2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
120. oldal / összesen: 127
Brüsszel döntésére vár Magyarország
Brüsszel döntésére vár Magyarország

Az Európai Bizottság szerdán jelenti be, hogy mely tagállamok esetében javasolja a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését. Magyarország esetében mindenki kedvező brüsszeli döntésre számít.
A vendéglátásban dolgozik? Féltheti az állását
A vendéglátásban dolgozik? Féltheti az állását Magyarországon a vállalkozások ötven százaléka cserélődik le öt éven belül, így a magyar cégek születéskori várható élettartama alig néhány év. Az okok között a kiszámíthatatlan gazdasági, politikai és jogi környezet áll az élen. Az elmúlt két évben minden szektorban csökkent a fluktuáció, de továbbra is vezet a szálláshelyszolgáltatás, a vendéglátás, illetve az építőipar, derül ki az Opten adataiból. 
Így ússzák meg az adózást a legnagyobbak
Így ússzák meg az adózást a legnagyobbak Az Apple kritikák özönével szembesül, miután kiderült, hogy éveken át 100 milliárd dolláros nagyságrendben kerülték ki az amerikai társasági adót, ír, és egyéb offshore cégeik bonyolult hálózatán keresztül, de törvényesen. Az Apple tagad, a botrány viszont a cég imidzsének, de akár Írországénak is komolyan betehet, pláne miután jelenleg épp a családok mellett az országok is ott takarítanak meg, ahol tudnak. Pedig a tech-cégek általában nem vetik meg a nagyüzemi adóelkerülést, a fejlett országok jelentős részét érintő adójogi változtatásokra lenne szükség ennek megváltoztatáshoz. 
Kinek a munkahelyét tudta megvédeni a kormány?
Kinek a munkahelyét tudta megvédeni a kormány? Tavaly év elején hirdetett soha nem látott szociális adócsökkentést a kormány. A fiatalok és az idősek munkához jutását próbálták meg segíteni, a jelek szerint kisebb sikerekkel és kudarcokkal. Leginkább a nyugdíj felé járók jártak jól, bár lehet, hogy ez csak statisztikai torzulás. A fiatalok viszont továbbcsúsztak a lejtőn, pedig megnyílt előttük sok új lehetőség. Hogy a kismamákkal mire ment a kormány, azt senki nem tudja.
A cégeknek nincs fedezetük a rezsicsökkentésre
A cégeknek nincs fedezetük a rezsicsökkentésre Németh Lászlónénak látszólag igaza van: kutatásaink szerint a hazai energiaszolgáltatók eredménytartaléka több százmilliárdra rúg. Csakhogy ez egy 2007-es tömeges eszközátértékelés következménye, további rezsicsökkentés forrásául nem szolgálhat.
Öt éve nem volt ilyen jó a helyzet Borsodban
Öt éve nem volt ilyen jó a helyzet Borsodban Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: áprilisban kevesebb mint 60 ezer állástalant tartott nyilván a kormányhivatal munkaügyi központja, az állástalanok száma legutóbb öt évvel ezelőtt volt ilyen alacsony a megyében. 
Mindenki emelje a fizetéseket!
Mindenki emelje a fizetéseket! Megszületett az országos bérajánlásról a megállapodás, amely a kormány konvergencia programjában szereplő gazdasági mutatókra épül. A megállapodásban az emelésről konkrét szám nem szerepel. 
Debrecen, Szeged és Pécs együtt ekkora
Debrecen, Szeged és Pécs együtt ekkora

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint áprilisban 522 ezer magyarnak nem volt munkája, ez nagyjából annyi, mint – Budapestet nem számítva – a négy legnagyobb magyar városból háromnak a népessége. Az adatok ugyanakkor csekély javulást mutatnak: egy évvel ezelőtt 0,5 százalékkal, 2500-zal több állástalanról tudnak a munkaügyi kirendeltségeken (éven belül pedig, a szezonalitásnak köszönhetően, hatalmas, 11 százalékos volt a javulás).
Soha ennyi pénz nem áramlott be az országba
Soha ennyi pénz nem áramlott be az országba Több mint 10 milliárd euró külföldi tőkebefektetés valósult meg tavaly Magyarországon, ez 6 milliárd euróval több, mint 2011-ben. 
Új beruházásokról és munkahelyekről szólhat a jövő
Új beruházásokról és munkahelyekről szólhat a jövő Több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztés keretében bővítette egri gyárának üzemcsarnokát a kormányműveket gyártó ZF Lenksysteme Hungária Kft. – jelentették be a beruházás átadásakor, csütörtökön Egerben. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára a rendezvényen azt mondta, a következő évek a beruházások és a munkahelyek intenzív bővüléséről szólhatnak majd. 
Hogyan járhat Orbán Viktor a cégek kedvében?
Hogyan járhat Orbán Viktor a cégek kedvében? Brüsszeli bejelentése alapján Orbán Viktor újabb csatába indult az energiaszolgáltatókkal és kereskedőkkel szemben. Az ígért céges rezsicsökkentésre van technikai lehetőség, igaz már meglévő szerződéseket is át kell majd írni. 
A nyertesek zöme már aláírta a trafikszerződést
A nyertesek zöme már aláírta a trafikszerződést

Az 5414 trafiknyertesből 5382 már aláírta húszéves szerződését – tudtuk meg. A fennmaradó 33 pályázónak ma estig van lehetősége aláírni, utána elveszti jogát.
A trafikosok negyedénél merülhet fel a bennfentesség gyanúja
A trafikosok negyedénél merülhet fel a bennfentesség gyanúja Gyakorlatilag az összes trafikgyőztes aláírta a szerda esti határidőre a koncessziós szerződést. Az 5414 koncesszió nyerteséből 5381-en nem hagyták az utolsó pillanatra, és már korábban aláírták a kontraktust az erre kijelölt Széchenyi Programirodákban – közölte lapunkkal a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A 33 függőben maradt szerződéskötés lebonyolítása maradt tehát szerdára. Arról egyelőre nincs adat, hogy a későn jövők közül bárki is veszni hagyta volna az egyre jobban felértékelődő trafiknyitási jogot. 
120. oldal / összesen: 127