2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
13. oldal / összesen: 127
..
Így kerüld ki a kátyúkat, ha vállalkozol
Talán a vállalkozóé az egyik legizgalmasabb létforma, megannyi veszélyes helyzettel. Csak rajtad múlik, hogy a sikeresség útján belehajtasz, vagy éppen elkerülöd a kátyúkat! Lépj vállalkozásoddal egy magasabb minőségű szintre! Íme, 4 tipp a sikeres kátyúmentesítéshez Zechariah Newman-tól, az Entreprenuer.com vendégszerzőjétől:
..
ISMÉT TAROLT AZ ÜZLETI ÉLET NEMZETKÖZI OSCAR-JÁN AZ NNG
Összesen három díjjal ismerte el az International Business Awards 200 fős nemzetközi zsűrije az NNG Kft. egy fejlesztését, illetve marketing-, valamint belső kommunikációs teljesítményét. A 60 ország több mint 3 900 pályázója közül augusztus 10-én hirdettek nyerteseket. Három évvel ezelőtt az NNG volt az első magyarországi vállalat, amely nyerni tudott ezen a rangos nemzetközi versenyen, akkor üzleti stratégiájával és növekedési eredményével aratott sikert.
..
Nincs mit tenni? Ugyan már!
Manapság az egymásra való odafigyelés fontossága felértékelődött, ezért az üzleti szféra vezetőinek is másképp kell gondolkodniuk a vállalati növekedés elősegítése érdekében. Egy vállalkozás akkor lesz erős, ha az ott dolgozók is elégedettek – mindez alapjaiban határozza meg egy cég sikeres működését, versenyképességét. Egységben az erő! Íme, néhány inspiráló tipp Glenn Llopistól, az Entrepreneuer.com szerzőjétől:
..
Csapatban az uborkaföldön
A nyári hónapokban valamelyest alábbhagy az üzleti pörgés. A könnyebbnek tűnő napok ellenére a feladatok azonban csak látszólag csökkennek. Íme, néhány hasznos tipp Grant Cardonetól, az Entrepreneur.com szerzőjétől arra, hogyan vészeld át az uborkaszezont:
..
Nyáron a szabadságok kiadása okozza a legtöbb munkahelyi konfliktust
Munkapszichológusok és HR szakemberek egyöntetű véleménye, hogy egy évben legalább két hét egybefüggő szabadságra lenne szüksége a munkavállalónak ahhoz, hogy kipihenve és feltöltődve hatékonyan végezze el feladatait. A jellemzően a nyári időszakra időzített hosszabb vakációk azonban sok munkahelyi konfliktus alapjai. Mindez egy kis odafigyeléssel és tervezéssel elkerülhető.
..
Beadhatók a foglalkoztatási pályázatok
A Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 3 foglalkoztatási tárgyú pályázatára péntektől benyújthatók a jelentkezések, a pályázható összeg csaknem 15 milliárd forint - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.
..
A túlbuzgóságot fogadják el legnehezebben az Y generációtól a tapasztaltabb kollégák
Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás. A társadalmi és gazdasági változások mellett a technológiai fejlődés is sokat alakított a pályájuk elején álló fiatalok munkáról kialakult képén.
..
Megállt a működő vállalkozások számának csökkenése
Csaknem négy év után megállt a működő vállalkozások számának csökkenése Magyarországon, a legtöbb új cég az építőiparban jött létre - közölte a Bisnode Magyarország Kft. hétfőn az MTI-vel.
..
A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek
Jelentősen felgyorsult a reálbérek emelkedésének üteme az elmúlt négy hónapban, a versenyszférában csaknem 8 százalékkal nőtt a reálkereset - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
..
Csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
A nyilvántartott álláskeresők száma 6,3 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a májusi zárónapon 287 600 álláskereső szerepelt, közel 20 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
..
Diákmunkára fel! 5 jó tanács, hogy jó munkát kapj a nyárra
Sok diák számára a nyár nem csak a pihenésről és szórakozásról, de a munkáról is szól. Az ország legnagyobb magyar álláskereső oldalán minden hónapban közel azonos számú, tanulók által is végezhető munkát hirdetnek meg a cégek, de a jelentkezések száma a nyár elején háromszorosára növekszik. Az, hogy ki kapja meg a legjobb lehetőséget, gyakran csak pár apróságon múlik.
..
Új korszak jön az állami tulajdonú vállalatoknál
Immár hazai, állami tulajdonú vállalatok is nyitnak a felhőtechnológia felé, hogy még hatékonyabbá tegyék működésüket. A versenyszféra számos cége után az MVM Csoport és a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő Főgáz Zrt. döntött úgy, hogy a felhőbe helyezik HR folyamataikat- jelentette be az SAP Hungary Kft.
..
90 perc, 40 friss kapcsolat, hatékonyság
Sikertelen, rosszkedvű, magányos farkasokkal vannak tele a magyarországi erdők, természetesen nem ökológiai, hanem üzleti értelemben. Hogy létszámuk évről évre csökken, abban meghatározó jelentőségük van azoknak a jól szervezett üzleti találkozóknak, ahol inspiráló környezetben, 90 perc alatt legalább 40 friss kapcsolattal lehet gazdagodni, és számos szakma és iparág tapasztalataira is szert tenni. A receptet egyre többen ismerik és használják.
13. oldal / összesen: 127