2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
25. oldal / összesen: 127
..
A kisgyermekes szülőket alkalmazó cégek több mint fele nem vesz igénybe adókedvezményt
Akár évi 342 ezer forintnyi közterhet takaríthat meg az a vállalkozás, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat, a munkáltatók mégis mintegy 60 ezer érintett szülő után nem veszik igénybe az adókedvezményt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
A közösségi személyszállítást választanánk munkaügyekben is, ha fizetné a cég
Kevés esetben támogatják a munkahelyek, hogy a dolgozók taxit, vagy Ubert használjanak a feladataik ellátásához, ezért elenyésző a munkához köthető személyfuvarozási szolgáltatások használata is. Azokban az esetekben, amikor mégis szükség van az útra, a cégek a taxi társaságokat preferálják inkább és a munkaidőt veszik figyelembe.
..
A diákmunka esetében is fontos a munkaszerződés
A nyári diákmunka vállalásánál is fontos a munkaszerződés készítése, amelynek tartalmaznia kell a munkavállaló alapbérét, munkakörét, a munkavégzés helyét, a munkaviszony időtartamát, illetve azt, hogy teljes vagy részmunkaidős a foglalkoztatás - hívja fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján közzétett tájékoztatásában.
..
5,4-6 százalékkal nőhetnek idén a bérek
Az év egészére 5,4-6 százalékos bruttó bérnövekedésre számítanak az MTI-nek kedden nyilatkozó elemzők, akik szerint a fogyasztás lehet a gazdasági növekedés fő motorja a következő időszakban.
..
Optimisták és létszámbővítést terveznek a magyar felsővezetők egy felmérés szerint
Optimistábbak a magyarországi vállalatvezetők, 81 százalékuk nyilatkozott pozitívan a következő egy évben várhatógazdasági fejlődésről, 70 százalékuk pedig létszámbővítést tervez - derült ki a Stanton Chase felsővezetők kiválasztására szakosodott nemzetközi személyzeti tanácsadó cég felméréséből, amelyhez 120 vállalati vezetőt kérdeztek meg.
..
Több műszaki, informatikai szakemberre lenne szükség
Az oktatásért felelős államtitkár szerint tovább kell növelni az elkövetkező években az egyetemi alapkutatásra fordított forrásokat, és fontos lenne, hogy többen jelentkezzenek műszaki, természettudományos, informatikai képzésekre.
..
A vállalkozások négyötödének késve fizettek tavaly egy felmérés szerint
A vállalkozások 81 százalékának legalább egy üzleti partnere késve fizetett tavaly a második fél évben, ez 3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest, ugyanakkor 17-ről 13 százalékra csökkent azon cégek aránya, amelyek üzleti partnereinek több mint fele késedelmesen fizetett - derült ki a MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) friss elemzéséből, amelyhez 400 céget kérdeztek meg.
..
4 nyári hely, ahol megtalálhatod a jövőd munkáltatóját!
Vannak munkahelyek, amelyeket publikusan meghirdetnek, másokat belsősökkel töltetnek be, de akadnak olyan esetek is, amikor ajánlások útján vagy ismeretségi körből keresnek jelölteket. Sokat hallani arról, mennyire nehéz a frissen végzett fiatalok munkaerő-piaci helyzete, de akkor is ez lenne, ha időben elkezdenek a networkinggel foglalkozni? Íme 4 helyszín, ahol a nyári szünidő alatt is lehet akár a jövőben hasznossá váló kapcsolatokat építeni! Nem fog nehezedre esni.
..
A posta újabb egyszeri juttatást ad az idei bérmegállapodáson felül
A cégcsoport 2015-ben több mint 3 milliárd forint konszolidált adózott eredményt ért el, ennek köszönhetően a 2016. évre érvényes bérmegállapodásban foglaltakon túl a bruttó 500 000 forint alatti alapbérrel rendelkező munkavállalók újabb egyszeri juttatásban részesülnek június 10-ig - közölte a Magyar Posta.
..
A kereskedelmi szövetség előnyősnek tartaná a készpénzben adható cafeteriát
Előnyősnek tartaná a készpénzes cafeteria-juttatást az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), amely hétfői közleményében ezt azzal indokolta, hogy a juttatásban részesülő alkalmazottak szabadon költhetik el az összeget bármilyen áru- vagy szolgáltatás vásárlására, és kedvezőnek tartják azt is, hogy az Erzsébet utalvánnyal járó költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.
..
A magyar lakosság fele saját vállalkozást indítana
A magyar lakosság 48 százaléka szívesen indítana saját céget, vagy betársulna egy már meglévő vállalkozáshoz, főként a 18-24 éves korosztály vállalkozna, náluk ez az arány eléri a 68 százalékot - derül ki a Budapest Bank Zrt. megbízásából az NRC által készített online kérdőíves felmérésből.
..
Mintegy 80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik
Mintegy 75-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára.
..
A mikro- és kisvállalkozások többsége főként szakmunkásokat keres
A létszámbővítést tervező magyar mikro- és kisvállalkozások 76, illetve 68 százaléka jelezte, hogy a betöltetlen álláshelyekre elsősorban szakmunkásokat keres - derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megrendelésére a Kutatópont által készített felmérésből.
25. oldal / összesen: 127