2024.10.07 | Hétfő
Amália napja

Munkahely
Keresés
24. oldal / összesen: 127
..
Leginkább az ipari szektorban várható munkaerő-felvétel és fizetésemelés egy felmérés szerint
A következő egy évben leginkább az ipari szektorban terveznek létszámbővítést és fizetésemelést a munkáltatók, a magyar kis- és középvállalkozások (kkv) többsége azonban nem tervezi új munkaerő felvételét - derült ki a K&H 500 kkv-vezető megkérdezésével készített bizalmi index felméréséből.
..
A Mondi 220 új munkahelyet hoz létre Békéscsabán
A Mondi Békéscsaba Kft. 13 milliárd forintos beruházás keretében bővíti békéscsabai gyártótelepét, a most induló beruházás eredményeként 220 új munkahely jön létre - közölték a prémium márkás csomagolóanyagok gyártásával és nyomtatásával foglalkozó cég vezetői.
..
Kalkulátor segíti a cégek spórolását
A legnagyobb megtakarítást biztosító adózási forma kiválasztásában segít a cégeknek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által készített kiva-kalkulátor - közölte a szaktárca.
..
Nem tiltható meg, hogy a munkavállaló vallási ruhadarabot viseljen
Az európai uniós bírósági főtanácsnok szerint hátrányos megkülönböztetésnek minősül egy munkavállalót arra kötelezni, hogy az ügyfelekkel való érintkezés során ne viseljen vallási ruhadarabot - tudatta közleményében a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bírósága.
..
4 tipp egy sikeres vállalkozás beindításához
Amikor valaki egy vállalkozás beindítására készül, sokféle tanáccsal látja el a környezete. Ám a legtöbb tipp olyan emberektől érkezik, akik nem is tudják, milyen egy eredményes céget működtetni. Az interneten cikkek százai részletesen foglalkoznak a témával, pedig mindössze néhány egyszerű lépéssel sikerre lehet vinni egy vállalkozást – ezeket mutatja be Stephanie Abrams Cartin, az Entrepreneur.com szerzője.
..
Számos előnnyel jár az új rendszer
Az új cafeteriarendszerben a munkavállalók továbbra sem adóznak a juttatások után és a vállalkozások számára sem hátrányos, hogy megmaradt a jövedelempótlási lehetőség ugyanazon az adózási szinten - fejtette ki Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke.
..
5 tipp a stresszmentes hétköznapokhoz
A megfelelő koncentráció képessége akár már egy állásinterjún is meghozhatja a sikert. Egy átlagos munkanapon több gigabájtnyi információt kell befogadnunk, a hatékonyságunk pedig azon múlik, hogy képesek vagyunk-e a megfelelő részletekre odafigyelni. Ha képesek vagyunk a stresszhelyzetekben is fókuszálni és jó döntéseket hozni, akkor leszünk igazán értékesek a munkaerőpiacon. Répáczki Rita munkapszichológus tippjei mentén a Profession utánajárt, hogyan tanuljunk meg összpontosítani.
..
Jövőre is folytatódik a munkahelyvédelmi akció
Jövőre is folytatódik a 3 éve indított munkahelyvédelmi akció, amely jelentősen hozzájárult a munkanélküliség és a munkáltatók terheinek csökkentéséhez - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
..
Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának munkaerő-piaci prognózisa
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése érdekében, a 74/2015. (III.30.) Korm. rendelet 3.§ (1) bekezdés n) pontja alapján munkaerő-piaci előrejelzést készít a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának területén. A prognózis célja, hogy a Hivatal felmérje a megváltozott munkaképességű személyekre irányuló aktuális, és rövid távú munkaerő-piaci keresletet, feltárja a nyílt munkaerő-piacon működő munkaadók megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására irányuló foglalkoztatási hajlandóságát, a foglalkoztatás vélt és valós akadályozó tényezőit és a lehetséges munkaerő-piaci beavatkozási pontokat.
..
Havi 31 ezer forint megtakarítást jelenthet a cégeknek az adómentesség a duális képzésben
Havi mintegy 31 ezer forint megtakarítást jelenthet a cégeknek a minimálbér erejéig adómentesen juttatható díjazás a duális képzés elméleti szakaszára - hívta fel a figyelmet a Baker Tilly Hungária nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló cég hétfői közleményében.
..
Bruttó 100-150 ezer forintos fizetést ajánlanak a pályakezdőknek a kisvállalkozások
A kisvállalkozások 60 százaléka, a mikrovállalkozásoknak pedig 48 százaléka javasol bruttó 100-150 ezer forintos fizetést a pályakezdőknek. Ennél alacsonyabb összeget a kisvállalkozások 9 százaléka, a mikrovállalkozásoknak pedig 7 százaléka, ennél nagyobbat 30, illetve 28 százalék ajánl kezdő fizetésként - derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. friss felméréséből.
..
3 ok, amiért a networking több, mint kapcsolatépítés
Sokaknak az jelenti a kapcsolatépítést, hogy minél több ismerősük legyen a közösségimédia-felületeken, felszínes kapcsolati hálót kialakítva ezzel. Az üzleti életben ez másoknak névjegykártyagyűjtés, értékesítési célú megkeresések, felületes ismertségek sokasága. Pont ezek azok, amelyek nem érvényesek a networkingre, mert az sokkal több, mint kapcsolatépítés.
..
A frissdiplomások és az idősek aktivizálása lehet megoldás a munkaerőhiányra egy felmérés szerint
Számos vállalatnál nincs program a frissdiplomások alkalmazására és az idősebbek megtartására, pedig ez megoldást jelenthetne a társadalom elöregedése miatt kialakuló munkaerőhiányra - erre következtetésre jutott a negyedéves nemzetközi Workmonitor felméréséből a Randstad személyzeti tanácsadó.
24. oldal / összesen: 127