2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
16. oldal / összesen: 127
..
Nőttek a munkaköltségek tavaly az Európai Unióban, de nagyok az országok közötti különbségek
Emelkedtek az egy órára jutó munkaköltségek tavaly az euróövezetben és az Európai Unió egészében egyaránt, az egyes országok között azonban továbbra is hatalmas különbségek vannak ezen a téren - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) csütörtökön közzétett jelentéséből.
..
Az egészségügyi dolgozók bérhelyzetét javító javaslatok kerülnek a kormány elé
Az egészségügyi dolgozók bérhelyzetét javító több előterjesztés kerül a kormány elé, erről tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a szakszervezetek képviselőit az ágazati kollektív szerződésről folytatott tárgyalás újabb fordulóján.
..
Az ügyfélmegtartás biztosítéka a jó szakember
A digitális ipari forradalom csúcsán a vállalatok fejlesztési terveit beárnyékolja az évek óta tartó, egyre jelentősebb szakemberhiány. Az idén 30 éves ProgAdat Kft. sajátos választ adott a problémára: munkatársaik zöme évtizedek óta velük van, ahogy első ügyfelei közül is majdnem száznak a mai napig dolgoznak.
..
Családi vállalkozások egy nagy döntés csapdájában
Segítség, megöregedtem! De mi lesz a családi vállalkozásommal? A rendszerváltás után alapított családi cégeket a generációváltás problémája ezekben az években állítja csak igazi próbatétel elé.
A jó design mint a siker mozgatórugója
Az innovatív irodaszer márkaként ismert Leitz folyamatosan a jövő munkahelyeit és a dolgozók jövőbeni munkavégzési szokásait kutatja és próbálja előrejelezni. Legújabb tanulmányában azt vizsgálja, hogy a design milyen hatással van ránk, környezetünkre és vállalatunk működésére.
..
Idén is emelik a béreket az élelmiszerláncoknál
Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.
..
ÖTBŐL NÉGY MUNKAVÁLLALÓ GONDOLKODOTT MÁR PÁLYAVÁLTÁSON
A munkavállalók majdnem felével előfordult már, hogy konkrét célokat fogalmazott meg egy új karrierrel kapcsolatban, vagy már pályát is váltott. A legtöbb esetben úgy érzik, hogy kénytelenek megtenni a lépést, de szívesen is gondolnak az új és izgalmasabb feladatokra. Tízből hatan nem csak a munkakört, de a területet is lecserélnék, amiben dolgoznak.
..
Az Y generáció tetteket vár a nagyvállalatoktól
Mára a fiatal munkaerő kevésbé hajlamos elhagyni a munkahely nyújtotta biztonságot, de jobban aggasztja őket a geopolitikai és országos konfliktusokból adódó bizonytalanság, miközben – különösen a fejlett országokban – borúlátóbbak is a jövőbeli kilátásaikat illetően. Azonban tenni is hajlandóak egy jobb világért és a kirekesztettekért, és a döntéshozóktól is elvárják ezt: túlnyomó részük szerint a valódi üzleti teljesítmény megítélésében nem kizárólag a pénzügyi mutatókra kellene hagyatkozni – derül ki a Deloitte Y generációsok körében végzett felméréséből.
..
Így juthatunk közösen a csúcsra
Azt mondják, a mai világban már nem az számít, mennyit tudsz, kizárólag az, hogy kiket ismersz. Ezzel szemben Dr. Ivan Misner, a Business Network International, a világ legnagyobb networking szervezetének alapítója és elnöke úgy véli, sokkal inkább az a fontos, hogy milyen jól ismered ezeket az embereket. A networking a kapcsolat építéséről és ápolásáról szól, nem pusztán a pénzügyi a tranzakciókról. Ivan Misner további 4 tippet ajánl...
..
Magyar cégek vehetnek részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján
Öt magyar innovatív vállalkozás vehet részt a világ egyik legnagyobb startup fesztiválján, az egyesült államokbeli Austinban szervezett South by Southwest (SXSW) Interactive-on a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade programjának közreműködésével.
..
A vezérigazgatók bíznak cégük növekedésében
A PwC legutóbbi felmérése szerint a magyarországi vezérigazgatók bíznak abban, hogy saját cégük növekedni fog a következő egy évben - mondta Mekler Anita, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágának cégtársa.
..
KÉT NYELVTUDÁSSAL RENDKÍVÜL SIKERESEK LEHETÜNK A MUNKAERŐ-PIACON
Az álláshirdetések több mint negyven százaléka vár el valamilyen szintű angol nyelvtudást, akár olyan pozíciók esetében is, ahol nem lenne feltétlenül szükséges. A legtöbb esetben nem kötik szinthez a nyelvtudást, azonban a megjelölt szintek közül a középfok a leggyakoribb.
..
Csökkent a bérkülönbség a nők és férfiak között Magyarországon
Csökkent a bérkülönbség a nők és a férfiak között Magyarországon - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója.
16. oldal / összesen: 127