2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
126. oldal / összesen: 127
Mit várnak a munkától a frissdiplomások?
Mit várnak a munkától a frissdiplomások?A Deloitte nemzetközi felmérése szerint nem alkotnak homogén csoportot az úgynevezett „Y generáció” tagjai (azaz a 80-as évek végén, illetve a 90-es évek elején születettek), mert eltérően viszonyulnak a munkához és másként ítélik meg a munka és a szabadidő optimális egyensúlyát.
Nászutakat tesztelnek: nekik ez a munkájuk
Nászutakat tesztelnek: nekik ez a munkájukÖrökké tartanak a mézeshetek egy brit házaspár számára. David és Lucy ugyanis végigutazza a világot, miközben a nászutasoknak kínált szállásokat teszteli, ­ráadásul minden luxust ingyen kap - számol be a Bors.
Kétszáz pilótát vesz fel az EasyJet
Kétszáz pilótát vesz fel az EasyJetAz EasyJet jövőre nemcsak úti céljainak számát növeli, de 200 új pilótát is keres - közölte a légitársaság.
Felmérés: bunkó beszólások a munkahelyen
Felmérés: bunkó beszólások a munkahelyenA britek intelligensek, jó a humoruk, udvariasak. Legalábbis sokan ezt gondolják róluk, és persze ők is magukról. A carreerbuilder szerint viszont a munkahelyeken nem mindig működnek a sztereotípiák.
Gondolt már erre? Így szabotálja az álláskeresést
Gondolt már erre? Így szabotálja az álláskereséstA technológia nem csupán könnyít, de sokszor nehezíti is az álláskeresést - írja a Forbes Magazin.
Meghökkentő divatbakik az állásinterjún
Meghökkentő divatbakik az állásinterjúnMeglepő történeteket meséltek HR-esek a mashable.com-nak arról, milyen divatbakikat követtek el az interjún egyébként teljesen jól teljesítő pályázók.
Perelnék a közmunkások az államot
Perelnék a közmunkások az államotAz eső miatti kényszerű pihenőre állásidőt kellene fizetni a KSZ szerint.
IT szakmában dolgozna? Ezek a cégek ezreket vesznek most fel
IT szakmában dolgozna? Ezek a cégek ezreket vesznek most felA Business Insider gyűjtése szerint jó IT-s szakemberekből mindig hiány van, a legnagyobb vállalatoknál akár több ezer nyitott pozíció is van.
Így toboroz gyakornokokat a Telekom
Így toboroz gyakornokokat a Telekom2013 szeptemberében ismét elindul a Magyar Telekom gyakornoki programja, amelyre többek között social media eszközökkel is toborozzák a jelentkezőket.
Euróövezet: rekordon a munkanélküliség
Euróövezet: rekordon a munkanélküliségFebruárban 10,9 százalékra emelkedett a munkanélküliség az Európai Unió 27 tagállamában a januári 10,8 százalékról, míg az euróövezetben változatlanul a munkaképes lakosság 12 százaléka volt munka nélkül a szezonálisan kiigazított adatok szerint - közölte kedden az Eurostat, az EU statisztikai hivatala.
A megtorlás is diszkrimináció
A megtorlás is diszkriminációAz előző bejegyzést folytatva, az egyenlő bánásmód megsértésének egy következő kevésbé ismert formájával, a megtorlással foglalkozunk. Ebben az esetben olyan munkavállalót ér hátrány, aki az általa tapasztalt diszkrimináció ellen emel szót.
Alkalmazás szűri ki, írt-e rosszat a Twitterre a munkahelyéről
Alkalmazás szűri ki, írt-e rosszat a Twitterre a munkahelyérőlEgy új alkalmazás segít kiszűrni a főnökünkre és a munkahelyünkre tett epés megjegyzéseinket a Twitterről. Elvégre nem lenne jó az utcára kerülni emiatt - számol be a technet.hu.
Svédek vertek át magyar dolgozókat
Svédek vertek át magyar dolgozókatVan olyan magyar vendégmunkás, aki 21 millió forinttal tartozik a svéd államnak feltehetően a svéd munkaerő-kölcsönző cég és annak magyar közvetítőjének hibájából. Az Euro4Work alvállalkozóként foglalkoztatta a munkásokat, de nem fizetett utánuk sem adót sem járulékokat, azt szerintük a dolgozóknak kellett volna intézniük, holott egyes esetekben fizetésük felét is zsebre tettét - írja az atv.hu.
126. oldal / összesen: 127