2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
19. oldal / összesen: 127
..
Összefogás az informatikai ágazat munkaerőgondjainak enyhítésére
Az informatikai ágazat munkaerőgondjain kíván enyhíteni a hazai szakmai képviseleti szervezetek és vezető informatikai vállalatok támogatásával létesült IThon.info információs és közvetítő portál.
..
Együtt működünk! Együttműködünk?
Egy vállalkozás életében elengedhetetlenek a stratégiai partnerek, akikkel a közös célért, egymást segítve dolgozhatnak. A legtöbb cég azonban konkurenciaként tekint az ugyanabban a tevékenységi körben működő vállalatra, miközben szövetségesként, egymásnak hasznos üzleti ajánlásokat szerezve sokkal több ügyfélhez juthatnak el. Demján Lehel „NetworKing”-díjas cégtulajdonos szakértői tanácsokkal szolgál e témakörben.
..
Rugalmas munkaidőt, új karriercélokat keresnek a McDonald’s-nál a fiatalok
Elsősorban a munka jellege és körülményei, az új karrier lehetősége és a munkavégzés személyes jellemzői érdeklik azokat a fiatalokat, akik a McDonald’s-nál keresnek karrierlehetőséget – többek között ez derült ki a vállalat új microsite-ján böngésző látogatók kattintásaiból. A cég évek óta figyeli az álláskeresők visszajelzéseit, hogy új fejlesztéseket vezessen be a HR területein és bővítse az életpályaprogram lehetőségeit. Mindezek mellett a bérekben is lépést tart a piaccal: októberben már idén másodszor hajtott végre kétszámjegyű fizetésemelést az éttermi munkatársak körében.
..
Pesszimistábbak lettek a cégvezetők
Borúlátóbbak lettek a cégvezetők: 5 százalékkal többen számítanak negatív folyamatokra a következő egy évben és 9 százalékkal kevesebben várnak pozitív hatásokat 2013-hoz képest a profession.hu piaci hangulatindexe szerint. Az ország gazdasági helyzetében csak 30 százalék vár javulást, de bíztató, hogy a saját cégük esetében több mint a felük optimista.
..
Komoly bírsággal járhat, ha elmarad a munkavédelmi képviselő megválasztása
Nagy összegű bírságot is kockáztathatnak azon egyéni vállalkozók és cégek, amelyek a Munkavédelmi törvény előírásait megszegve nem választják meg munkavédelmi képviselőiket január elejéig. Az alap esetben legalább húszfős vállalkozásokra vonatkozó rendelkezésekre a legkisebb szereplőknek is érdemes odafigyelniük.
..
Bérmegállapodás - Munkaadók: a cégeknek hosszú távon hozhat eredményt a megállapodás
A munkaadók számára ugyan többletkiadást jelent a keddi bérmegállapodás végrehajtása, de hosszú távon az intézkedés eredményt hozhat az MTI által megkérdezett munkaadói szervezetek vezetői szerint, néhányan azonban attól tartottak, hogy a kis cégek képtelenek kigazdálkodni a magasabb minimálbért, ami a feketegazdaságot erősítheti.
..
Workania: a fiataloknak a fizetés, az idősebbeknek a biztonság a fontosabb
A 40 körüli munkavállalók keresik a legtöbbet, a legkevesebb fizetésre pedig az 55 év felettiek és a pályakezdők számíthatnak Magyarországon. A fiataloknak a fizetés, az idősebbeknek a biztonság a fontosabb - derül ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu online bérfelmérés legújabb kutatásából.
..
Munkástanácsok: a minimálbér tervezett emelése nagy változásokat hoz
A minimálbér paradigmaváltásszerű emelése olyan változásokat fog előidézni, amelyekért a szakszervezetek már régóta küzdenek - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.
..
Csupán a cégvezetők 14 százaléka zárkózik el a magasabb adózású cafeteria elemektől
Bár jövőre többe kerül a munkáltatóknak gondoskodni a munkavállalóikról, egy felmérés szerint a cégvezetőknek csupán 14 százaléka zárkózott el a magasabb közteherrel adózó cafeteria juttatások megítélésétől - közölte az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár szerdán Fata László cafeteria szakértő munkáltatói felmérésére hivatkozva.
..
A külföldi diákok szívesen dolgoznának Magyarországon
A külföldi diákok az alacsony árak, az aktív hallgatói élet és Budapest hangulata miatt választják Magyarországot tanulmányaik színhelyéül. A magyar diákokhoz hasonlóan ők is saját szakterületükön szeretnének elhelyezkedni, többségük pedig nem dolgozik az egyetem mellett. Ez derült ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) októberi felméréséből, melyen 250 magyar és külföldi METU-s diákot kérdeztek meg kulturális és oktatási kérdésekről, valamint jövőbeli terveikről.
..
Debreceni polgármester: több mint kétezer új munkahely jött létre a városban
Debrecenbe az idén 75 milliárd forint működőtőke érkezett, a beruházásokkal 2100 új munkahely jött létre - közölte a város polgármestere.
..
NGM-államtitkár: a bérezési rendszer teljes átalakítására van szükség
Az uniós versenyképességi problémák és a növekedés egyik legnagyobb gátját jelentő szakképzett munkaerő hiánya miatt a bérezési rendszer teljes átalakítására van szükség, aminek kidolgozása már folyamatban van - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára pénteken.
..
Év végéig minden munkavállaló számára ki kell adni az idei szabadságot
Év végéig minden munkavállaló számára ki kell adni az idei szabadságot - figyelmeztet a Trenkwalder.
19. oldal / összesen: 127