2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
18. oldal / összesen: 127
..
Kockázatokkal érkezik a vállalati fúziók egyszerűbb elbírálása
Alapjaiban változik meg 2017. január 15-től a vállalati összefonódások, vagyis a fúziók szabályozása Magyarországon. A versenytörvény módosításával a jövőben 8 napon belül jóváhagyhatnak egy tranzakciót és 1 milliárd forintra emelkedik a fúzió bejelentési kötelezettség küszöbértéke. Az új szabályozás eredményeként az érintett vállalatok viszont akár hajnali rajtaütésekre is számíthatnak.
..
Jelentősen több a hirdető és a jelentkező is az online álláspiacon
A pár éves tapasztalattal rendelkező szakmunkásokat és fizikai munkásokat keresték leginkább a cégek 2016-ban. Az előző évhez képest 22 százalékkal több állást hirdetettek meg online, a profession felületén havonta közel 10 ezer új pozíció jelent meg. A legtöbb embert szak-, fizikai-, segéd- és betanított munkákra várták, de az értékesítés és kereskedelem kategóriában is rekordszámú hirdetés jelent meg. Ezzel szemben a jelentkezőknél leginkább az adminisztrációs és asszisztensi irodai munkák voltak népszerűek.
..
Tavaly nőtt az újonnan alapított cégek száma
Tavaly Magyarországon az előző évhez képest 5 százalékkal, 1300-zal több, összesen 26 313 új cég alakult, számuk azonban még elmarad a 2014-estől, amikor közel 30 ezer új céget alapítottak - közölte Bisnode Magyarország Kft.
..
5 tipp arra, hogyan tartsd egyensúlyban a munkát a magánéleteddel
Minden vállalkozó tudja, milyen nehéz szétválasztani a munkát a privát szférától. Miközben azt szeretnénk, hogy ezek egészséges egyensúlyban álljanak egymással, a valóságban nagyon kevesen tudják ezt megteremteni. A tökéletes egyensúlyt elérni lehetetlen, de vannak olyan lépések, amivel közelebb kerülhetünk hozzá! Ehhez Jonathan Long, az entrepreneur.com szerzője 5 tippet ajánl.
..
Változtak a kiküldetés, a munkába járás költségtérítésének szabályai
Változtak a kiküldetés, munkába járás költségtérítésének szabályai - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján.
..
Új év, új lendület – tippek a tartós sikerhez
Az újév közeledtével sokat töprengünk azon, miként fejlődhetnénk életünkben, növekedhetnénk vállalkozásunkban. A túlzsúfolt mindennapok következtében azonban könnyen megfeledkezünk az apró részletekről. 2017-ben tartsd szem előtt az erősségeidet, ez fogja elhozni a hosszú távú sikert. Sherrie Campbell, az entrepreneur.com szerzője ehhez 7+1 tippet ajánl.
..
A gyakorlati tudás hatékony átadásával lehet megszólítani és megtartani a pályakezdőket
Az IT vállalatok egyik legnagyobb kihívása, hogy hatékonyan szólítsák meg a Z generáció tagjait és hosszútávon is megtartsák az új, fiatal munkavállalóikat. Egy egész korosztályról homogén csoportként beszélni csak közhelyekben lehet, de több olyan módszer is létezik, ami működik a legkülönbözőbb személyiségeknél is. A Lufthansa Systems Hungária 20 év tapasztalatát sűrítette bele az IT Young Professional Programba.
..
6 tipp, hogy motivált maradj az év végi hajrában is
Nem könnyű elfogadni, de a siker valóban fejben dől el. A stressz, a düh és az aggodalom fő okozói a negatív gondolatok, amelyek mentálisan és fizikailag is rendkívül súlyos problémákat okozhatnak, ezért fel kell ismerni a hétköznapok pezsdítő izgalmát és pozitív periódusait. Murray Newlands, az entrepreneur.com szerzője ehhez 6 tippet ajánl:
..
Több tízezer cég spórolhat a kisvállalati adó választásával
Több tízezer cég spórolhat legálisan a közterhein a kisvállalati adó (kiva) választásával, amelynek mértéke jövőre 2 százalékponttal, 14 százalékra csökken - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleményében. A minisztérium frissített kiva-kalkulátorral segít a döntésben a vállalatoknak, a váltásról legkésőbb decemberben érdemes dönteni a tárca szerint.
..
Hogyan jutalmazzuk dolgozóinkat az év végén? Mennyi jutalmat kapnak a magyarok?
Az év végi értékelésnek és jutalmazási rendszereknek mély kultúrája van az angolszász üzleti világban, a német és osztrák tulajdonú cégeknél. A 13. és 14. havi fizetések sok esetben szinte garantáltak. A magyar cégek túlnyomó többségében is létezik valamilyen jutalmazás rendszer, de sokszor hiányzik a stratégiai személet – csupán a magyar vezetők 5%-a hisz a jutalmazás motivációs erejében.
..
Pozitívan látják a jövőt a magyar cégvezetők
A hazai vállalati döntéshozók jelentős része arra számít, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet kiegyensúlyozott marad vagy javulni fog a következő 12 hónapban. A magyarországi kilátásokat illetően szintén pozitívan vélekedtek, hiszen a megkérdezettek fele stabilnak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, minden harmadik válaszadó pedig javulásra számít – derült ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből. Hasonlóan pozitívak a várakozások a tranzakciós piac jövőbeni alakulását illetően is.
..
Jövőre munkaszüneti nap lehet a nagypéntek
Már jövőre munkaszüneti nap lehet a nagypéntek, a törvényjavaslatot támogatja a kormány - hangsúlyozta a benyújtók nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
..
Csak minden negyedik munkavállaló elégedett a mostani fizetésével
A fizetések mértékével és az emelések ütemével sem elégedettek a magyar dolgozók. Legkevésbé a fizikai munkások, az oktatásban, illetve az egészségügyben dolgozók, valamint az 50 év felettiek gondolják úgy, hogy megfelelő mértékű fizetésük. A középkorú férfiak adnak ennek legtöbbször hangot, a nők, illetve a pályakezdők ritkán kérnek fizetésemelést – derül ki a profession.hu országos felméréséből.
18. oldal / összesen: 127