2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
17. oldal / összesen: 127
..
Az emberközpontú irodáké a jövő
Egyre nagyobb teret kap az irodákban az otthonosság, ami ideális esetben nemcsak az íróasztalokon elhelyezett családi fotókat jelenti, hanem az irodaterek multifunkcionális kialakításában is tükröződik. A munkaerő-toborzásban és -megtartásban az iroda elhelyezkedése, belső kialakítása kulcsfontosságúvá vált, hiszen ha a munkavállaló jól érzi magát, az a munkaadónak is jó. Ha otthonról végzünk számítógépes munkát, számos tényezőre kell figyelnünk ahhoz, hogy a home office ne menjen az egészségünk rovására – ezt állapították meg a meghívott neves szakértők a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia új értékesítési irodájában rendezett kerekasztal-beszélgetés során.
..
Így erősíthetjük munkatársaink motivációját
Minden vállalkozás tulajdonosa és vezetője tudja, hogy a motivált munkatársak sokkal hatékonyabbak és jobb minőségben is dolgoznak, mint azok, akik nem érzik jól magukat a munkahelyükön. Az együttműködő közösségek ösztönzésére Ceren Cubukcu, az Entrepreneur.com szerzője a következő módszereket javasolja:
..
4 ok, ami hátráltathat az üzleti sikerben
Fontos, hogy lásd magad előtt a célt, még akkor is, ha a valóság sokszor felülírja azt. Mindenki követ el hibákat, különösen az odavezető út során. A kulcs, hogy tanuljunk ezekből, és ne hagyjuk megismétlődni azokat. Sokszor motoszkál az a hang a fejünkben, amely arra buzdít, egyszerűen hunyjunk szemet afelett, ami nagyon nincs rendben. Gene Hammett, az Entrepreneur.com szerzője 4 problémát mutat be:
..
Több ezer kft. szűnhet meg a törzstőkeemelés elmulasztása miatt
Több ezer korlátolt felelősségű társaság (kft.) szűnhet meg a március 15-éig esedékes törzstőkeemelés elmulasztása miatt - mondta a Fővárosi Törvényszék.
..
Foglalkoztatási alternatívák 2017-ben
A Humán Centrum Kft. legfrissebb kutatása szerint a munkaadók többsége korszerűbb toborzás-kiválasztási technikákban és fokozott motiválásban látja a munkaerő-gazdálkodási nehézségek megoldását. Bár a HR-kapacitás szűkös, a munkaerő-kölcsönzők és iskolaszövetkezetek bevonása még kevéssé meghatározó.
..
Javulhat a munkaerőpiac szerkezete
Folytatódhat a foglalkoztatottak számának növekedése, illetve a munkanélküliek számának csökkenése ebben az évben, a munkaerőpiac szerkezete pedig kedvező irányba mozdulhat - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adatait.
..
7 tipp arra, hogyan legyél hatékonyabb a kapcsolatépítésben
A kapcsolatépítés mindig magában hordozza az új emberekkel és látásmódokkal való megismerkedés lehetőségét. Ahhoz, hogy erős kapcsolati hálót tudj építeni, ismerned kell mások elvárásait, motivációit. Ehhez Ivan Misner, az Entrepreneur.com szerzője, a Business Network International alapítója 7 tippet ajánl.
..
Az álláskereső oldalakon találnak legtöbbször egymásra cégek és a dolgozók
Hiába fedik le egyre inkább az élet minden területét a közösségi felületek, egyre kevésbé jellemző, hogy ismerősökön keresztül találnának állást a munkakeresők. A munkavállalók kétharmada az álláskereső oldalakon böngészi a lehetőségeket, míg a cégek háromnegyede is így keres új dolgozókat – derül ki az nrc 5 évet felölelő kutatásából.
..
Milliós bírságra számíthatnak az energiatudatosságra nem figyelő cégek
Energetikai szakreferenst kell alkalmaznia a nagyobb energiafogyasztóknak, illetve az év végével változtak a kötelező energetikai audit szabályai is. A kötelezettségeket elmulasztók komoly bírságra számíthatnak a jövőben.
..
Január végéig lehet munkáltatói elszámolást kérni
A munkavállalók január 31-ig kérhetik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat, az erre vonatkozó nyilatkozat az adóbevallással egyenértékű.
..
Szigorúbb szabályokkal szorul a hurok a kartelező cégek körül
Szigorúbb versenyszabályok határozzák meg a gyártók és forgalmazók működését 2017-től. A Gazdasági Versenyhivatal fokozott figyelmet szentel az úgynevezett viszonteladási árrögzítéssel kapcsolatos kihágásoknak. Az érintett cégek gyakoribb vizsgálatra számíthatnak, amelyek komoly bírságokat is eredményezhetnek.
..
Újabb 35 nagyvállalat kap állami támogatást
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os döntése alapján összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 35 hazai nagyvállalat, ennek eredményeként több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 1147 új munkahely jön létre Magyarországon - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón.
..
Sok cég ismeri, de kevés használja a faktoring finanszírozást
A magyar vállalatok 76 százaléka ismeri a faktoring finanszírozást, azonban csak 8 százalékuk veszi is azt igénybe - derült ki a CIB Bank megbízásából készített felmérésből. A pénzintézet szerint a kereskedelmi forgalom növekedésével bővülhet a faktoring piaca is.
17. oldal / összesen: 127