2024.04.24 | Szerda
György napja

Munkahely
Keresés
2. oldal / összesen: 127
..
A korábbi alkalmazottakból kerül ki a katások harmada
Jelenleg Magyarországon több mint 430 ezer vállalkozás a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), vagy a kisvállalati adó (kiva) szerint adózik, ezért a héten összeülő, negyedik Adó-Tanácskozás fókuszában a két legnépszerűbb hazai adófajta áll.
..
Nyugodtan bejelentheti, ha visszaélést tapasztal szervezeténél
Néhány hónapon belül kötelező lesz az etikai bejelentő rendszer kialakítása minden ötvennél több főt foglalkoztató vállalkozás számára – hívták fel rá a figyelmet az EY szakértői. A közérdekű bejelentők megóvása érdekében ugyanis az eddiginél is szigorúbb kereteket vezet be egy új, európai uniós irányelv, amit 2021. decemberéig a magyar jogrendszerbe is át kell ültetni.
..
Az elemzők szerint stabilizálódik a munkaerőpiac
A foglalkoztatás stagnálására számítanak a következő időszakban az elemzők, akik szerint stabilizálódik a munkaerőpiac.
..
Új, multinacionális vállalat választotta Magyarországot
A Gi Grouphoz tartozó, toborzással, kiválasztással, valamint tanácsadással foglalkozó Wyser belépett a magyarországi piacra. A nemzetközi cég kifejezetten a hazai közép- és felsővezetőkre fókuszál. A cégcsoport tavaly előtt a Grafton Recruitment felvásárlásával tett komoly lépést a magyar terjeszkedés felé.
..
Minden második magyar cég igénybe vesz külső segítséget kintlévőségei kezelésére
Minden második magyar cég igénybe vesz külső segítséget kintlévőségei kezelésére az EOS csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint.
..
A fokozott stresszt és a tisztázatlan munkaköröket kerülik a leginkább a munkavállalók
A jó munkahely legfontosabb ismérvei között szerepelnek a bizalmi munkatársi kapcsolatok, a pontosan tisztázott feladatkörök, az ezzel kapcsolatos hatékony kommunikáció, valamint a folyamatos, pontos visszajelzés az elvégzett munkára – derül ki a Profession.hu állásportál friss, ezer fős mintán alapuló reprezentatív felméréséből. Emellett a válaszok alapján megállapítható, hogy a munkavállalók fokozottan tartanak a munkahelyi stressztől és kerülik az ebben bővelkedő munkaköröket.
..
Két lépésben emeli munkavállalói bérét a Tesco
Két lépésben emeli az idén is munkavállalói bérét a Tesco-Global Áruházak Zrt., a vállalat 3,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelmi dolgozók bérfejlesztésére a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) kötött megállapodás értelmében.
..
Újra több az egyéni vállalkozó, mint a cég
Másfél évtized után újra több az egyéni vállalkozó Magyarországon, mint a társas vállalkozás - közölte az Opten.
..
Gyakoribbá válhat a részmunkaidős foglalkoztatás
Több munkaügyi kérdésben is reagálniuk kell a hazai cégeknek a január 1-től érvényes törvénymódosításokra. A gyermeket nevelőknél módosultak a részmunkaidős foglalkoztatás körülményei, míg a rehabilitációs hozzájárulás emelkedése a 25 főnél nagyobb vállalkozásokat kivétel nélkül érinti. A változások követéséhez elengedhetetlen a munkaszerződések, cégszabályzatok felülvizsgálata, illetve a munkavállalói kapacitás tervezése.
..
Stabil megoldás a munkaerő kölcsönzése a szakmai szövetség szerint
A munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma; míg tipikus munkaviszony esetén egy munkáltatónál könnyen utcára kerülhet valaki, a munkaerő-kölcsönzésnél 50-100 partner jelent megoldást szakmán belül vagy új területen, versenyképes fizetésért történő továbbfoglalkoztatásra - hívta fel a figyelmet a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ).
..
A szakszervezetek béremelésről és a létszámleépítés visszavonásáról állapodtak meg a Dunaferrel
A kollektív szerződés megkötésére jogosult szakszervezetek megállapodtak a bér- és szociális juttatások idei emeléséről az ISD Dunaferr Zrt. menedzsmentjével, amely visszavonta a 2019 októberében bejelentett csoportos létszámcsökkentési szándékát - közölte a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.
..
Naponta átlagosan 15 percet töltünk álláskereséssel
Hogyan keresünk állást 2020-ban? Mennyi időt töltünk kereséssel, jellemzően mely napokon és milyen napszakban válogatunk a munkalehetőségek között? Mikor jelentkezünk rájuk, és vajon milyen eszközről tesszük ezt? A Profession.hu friss felmérésének adataiból kiderül.
..
A katások negyede használja ki a 12 millió forintos éves keretet
Csak tízből egy főállású katás választja a magasabb, havi 75 ezer forintos kata adót, a többség az 50 ezer forintos minimális összeget preferálja. Február 25-ig van mód az idei bevallások elkészítésére a kata adóalanyok számára, melyhez a kisadózók csaknem kétharmada könyvelő segítségét veszi igénybe, derül ki a Számlázz.hu felméréséből. A friss kutatás alapján – bár 2019-ben az éves adómentes bevételi összeghatár már 12 millió forint volt – a katásoknak csak negyede használta ki teljes keretét a tavalyi évben.
2. oldal / összesen: 127