2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
21. oldal / összesen: 127
..
Jelentős és tartós csökkenés jellemzi a magyarországi munkanélküliséget
Amíg a legtöbb tagországban gondot jelent az állástalanok számának csökkentése, addig Magyarországon már 2010 óta jelentős javulás figyelhető meg a munkanélküliség területén - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az uniós szakminisztereket tömörítő tanács csütörtöki luxembourgi ülése után.
..
Minden korábbinál több álláshirdetést tettek közzé a cégek szeptemberben
Több online álláshirdetés, több hirdető és több jelentkezés jellemezte az elmúlt hónapot, mint eddig bármelyiket Magyarországon. A legnagyobb eséllyel az 1-3 éves tapasztalattal rendelkező, főiskolai végzettségű álláskeresők találnak munkát, de számos iparágban figyelhető meg a növekvő munkaerőigény. Továbbra is vezet a szakmunka a hirdetési kategóriák között, de fizikai munkára is sok munkavállalót keresnek, derült ki a vezető állásportál harmadik negyedéves jelentéséből.
..
Forradalmasítja a kékgalléros munkaerő-toborzást a profession új alkalmazása
A kék-galléros munkaerő-toborzást teszi egyszerűbbé a Profession.hu új fizikai munkára, szakmunkára és adminisztrációs állásokra specializálódott alkalmazása, a Mobil Munka. Az ötlet lényege, hogy az olyan típusú munkáknál, amelyeknél nem létfontosságú a többkörös felvételiztetés, a végletekig egyszerűsíti a jelentkezést, ezzel biztosítva a magas számú érdeklődőt. Abban, hogy a megfelelő munkavállaló kerüljön a munkaáltató látókörébe a GPS koordinátákra és a felhasználói szokásokra optimalizált rendszer segít.
..
A kormány elkötelezett a SZÉP-kártya fenntartásában
A kormány elkötelezett a SZÉP-kártya fenntartásában, mivel az egyaránt jó a magyar családoknak és a turisztikai szakmának - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.
..
Élénkül a cégfelvásárlási piac
Nemzetközi és európai szinten is érezhető a befektetési kedv megerősödése a fúziók és cégfelvásárlások területén; a magyar piac kicsinek számít e tranzakciók szempontjából, itt inkább az eladási tendencia erősödik - összegezte elemzésében a Grant Thornton Corporate Finance Kft.
..
Tavaly átlagosan 123 ezer forinttal nőtt a munkavállalók jövedelme
A bevallók száma mellett a megszerzett jövedelem is nőtt 2015-ben, átlagosan 123 ezer forinttal kerestek többet a munkavállalók - mondta Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
..
Érkezik a megemelt bér a pedagógusoknak, az egészségügyi dolgozóknak
A napokban kapják meg első megemelt bérüket a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók - erről beszélt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
..
Nem a méret a lényeg
A kisvállalkozások számára létkérdés, hogy hozzájussanak a növekedésükhöz szükséges anyagi és szellemi forrásokhoz, eszközökhöz., Ezzel párhuzamosan számos világcég pontosan az ilyen irányú terjeszkedéshez kínál lehetőségeket. A megoldást ezúttal is a networking kínálja: közvetlen kapcsolatot teremtve a hazai vállalkozások és a világ egyik legnagyobb tech-cége, a Google között.
..
A magyar cégvezetők 12-18 százaléka mérlegelne egy korrupciós ajánlatot
A magyar vállalatvezetők 54 százaléka legalább egy olyan esetről tud, amikor korrumpálni próbáltak egy hivatalos szerv ügyintézőit, a cégvezetők 12-18 százaléka fogadna el, illetve mérlegelne egy korrupciós ajánlatot - derült ki az EY nemzetközi tanácsadó és könyvvizsgáló cég legutóbbi felmérésből, amit szerdán sajtótájékoztatón mutattak be Budapesten.
..
Hogyan fogadjuk a gratulációt
Sokunkkal előfordul, hogy hirtelen nem tudunk mit kezdeni azzal, ha valaki bókol, vagy gratulál nekünk és emiatt a reakciónk akár gorombának, vagy furcsának tűnhet. Ennek oka talán ott keresendő, hogy gyerekkorunk óta arra neveltek minket, hogy legyünk alázatosak és szerények, nem pedig hivalkodóak és önteltek. Azonban a gratuláció elfogadása nem minősül sem felvágásnak, sem nagyképűségnek. Jacquelien Whitmore, az entrepreneur.com szerzője 6 üzleti etikett tippet ajánl arra, hogy hogyan viselkedjünk, amikor elismerést kapunk:
..
A foglalkoztatás további javulására számít a nemzetgazdasági miniszter
Magyarországon 1992 óta nem dolgoztak ennyien, a munkanélküliségi ráta pedig 5 százalék alá csökkent és a gazdasági folyamatok további javulást jeleznek - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten sajtótájékoztatón, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
A Telenor startup cégeket támogat mentori képzési programjában
A Telenor kiválasztotta azt az öt startup céget, amelyet egyenként 150 millió forinttal támogat a mentori képzési programjában - közölte a Telenor Magyarország az MTI-vel.
..
Egyre több közfoglalkoztatott helyezkedik el a versenyszférában
Napjainkban már 13-15 százalék körül van a versenyszférában, illetve az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedő közfoglalkoztatottak aránya, míg néhány évvel ezelőtt még csak körülbelül 7 százalékuk talált állást - fejtette ki Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
21. oldal / összesen: 127