2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
15. oldal / összesen: 127
..
Létrejöhet egymillió új munkahely 2020-ig
Létrejöhet egymillió új munkahely 2020-ig Magyarországon, de egyes régiókban még mindig problémát jelent a munkaerőhiány és a munkanélküliség együttes jelenléte - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal konferenciáján.
..
Munka és anyaság – az arany középút nyomában
Nincs titkos recept a munkahelyi és az anyai teendők közti egyensúly megtartására, mégis több százezer nő képes mindkét szerepben sikeressé válni, az előttük álló kihívásokat kezelni és legyőzni az esetleges akadályokat. Íme, 4+1 tipp Lisa Druxman, az Entepreneuer.com szerzőjétől, hogy megtaláld az arany középutat:
..
A KÉKGALLÉROS ÁLLÁSOKNÁL A TELEFON A NYERŐ
A munkaerőpiaci hiány átformálja az álláskeresés folyamatát és jobb, ha a munkaadók is követik a trendeket. Az önéletrajz és többkörös állásinterjúk helyét átveszik a hatékony gyors okostelefonos megoldások a kékgalléros, azaz a szakmunkás, fizikai munkás és adminisztrációs állásoknál is. A jelentkezők sok esetben elvárják, hogy telefonon is lehessen érdeklődni a meghirdetett pozícióról.
..
Egy vállalkozó - négy személyiség
Dr. Ivan Misner, a Business Network International, a világ legnagyobb networking szervezetének alapítója és elnöke úgy véli, a kapcsolatépítés elsősorban nem az üzletszerzésről, sokkal inkább egymás segítéséről szól. Ez azt is jelenti, hogy először ismernünk kell egymást ahhoz, hogy bizalmi hálót szőhessünk belőle. De nem könnyű mindenkivel megtalálni azt a bizonyos közös hangot! A szakértő 4 különböző személyiségtípust mutat be:
..
Magyar Idők - Új szakszervezeti javaslatok a munka törvénykönyvéhez
Nem várható döntés a munka törvénykönyvének módosításáról ezen a héten, mivel a kormány képviselői a jövő hétre hívták össze a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumát, ahol a szociális partnerek javaslatait is várják - tudta meg a Magyar Idők.
..
Az idén 10 százalékkal nőhetnek a bruttó bérek, a reálbér-növekedés 7-8 százalék között lehet
A bruttó bérek az idén 10 százalék körüli mértékben nőhetnek, a reálbérek - 2,4-2,5 százalék inflációval számolva - 7-8 százalék közötti ütemben emelkedhetnek az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.
..
A MAGYAROK SZERINT NINCS HELYE A GYEREKNEK A MUNKAHELYEN
A magyar dolgozók háromnegyede még soha nem vitte be a gyerekét a munkahelyére, pedig sok helyen rendszeresek a gyerekbarát programok. A munka és a magánélet egyensúlyában viszont egyre tudatosabbá válnak, közel felüknél kiemelkedően fontos szempont egy állás kiválasztásánál, hogy az gyerekbarát.
..
Tiltakoznak a vasasok a munka törvénykönyvének tervezett módosítása ellen
A Vasas Szakszervezeti Szövetség határozottan tiltakozik a munka törvénykönyvének tervezett módosítása ellen, és követelik a munkavállalók érdekeit sértő módosítás tervezetének visszavonását - közölte Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés országos elnöke az MTI-vel kedden.
..
500 új munkavállalóval és ötezer négyzetméter irodaterülettel bővít a Tata Budapesten
A keleti nyitás stratégiájának újabb sikere, hogy a Tata Consultancy Services (TCS) indiai szolgáltató központ 500 új munkavállalóval és ötezer négyzetméter új irodaterülettel bővíti kapacitását Budapesten - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a TCS irodaavatójának alkalmából rendezett sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
..
A digitalizáció a HR területet is kihívások elé állítja
A napjainkban zajló digitális forradalom, továbbá a demográfiai, társadalmi és gazdasági átalakulások jelentős kihívások elé állítják a humán erőforrás (HR) területét is, a vállalatoknak át kell gondolniuk szervezeti felépítésüket, utánpótlás és HR-stratégiáikat, ha lépést akarnak tartani a piacot átformáló trendekkel - derült ki a Deloitte felméréséből.
..
Rekord mennyiségű állásra lehet jelentkezni, de még mindig kell az önéletrajz
Több mint 33 ezer új állást hirdettek meg a cégek a legnagyobb állásoldalon 2017 első negyedévében. Sok esetben a munkaerőhiány miatt csökkentek a jelöltekkel szembeni elvárások is. Ettől függetlenül a cégvezetők és HR szakemberek döntő többsége változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy lássa a fehérgalléros pozícióra jelentkező jelölt önéletrajzát. A kékgalléros álláshirdetések többségében is elvárás a CV, de egyre több helyen elfogadják már az egyszerűbb, adatlapos jelentkezést is.
..
A vállalatok nem állnak készen a jövő HR-kihívásaira
A vállalati és a HR vezetők 90%-a első számú prioritásnak tartja egy olyan új vállalati működési modell kialakítását, amely megfelel a napjainkban zajló jelentős digitális forradalom, továbbá a demográfiai, társadalmi, politikai és gazdasági átalakulások kihívásainak. A Deloitte, a Humán erőforrás trendek című legfrissebb felmérésének tanulságai alapján a vállalatoknak át kell gondolniuk szervezeti felépítésüket, utánpótlás és HR-stratégiáikat, ha lépést akarnak tartani a piacot átformáló trendekkel.
..
A sikeres üzletasszony receptje
A sikeres üzletasszony jó csapatjátékos, nyitott, kreatív személyiség. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy egy magasabb cél érdekében félreteszi az érzelmeit, és átgondolt, fókuszált üzleti döntéseket hoz a fejlődésért. Lahle Wolfe, a „The Balance” vendégszerzője a következőket teszi hozzá:
15. oldal / összesen: 127