2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
20. oldal / összesen: 127
..
Két év alatt háromezer új munkahelyet teremtettek Zalaegerszegen
Az elmúlt két évben mintegy háromezer új munkahelyet teremtettek Zalaegerszegen, ahol a jövő évben további ezer álláshelyre várnak jelentkezőket, bár a munkaerőhiány miatt ez egyre nagyobb kihívást jelent - közölte keddi sajtótájékoztatóján.
..
Csökkent a szakszervezetek munkahelyi jelenléte az elmúlt években
Csökkent a szakszervezetek mukahelyi jelenléte, ezzel együtt a szakszervezeti tagok aránya is a munkahelyeken az elmúlt években - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Munkaerőpiaci helyzetkép, 2015 című kiadványából.
..
Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását
Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkavédelemre és a munkaügyre vonatkozó szabályok betartását - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2017-es ellenőrzési tervéből.
..
Kinek jó a távmunka és kinek nem?
Az objektív, tényadatokon nyugvó MOTIMENT automatizált módszertan kiválóan alkalmazható a távmunka rendszerekben is a világ bármely pontján, és minden olyan munkakör felülvizsgálatára kiterjeszthető, amelyek a hagyományos irodai környezetben is mérhetők. Huzamosabb ideje megfigyelhető a trend, hogy mind a munkavállalóknak – főleg az y és z generáció igényeinek, valamint az informatika térnyerésének köszönhetően –, mind pedig a munkáltatóknak testhezállóbb rendszeresen, bizonyos munkafolyamatok esetén akár állandóan távmunkában dolgozni, dolgoztatni. A cégeknek és dolgozóinak közös érdeke, hogy a távmunka bevezetése zökkenőmentes és sikeres legyen, és a home office előtti eredményekkel megegyező, vagy még annál is nagyobb hatékonysággal végezze a munkáját az érintett csapat minden tagja. Ennek egzakt mérése végezhető el a MOTIMENT segítségével, eddig erre ilyen pontosan és megbízhatóan nem volt lehetőség. A módszertan alkalmazásával már az is kimutatható, hogy az adott munkavállaló – önmagához mért mutatói alapján – a hét 5 munkanapjából mennyit töltsön irodai, illetve otthoni környezetben, a mérések szerint az emberek több mint 20-25%-a nem alkalmas távmunkára, míg 70-65%-uk ugyanolyan eredményesen vagy még nagyobb hatékonysággal dolgozik home office környezetben. Ez azért is fontos tényező, mert a jó munkaerőt könnyebb megtartani, ha optimális körülményeket biztosítunk – különösen igaz ez a fiatalabb generációk kötetlenebb munkafeltételeket igénylő attitűdjére.
..
Nőtt a foglalkoztatás a harmadik negyedévben
A foglalkoztatottak száma 126 ezerrel nőtt egy év alatt és a harmadik negyedévben 4 millió 390 ezer volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
..
Növelték a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességét segítő hitelprogram összegét
A Mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitelprogram elérhető összege 44 milliárd forintról 70 milliárd forintra emelkedett a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
..
Komoly bírság várhat a külföldieket foglalkoztató hazai cégekre
A Munka Törvénykönyvének módosítása új kötelezettségeket ró azokra a hazai munkáltatókra, akik egy külföldi cégtől kiküldött munkavállalót foglalkoztatnak. Mind a magyar foglalkoztatóra, mind pedig a külföldi munkáltatóra vonatkozó új szabályok jelentős adminisztratív terhet jelentenek a cégek számára, a rendelkezések teljesítésének elmulasztása pedig komoly bírsággal járhat.
..
Az Auchannál 14 százalékkal emelik a béreket
Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete 14 százalékos, november 1-től hatályos béremelésről állapodott meg - közölte az áruházlánc.
..
Még magas a cégtörlések száma az építőiparban, lassan javul csak a helyzet
Még mindig magas a cégtörlések száma az építőiparban, de az egy évvel korábbihoz képest kissé javult a helyzet - közölte az Opten céginformációs.
..
Azonnali járulékcsökkentést szorgalmaz a VOSZ
Azonnal meg kell kezdeni a munkához kapcsolódó vállalkozói adóterhek érdemi csökkentését a gazdasági növekedést leginkább segítő szektorokban, az iparban és a mezőgazdaságban - közölte a Vállalkozók és Munkaáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).
..
Ha van bizalom, akkor minden cégnél hatékony a Távmunka
A távmunkával járó előnyöket a munkavállalók után a munkáltatók is egyre többen ismerik fel. A kisebb irodatérrel és kevesebb energiafogyasztással járó spórolási lehetőségek mellett az otthoni munkavégzés lehetőségére plusz juttatásként tekintenek a dolgozók – ez különösen igaz az X és Y generáció tagjaira. A 2. Távmunka Meetupon technológiai cégek képviselői számoltak be az ezzel kapcsolatos tapasztalataikról.
..
6 tipp ahhoz, hogyan növeld a munkatársak elégedettségét és hatékonyságát
A boldog munkatársak előnye nyilvánvaló és magától értetődő. Számos tanulmány szerint a munkatársak elégedettsége összefüggésben áll teljesítményükkel - egy lehangolt munkahelyi környezet egyszerűen lehetetlenné teszi a sikeres együttműködést. A demotivált alkalmazottak kimerülté válnak, mely negatív hatással bír teljesítőképességükre, elköteleződésükre. A jó hír az, hogy a dolgozók ösztönzése egyáltalán nem lehetetlen feladat! Ehhez Eric Samson, az entrepreneur.com szerzője 6 tippet ajánl:
..
Munkástanácsok: a járulékcsökkentés helyett a profitból lehetne fedezni a béremelést
Hosszú távú megoldás kell a munkavállalók bérének emelésére, amelynek fedezete a megtermelt profit lehetne, nem a járulékok csökkentése - mondta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.
20. oldal / összesen: 127