2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
123. oldal / összesen: 127
Munkahelyi stressz és stresszkezelés
Munkahelyi stressz és stresszkezelésA nyolcvanas évek óta köztudott, hogy a stressz a legnagyobb kihívás a munkavállalók számára, számtalan kutatás alátámasztotta a stressz helytelen megélésének negatív hatásait; mégis a munkahelyi stresszel való megküzdés az egyén szintjén maradt.
Jó kondi is kell a sikeres álláskereséshez
Jó kondi is kell a sikeres álláskereséshezSokáig tart az álláskeresés, és sokan érzik kilátástalannak. De vajon a mi hibánk-e ha nem vesznek fel? S ha igen, hol rontjuk el? Mit tehetnénk, hogy sikerüljön elhelyezkednünk? Íme néhány tipp, amit bárki hasznosíthat.
Mérnököket keresnek leginkább a magyar cégek
Mérnököket keresnek leginkább a magyar cégekA munkáltatók inkább magasabb, például mérnöki végzettséget igénylő pozíciókat hirdettek meg, a munkavállalók viszont a szakképzettség nélküli állásokat keresték inkább 2013 első negyedévében - közölte a Profession.hu.
Ilyenek az Ön esélyei az álláspiacon
Ilyenek az Ön esélyei az álláspiaconMég a mostani gazdasági helyzetben is jobb diplomásnak lenni, mint szakmunkásnak – mondják a számok.
Sosem gondolnád, mennyire veszélyes a munkahelyi étkezde
Sosem gondolnád, mennyire veszélyes a munkahelyi étkezdeGyomorforgató: egy friss felmérés szerint a munkahelyi konyhák veszélyesen piszkosak, az ott tanyázó baktériumok akár súlyos betegséget is okozhatnak.
Több mint egy évig nem talál munkát, aki elveszti az állását
Több mint egy évig nem talál munkát, aki elveszti az állását2013 első negyedévében a munkanélküliek száma 509 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 11,8 százalékos volt.
Már a turisztikai szektorokból is külföldre menekülnek a magyarok
Már a turisztikai szektorokból is külföldre menekülnek a magyarokAz alacsony bérek és a túlképzés miatt folyamatos az elvándorlás a turizmus-vendéglátás területéről is - írja a Világgazdaság csütörtöki számában.
Változnak a trendek - ilyen munkaerő kell a cégeknek
Változnak a trendek - ilyen munkaerő kell a cégeknekAz írógép és az indigó korszakára emlékeztet sokakat a Yahoo vezérigazgatójának döntése, Marissa Mayer ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy a munkatársaknak kötelező bejárniuk az irodába.
Ezeket soha ne mondja az állásinterjún
Ezeket soha ne mondja az állásinterjúnAz állásinterjú jelenti a toborzási folyamat során az egyik legnagyobb kihívást az álláskeresőknek.
Ezekről tilos önt kérdezni az állásinterjún
Ezekről tilos önt kérdezni az állásinterjúnAz állásinterjúkon gyakran elhangzanak olyan kérdések, amelyek sértik a pályázó személyiségi jogait és lehetőséget adnak a negatív diszkriminációra - írja a Karrierista blog.
Így támogatja a Vodafone a pályakezdőket és a diákokat
Így támogatja a Vodafone a pályakezdőket és a diákokatA Vodafone Magyarország programjával a nappali tagozatos hallgatók és pályakezdő munkavállalók elhelyezkedését támogatja.
Félünk a munkanélküliségtől - és van is alapja
Félünk a munkanélküliségtől - és van is alapjaÁprilisban romlottak a fogyasztói és az üzleti várakozások is, ezzel megtört a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értékének fél éve tartó emelkedése. A felmérés szerint a foglalkoztatási szándék az iparban látványosan zuhant, minden második cég létszámcsökkentésre készül.
A cégek negyedénél várható felvétel
A cégek negyedénél várható felvételHabár az üzleti bizalom szintje jelentősen nem változott az elmúlt fél évben, mindenképpen biztató jel, hogy világszerte a cégek közel negyede tervezi új munkatársak felvételét.
123. oldal / összesen: 127