 2012-ben meghirdetett gyakornoki programján keresztül a pályakezdő diplomás, vagy hamarosan diplomázó IT hallgatók úgy ismerhetik meg ezt a különleges iparágat, hogy közben a friss szemléletükkel formálhatják annak jövőjét.
..
Kevés a távmunkában végezhető munkalehetőség pedig igény lenne rá
Számos olyan munkaerő-piaci probléma van Magyarországon, amelyre megoldást jelentene a távmunka, derült ki az első Távmunka Meetupon. Az agilis munkavégzés segítheti a kismamák visszatérését, csökkentheti az országon belüli elvándorlást, illetve a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak is megoldás. Ráadásul sok esetben a távmunka olcsóbb és hatékonyabb megoldás is, mint a telephelyen történő munkavégzés.
26. oldal / összesen: 127