2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
23. oldal / összesen: 127
..
A bérek további növekedésére számítanak az elemzők
A bérek további növekedésére számítanak az MTI-nek nyilatkozó elemzők, akik úgy látják, a háztartások fogyasztása lehet a gazdasági növekedés húzóereje.
..
Minden harmadik álláskereső már mobilról nézi a hirdetéseket
Az elmúlt két évben jelentősen emelkedett az álláskereséshez okostelefont használók aránya. A legnagyobb magyar állásportált jelenleg a látogatók 34 százaléka böngészi így, ez több mint 20 százalékos növekedést jelent 2014-hez képest. A komolyabb oldalak már mind rendelkeznek mobilra optimalizált tartalommal, de ha a böngészésen túl jelentkezni is szeretnének a munkavállalók, akkor a dedikált alkalmazás használata a legpraktikusabb megoldás.
..
Csökkent a cégalapítási kedv
Júliusban 1844 új céget alapítottak Magyarországon, ami 13 százalékkal kevesebb az előző év azonos időszakáénál, a júniusihoz képest pedig 28 százalékos visszaesést jelent - közölte az Opten.
..
Csaknem 700 vállalkozás csatlakozott már a Modern Vállalkozások Programjához
Tavaszi indulása óta csaknem 700 mikro-, kis- és középvállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekthez, nyár végéig pedig további 300 csatlakozás várható - közölte a program egyik szervezője, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK).
..
Az IT szektorban is nagy kihívás a munkaerő toborzás
Laza szakmai társulásnak indult, mára több mint száz fős, amerikai ügyfelekkel foglalkozó Big Data- és üzleti intelligencia konzultáns vállalkozássá nőtte ki magát a Starschema. Az Inc. magazin által az ötezer legdinamikusabban fejlődő európai vállalkozás közé beválasztott cég a bonyolult projektek mellett most újfajta kihívásokkal is szembesül: a megfelelő szakemberek toborzása és szervezetbe való integrálása az IT szektorban is sarkalatos probléma.
..
A magyarok kétharmada arra számít, hogy nyugdíjas korában is dolgozni kényszerül
A lakosság 64 százaléka szerint nyugdíjas korában is dolgozni kényszerül majd, mindössze három százalékuk véli úgy, hogy biztosan meg fog tudni élni nyugdíjából - derült ki az OTP öngondoskodási index eredményeiből.
..
A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya idén elérheti a 30 százalékot
Az elmúlt évek következetes foglalkoztatáspolitikai lépései és az országos szintű munkaerőhiány következtében a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya az öt évvel ezelőtti 18 százalék után, idén már a 30 százalékot is elérheti - közölte a Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég.
..
A dolgozók fele nem vesz ki egy hétnél több szabadságot egyszerre
Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, és majdnem minden második dolgozóval előfordult már, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni. A magyarok átlagosan 11-12 napot vesznek ki a nyáron, ami az átlagos összes évi szabadságnak a 40 százalékát teszi ki, derült ki a Profession kutatásából.
..
Mélyponton a cégek bedőlési indexe
A kényszertörlések száma több mint harminc, a felszámolásoké csaknem húsz százalékkal esett vissza az első fél évben az egy évvel korábbihoz képest, így a működő cégek mindössze 1,67 százalékát érintette bedőlés, ami csaknem egy százalékpontos csökkenés - derült ki a Bisnode cégminősítő felméréséből. A kockázatosság is csökkent minden szektorban.
..
Egyszerűbb lesz a cafeteriában a lakástámogatás folyósítása
A cafeteria-rendszeren keresztül augusztus 1-től a munkáltatók egyszerűbben támogathatják dolgozóik lakásvásárlását, lakáshitel-törlesztését, mivel annak szabályozása egységesen a személyi jövedelemadó (szja) törvénybe került - mondta Fata László cafeteriaszakértő.
..
Mintegy 50 ezer betöltésre váró álláshely volt az első negyedévben
Magyarországon mintegy 50 ezer betöltésre váró álláshely volt az idei első negyedévben, egyes ágazatokban, illetve régiókban már komoly munkaerőhiány alakult ki. A betöltetlen állások aránya az információ és kommunikáció nemzetgazdasági ág vállalkozásainál, száma pedig a feldolgozóiparban volt a legmagasabb a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett statisztikai tükör elemzése szerint.
..
Augusztus elsejétől pályázhatnak a vállalkozások a gyakornoki programban pályakezdők támogatására
A vállalkozások 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között adhatják be támogatási kérelmüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent "Gyakornoki program pályakezdők támogatására" felhívásra.
..
Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve egy felmérés szerint
Kevésbé bíznak munkahelyükben a magyarok, mint egy éve, a legnagyobb mértékben a szakképzetlen munkavállalók bizalma csökkent a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, reprezentatív munkaerőpiaci felmérése szerint.
23. oldal / összesen: 127