2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
14. oldal / összesen: 127
..
A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles
A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
..
Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására
Hárommilliárd forintos, európai uniós támogatású programot indít a kormány megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának elősegítésére - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.
..
Így készítsük fel vállalatunkat a nyári szezonra
Rémálommá is válhat a nyári szabadságolás: majd minden második magyar vállalatnál gondot jelent a nyári munkarend fenntartása, pedig néhány egyszerű szabály betartásával a legtöbb cégvezető könnyen felkészíthetné vállalatát a nyári szezonra.
..
Stressz ellen, recept nélkül - networking
Egy kis- vagy középvállalkozás tulajdonosa általában egy soha véget nem érő teendői listával küzd nap mint nap, így nem tud azzal foglalkozni, amit igazán szeret, amiért valaha megalapította a vállalkozását. Roland Hanekroot, üzleti coach szerint a networking az, ami a megfelelő egyensúly kialakítására megoldást jelenthet – és nem csak vállalkozók számára.
..
VAN, HOGY EL KELL MENNI SÖRÖZNI AZ IDEÁLIS JELÖLTEKKEL
Az alapvetően passzív jelöltek iránti fokozódó munkáltatói verseny olyan iparágakat is kihívások elé állít, ahol korábban ismeretlen volt a munkaerőhiány. Egyre több cég fordul toborzási szolgáltató cégekhez, amelyeknek a szerepe is összetettebbé válik a toborzási folyamatokban. Egy ideális jelölt felvételéhez online és offline is kreatívan kell megtalálni a megfelelő új csatornákat.
..
2017-ben Magyarországon magasabb fokozatba kapcsol az iparosítás
Magyarországon 2017-ben magasabb fokozatba kapcsol az újraiparosítás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Samsung SDI elektromosjármű-akkumulátor gyárának megnyitó ünnepségén.
..
A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt
A diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt, a megkötött munkaszerződés azonban csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lesz érvényes - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) honlapján a nyári diákmunka vállalásáról közzétett tájékoztatásában.
..
Több mint 100 ezres létszámnövekedés az elsődleges munkaerőpiacon
Mintegy 105 ezerrel dolgoztak többen a versenyszférában Magyarországon, mint egy éve a legfrissebb, 2017. február-áprilisi adatok szerint. A nemzetgazdasági tárca kiemelte: 2010 hasonló időszakához képest így 685 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, amely növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 475 ezer fővel nőtt a létszám.
..
Networking, az év szava
Jószerivel nincs olyan konferencia-meghívó, melybe a szervezők ne írnák bele az év szavát. A networking szócskára a Google több mint négyszázötvenhatmillió találatot sorol, de az év szava a hazai online médiafelületeket átnézve is naponta többször szembejön. Bizalomigényes világunkban nincs ezen semmi csodálkoznivaló. Még ha sokan félre is értelmezik a kapcsolatépítést. A valódi networking ugyanis – ahogy nevében is benne van – valódi munkát feltételez. Sokkal több és sokkal többet is ígér, mint a névjegykártya-csere, vagy az ismerősök gyűjtögetése a különböző közösségimédia-felületeken.
..
Egész évben kitart a keresetek gyors ütemű növekedése
A keresetek emelkedésének márciusi gyorsulása nem okozott meglepetést az elemzők körében, akik az MTI-nek pénteken megerősítették, hogy a növekedés egész évben kitart. A reálkeresetek idei 8 százalékot közelítő emelkedése a kiskereskedelmet és a szolgáltatások piacát élénkítheti, és ezzel a GDP-növekedés gerincét a háztartások fogyasztása adhatja idén.
..
Elbeszélnek egymás mellett a cégek és a fiatalok?
A munkaadók szerint a cég hírneve, a diákok szerint a versenyképes fizetés a legvonzóbb tényező az ideális munkahely kiválasztásakor. Míg a diákok a nyelvtudást képzelik a leghangsúlyosabb elvárásnak a munkaadók részéről, a cégek inkább a lelkes hozzáállást értékelik a jelentkezők kiválasztásakor.
..
Új gyártócsarnokot épített a Kecskeméti Gumiipari Kft.
Új gyártócsarnokot épített több mint 1 milliárd forintból szolnoki telephelyén a Kecskeméti Gumiipari Kft.
..
Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők
Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.
14. oldal / összesen: 127