2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
22. oldal / összesen: 127
..
TÍZBŐL NÉGY DOLGOZÓ ÚJ MUNKA UTÁN NÉZ AZ ŐSSZEL
Bár a magyar munkavállalók nagy része szerint nyáron nehezebb munkát találni, mint ősszel, mégis sokan már rögtön a nyaralást követően belekezdtek a keresésbe. A hagyományosan gyenge augusztus idén hatalmas ugrást hozott Magyarország vezető álláskereső oldalán is. Az őszi időszakra vonatkozóan a dolgozók csupán 18 százaléka biztos abban, hogy nem szeretne munkahelyet váltani.
..
Kapacitásbővítő és piaci megjelenést segítő pályázatok kaptak támogatást
Újabb támogatói döntések születtek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) két pályázati felhívásának keretében, ezúttal mintegy 375 millió forint európai uniós fejlesztési forrást nyert el 26 fejlesztés - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya az EU-ban
Nem változott a be nem töltött munkahelyek aránya a második negyedévben az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte pénteken az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala.
..
5 tipp ahhoz, hogy ne fulladjon unalomba a megbeszélés
A megbeszélések nagyon könnyedén felesleges időpazarlássá válhatnak, sőt sokak szemében a két dolog ugyanazt jelenti. Mivel viszont a meetingekre többnyire szükség van, nem árt megnézni, hogy lehet megoldani azt, hogy egy 90 perces unalmas, lélekölő és agytompító üldögélés helyett egy hatékony, produktív és hasznos tanácskozást tudj megtartani, ami mindössze 15 percet vesz el a munkaidőből. Ehhez Phil La Duke, az entrepreneur.com szerzője 5 tippet ajánl:
..
A férfiakéval azonos bért kér a nőknek az MSzSz
Országos kampányt indít a nők és a férfiak közötti bérkülönbség felszámolásáért a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSzSz) - jelentette be Kordás László, az érdekvédelmi tömörülés elnöke Miskolcon.
..
Az organikus fejlődés nem elég a növekedéshez
Októberben fuzionál két jelentős magyarországi munkaerő-közvetítő és - kölcsönző cég, a Job Kft és a Ventiv Kft. Az immár több mint 2 milliárd forint forgalmú és 30 állandó munkatársat foglalkoztató JobGroup különböző szakterületeken a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörök betöltésére koncentrál. A fúzió révén – a Job, a BrandJob és a Rehabjob tevékenységét összefogó, magyar tulajdonú cégcsoport – megerősíti helyét a piacvezető magyarországi HR szolgáltatók között.
..
Több ütemben emelkedik az egészségügyben dolgozók bére
Az egészségügyben dolgozók bére az elkövetkező években több ütemben emelkedik - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.
..
Kedvelik a magyar cégek a rugalmas munkaidőt
A magyarországi mikro- és kisvállalkozások 50, illetve 45 százaléka alkalmazza a rugalmas munkaidőt az úgynevezett atipikus foglalkoztatási formák közül, a részmunkaidős megoldás a kisvállalkozások 61 százalékánál fordul elő, a mikrovállalkozásoknak pedig a 22 százaléka él ezzel a lehetőséggel - derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából a KutatóPont által készült kutatásból.
..
Szeptembertől magasabb bért kapnak az egészségügyben dolgozók
Szeptember 1-jétől emelkedik az egészségügyben dolgozók bére; az intézkedés csaknem 100 ezer ágazati dolgozót érint.
..
A munkavállalók harmada sehova sem utazott nyáron
Sokan csak pár nap szabadságot vettek ki a nyáron, és a munkavállalók fele belföldön töltötte a pihenésre szánt napokat. Minden második válaszadó a szabadságon is rendszeresen követi a céges levelezését, a munkával kapcsolatos hívásokat pedig tízből nyolcan fogadják. Leginkább az oktatásban és a vezető beosztásban dolgozók foghatók munkára a nyaralás alatt, és az is gyakori, hogy a szabadság miatt felgyülemlett munkát az állandó feladataik mellett kell feldolgozniuk.
..
Jó dolog a távmunka, sokan mégis tartanak tőle
Az online kommunikációs megoldások és az irodai eszközök fejlődésével már otthonunkban is éppen olyan hatékonyan tudjuk ellátni feladatainkat, mintha bent ülnénk az irodában. De ehhez tényleg csak a megfelelő technológiára van szükségünk? Vagy munkaszervezésben, esetleg lelkileg is fel kell készülnünk az otthoni munkára? El tudjuk kerülni, hogy az otthon végzett munka elhatalmasodjon az életünkön? Az innovatív irodaszer márkaként ismert Leitz felmérése többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ.
..
Csökkent az álláskeresők száma júliusban a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
Az álláskeresők száma tovább csökkent júliusban, a havi zárónapon 291,9 ezer álláskereső szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, 19,4 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban.
..
Több az időben fizetett számla, de nőtt a fizetési késedelem ideje is az első fél évben
Bár minimálisan tovább nőtt a határidőben kifizetett számlák aránya az első fél évben Magyarországon, az átlagos fizetési késedelem hossza is nőtt; az egyes ágazatok között jelentős eltérés volt, az átlagosnál lényegesen hosszabb fizetési késedelmet a gépjármű-kereskedelemben, illetve a bútorgyártó és a papíripari cégeknél tapasztaltak - közölte Bisnode Magyarország Kft.
22. oldal / összesen: 127