2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
122. oldal / összesen: 127
Rossz hírt kaptak a nyugdíj előtt állók - borulhatnak a tervek
Rossz hírt kaptak a nyugdíj előtt állók - borulhatnak a tervek
A nyugdíjazáshoz viszonylag közel álló korosztály kétötöde, azaz több mint négyszázezren szeretnének tovább dolgozni a nyugdíjba vonulás után, ám a statisztika azt mutatja, hogy erre csak töredéküknek van reális esélye.
Zsebbe fizetik a magyarok egyhatodát
Zsebbe fizetik a magyarok egyhatodát
Jellegéből adódóan nehéz mérni a feketemunka szintjét és jellemzőit, de a különböző kutatások szerint tartósan 10-18 százalék lehet az aránya a foglalkoztatottakon belül Magyarországon. Leginkább a közép-magyarországi régióban és az Alföldön gyakori és viszonylag jól meghatározható foglakozási csoportok gyanúsak. Külön probléma a minimálbér, hiszen ez jó lehetőséget nyújt a szürkebérezésre, ahol az alkalmazott a fizetése egy részét kapja csak zsebbe.
Sosem volt még ennyi munkanélküli
Sosem volt még ennyi munkanélküli

A statisztikai hivatal által pénteken közzétett adatok szerint 3 817 700 magyarnak volt állása az idei első negyedévben. A múlt hónapban közölt adatokban 3 817 200 foglalkoztatott szerepelt, vagyis egy hónap alatt 500-zal nőtt a munkában állók száma. A foglalkoztatásban természetesen nagyon jelentős hatása van a szezonalitásnak, így fontosabb az éves összevetés, amiben kedvezőbb változás látható: 26 400-zal több magyar dolgozik, mint a tavalyi első negyedévben. Igaz, a hosszabb távú trend már kedvezőtlenebb: tavaly ugyanis még 58 800-zal volt magasabb a foglalkoztatottak száma, mint 2011 első negyedévében.
A kismamák felének nincs hova visszamennie dolgozni
A kismamák felének nincs hova visszamennie dolgozni

A gyesen, gyeden lévő magyar nők mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezők 12 százaléka, a diplomásoknak viszont 92 százaléka mondta azt a Tárki felmérésében, hogy visszavárják.
Bizonytalanság a fizetett szabadságok szabályozása miatt
Bizonytalanság a fizetett szabadságok szabályozása miattVegyesek a tavaly júliusban hatályba lépett új Munka törvénykönyve (Mt.) alkalmazásának eddigi tapasztalatai: bizonytalanságot okoz többek között a fizetett szabadságok szabályozása, míg a jognyilatkozatok utólagos jóváhagyásának lehetőségét kedvezően fogadták a munkaadók.
Trafikost toboroznak a benzinkutasok
Trafikost toboroznak a benzinkutasokPiacvesztés – Komoly érvágás a töltőállomásoknak, hogy alig nyertek koncessziótA jelek szerint az eddig jól bejáratott dohányértékesítő üzletek, köztük a benzinkútláncok is versengnek a trafikpályázat nyerteseinek kegyeiért. A töltőállomásokat üzemeltető kisvállalkozók komoly kárvallottjai a pályázatnak: noha – saját nevén – szinte mindegyikük indult, a nagy márkák képviselői közül csak néhány nyert.
Ezek a legnagyobb hibák, amikor egy állásra jelentkezik
Ezek a legnagyobb hibák, amikor egy állásra jelentkezikNagy a verseny a munkaerőpiacon egy-egy állásért, ezért nagy fontos, hogy a jelentkezését körültekintően állítsa össze és küldje el. A theundercoverrecruiter.com tanácsai.
Új Mt.: vannak még hiányosságok, problémák
Új Mt.: vannak még hiányosságok, problémákKözel egy éve lépett életbe az új Munka Törvénykönyve. A Deloitte ebből az alkalomból összegyűjtötte a törvény eddigi, mindennapos alkalmazása során leggyakrabban kritizált rendelkezéseket, pozitív újításokat és a továbbra is bizonytalanságot okozó értelmezési kérdéseket.
Tényleg könnyebb Németországban? Magyarok tízezrei vándoroltak ki
Tényleg könnyebb Németországban? Magyarok tízezrei vándoroltak kiOlyan, mintha Eger szinte teljes lakossága elköltözött volna. Csaknem harmadával többen döntöttek úgy, hogy a németeknél próbálnak szerencsét.
Kétszáz új munkahely Nyíregyházán - hétfőtől lehet jelentkezni
Kétszáz új munkahely Nyíregyházán - hétfőtől lehet jelentkezniA Raiffeisen Bank nyíregyházi műveleti központjába keresnek új munkatársakat, ahol már most is több mint százan dolgoznak.
Íme, ezt tanácsolja a világ egyik leggazdagabb embere pályakezdőknek
Íme, ezt tanácsolja a világ egyik leggazdagabb embere pályakezdőknekWarren Edward Buffett, a világ valaha volt egyik legnagyobb jótékonysági adományozója, amerikai milliárdos üzletember beszélt nemrég egy rendezvényen, ahol karriertanácsokat adott a fiataloknak – számolt be a Business Insider.
200 munkahelyet teremt Szolnokon az Eagle Ottawa
200 munkahelyet teremt Szolnokon az Eagle OttawaLetették az Eagle Ottawa Hungary Kft. gyárbővítő beruházásának alapkövét kedden a szolnoki ipari parkban. A fejlesztéssel az amerikai érdekeltségű autóipari beszállító eddigi termelőkapacitását 55 százalékkal fogja növelni, a bővítés több mint 200 új munkahely teremtésével jár együtt.
Budapesten gyakorolják a repülést a Wizz Air pilótái
Budapesten gyakorolják a repülést a Wizz Air pilótáiA későbbiekben Budapesten képzik a Wizz Air pilótát, légiutas kísérőit, ugyanis átadták a légitársaság szimulációs központját.
122. oldal / összesen: 127