2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
121. oldal / összesen: 127
Eddig 260 milliónyi jogos igény
Eddig 260 milliónyi jogos igény

Megvizsgálná a Karsai József korábbi szocialista képviselő által emlegetett titkos Hajdú-Bét-dossziékat Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselő, aki a baromfi-feldolgozó károsultjainak parlamenti képviseletét vállalta – tudta meg a Magyar Nemzet.
Mennyit keresnek a többiek? Nőttek a reálbérek
Mennyit keresnek a többiek? Nőttek a reálbérek A bruttó átlagkeresetek 2,9, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 4,2%-kal haladták meg az egy évvel korábbit - közben az infláció 2,9 százalékos volt.
A SZÉP-kártya a legnépszerűbb cafeteria juttatás
A SZÉP-kártya a legnépszerűbb cafeteria juttatás Nyilvánosságra kerültek a legfrissebb cafetéria adatok Magyarországon. Egy átfogó kutatás eredményei tükrében ismerhetjük meg a mai magyar 'cafetéria realitást'. Milyen keretösszegeket használnak a cégek, ki mennyire elégedett a cafetéria rendszerrel, melyek a legmarkánsabb cafetéria elemek és milyen változások figyelhetők meg az elmúlt évekhez képest. A cégek túlnyomó többsége az adóváltozások ellenére alkalmaz béren kívüli juttatást.
Így keresünk pénzt Magyarországon
Így keresünk pénzt MagyarországonAlapvetően javítottak a gyenge munkapiaci összképen a márciusi adatok: a foglalkoztatottságot a közmunka programok megindulása javította, a reálbéreket pedig az infláció csökkenése húzza egyre feljebb. 
A szabadságszámítás rendezése nem olyan sürgős a törvényhozásnak
A szabadságszámítás rendezése nem olyan sürgős a törvényhozásnak Bár már a januári bérszámfejtések idején nyilvánvalóvá váltak az új munka törvénykönyvében a távolléti díjjal kapcsolatos furcsaságok, és villámgyorsan elterjedt a közfelháborodás az egyes hónapokban a szabadság miatt változó bér miatt, a február második felében tett ígéret ellenére az ügy ma még mindig csak odáig jutott, hogy a helyrehozó törvénymódosítást is tartalmazó javaslatcsomagot vitára alkalmasnak találta a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága.
Van is, meg nincs is országos bérajánlás
Van is, meg nincs is országos bérajánlás Gaskó István, a Liga szakszervezetek elnöke a mai sajtótájékoztatón elmondta, megszületett az országos bérajánlásról a megállapodás, ami a kormány konvergencia programjában szereplő inflációs értéket venné alapul, a nettó bérek reálértékének megőrzése érdekében. Dávid Ferenc, a munkáltatói szakszervezetek elnöke szerint viszont nincs konkrét szám a megállapodásban, és a bérajánlást nem az inflációs mutató jelképezi, hanem a konvergencia programban szereplő gazdasági mutatók összessége. Czomba Sándor pedig elmondta, mi minden változik a lakhatási támogatások igénylése terén.
A bankok nélkül nincs kilábalás
A bankok nélkül nincs kilábalás Ha a bank magától nem akar hitelt adni a legnagyobb foglalkoztató kis és közepes vállalatoknak, akkor ezt felülről kell ösztönözni és támogatni. A Deutsche Bank elemzési igazgatója szerint két módszer létezik ebben az esetben.
A rezsicsökkentés miatt szedhetik a sátorfájukat
A rezsicsökkentés miatt szedhetik a sátorfájukat
A rezsicsökkentés miatt kivonulhatnak Magyarországról egyes külföldi szolgáltatók – tudta meg a Népszabadság.
Felszámolják a Zalai Baromfifeldolgozót
Felszámolják a Zalai Baromfifeldolgozót Felszámolják az alig másfél éve működő Zalai Baromfifeldolgozó üzemet. A cég közel száz dolgozója kedden megkapta a felmondólevelét.
Tömegesen jelentkeztek buszsofőrnek
Tömegesen jelentkeztek buszsofőrnek Mintegy 450 fővel csökkenhet a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. járművezetőinek létszáma, mivel május 1-jétől 150 autóbusz üzemeltetését szervezte ki. Eközben a VT-Tansman Kft.-hez tömegével jelentkeztek sofőrnek, írta a pénteki Napi Gazdaság. 
Adóbevallás: a diákoknak és a nyugdíjasoknak is figyelni kell a határidőre
Adóbevallás: a diákoknak és a nyugdíjasoknak is figyelni kell a határidőre
 A május 21-i szja-bevallási határidő életkortól független, így nem mentesülnek alóla a nyugdíjasok és a diákok sem, de azoknak nem kell adót fizetniük és bevallást sem kell készíteniük, akiknek 2012-ben kizárólag a nyugdíjuk volt az egyetlen jövedelemforrásuk, illetve nem szereztek adóköteles jövedelmet - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Tudjuk, hogy rossz lesz nyugdíjasként
Tudjuk, hogy rossz lesz nyugdíjasként
Tudjuk, hogy nyugdíjasként is dolgoznunk kéne, csak talán egészségünk nem engedi, vagy nem lesz elég munkahely. A nyugdíjas évekre való felkészülés alacsony szintje változatlanul globális probléma, és a vizsgált országokban tavalyhoz képest kissé romlott is az ezt tükröző index értéke - állapítja meg az a kutatás, amelyet 12 országban végeztek el az Aegon megbízásából.
Lassan eltűnnek a béren kívüli juttatások
Lassan eltűnnek a béren kívüli juttatások
2008-ban még ötből négy kis- és középvállalkozás adott béren kívüli juttatást a dolgozójának, a legújabb adatok szerint viszont már csak ötből kettő tervez pluszjuttatással motiválni. Az Erzsébet-utalvány népszerű, a közlekedési térítés kezd kimenni a divatból.
121. oldal / összesen: 127