2024.10.06 | Vasárnap
Brúnó, Renáta napja

Munkahely
Keresés
12. oldal / összesen: 127
..
Miért és hová megyünk dolgozni?
Az egyre kiélezettebb munkaerő-piaci verseny eredményeképp a munkavállalók otthona ma már relatív fogalom – a másik oldalon a cégek pedig folyamatosan keresik a legkiemelkedőbb tehetségeket és bevonzásuk érdekében akár egészen különleges feltételeket is képesek szabni. Hosszú távon tartós, kölcsönösen gyümölcsöző szakmai kapcsolatra vágyik mindkét fél, mégis egyre nehezebb ezt elérni. 2016 év végén összesen 8,2% volt az Európai Unióban jelenlévő munkanélküliek aránya, a vállalatok mégis folyamatosan a megfelelő készségekkel rendelkező munkaerő hiányával küzdenek. Erre adott válaszként mennyire hajlandóak kitolni a jelöltek mobilitásuk határait? Ezt kutatta a Cpl friss felmérésében, melyben Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország munkavállalóit vizsgálta.
..
Azok vagyunk, amit megveszünk?
Egy szép dolog birtoklása – legyen szó akár ékszerről, könyvről vagy kozmetikumról – élvezetet okoz számunkra. Sőt, az általunk használt eszközök sokat el is mondanak rólunk: hogy milyen az ízlésünk, mit tartunk fontosnak, és hová tartozunk. Többek között ez az oka annak, hogy a márkák az élet minden területén komoly szerepet játszanak. Vajon az irodaszerek beszerzésekor is a vágyaink motiválják vásárlásainkat? Az innovatív irodaszer márkaként ismert Leitz a „Work better by design” című tanulmányában ennek próbált utánajárni.
..
Feszes munkaerőpiac segíthet a reálbér-növekedési ütem fenntartásában
A feszes munkaerőpiac segíthet a reálbér-növekedési ütem fenntartásában az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik arra is felhívták a figyelmet, hogy a foglalkoztatottság kezdi elérni a csúcsát.
..
A robotizáció nem jelent megoldást a villamos szakember hiányra
A folyamatosan bővülő feladatkörök miatt, egyre több villanyszerelő szakembert várnak a cégek. Közel 45%-kal több végzős diákra lenne szükség évről-évre. Az utánpótlásképzés azért is nélkülözhetetlen, mert a robotizáció nem jelent megoldást egyes munkafolyamatok esetén. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által szervezett, szeptember 26-án Budapestről országos körútra induló „Mi a pálya? Műszaki pályaválasztó fesztivál” elnevezésű roadshow célja, hogy élményalapon ismertesse meg és népszerűsítse a műszaki szakmákat a fiatalok körében.
..
A Tesco átküldte a szakszervezeteknek a munkavállalók helyzetét vizsgáló jelentést
A Tesco hétfőn juttatta el a társaságnál működő két munkavállalói érdekképviselethez, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetéhez (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetéhez (KASZ) az általuk korábban kért béremelésre és a létszámra vonatkozó jelentést - közölte a Tesco Global Áruházak Zrt.
..
Felkészülne a jövő évi adótörvényekre? Lehet, hogy már elkésett!
Jövő év január elsejétől jelentősen átalakul az adópereket és azokat megelőző adóeljárásokat szabályozó jogi környezet. A hat új eljárási törvény egyfelől jelentősen gyorsítja, és ezzel hatékonyabbá teszi az eljárásokat, ugyanakkor nagyobb figyelmet is követel a vállalatoktól. A Vámosi-Nagy Ernst & Young Ügyvédi Iroda szakértői arra figyelmeztetik a vállalatokat, hogy már az idén megindult eljárásokra is vonatkozhat a jövő évi szabályozás. Az iroda szakmai rendezvényén elhangzott, az adózóknak a jövőben a szokásosnál nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az adóellenőrzésekre, mert akár már eljárásjogi alapon is fontos bizonyítékok felhasználásától eshetnek ki.
..
Letették a Mercedes-Benz gyár új képzési központjának alapkövét Kecskeméten
Letették a Mercedes-Benz gyár új képzési központjának alapkövét csütörtökön Kecskeméten, az intézmény elsősorban a duális képzésben részt vevő középiskolások és felsőoktatási hallgatók gyakorlatának helyszíne lesz. A több mint 3 milliárd forintos beruházást a magyar állam 622 millió forinttal támogatja.
..
Augusztusban tovább csökkent az álláskeresők száma a foglalkoztatási szolgálat adatai szerint
A nyilvántartott álláskeresők száma 5,0 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 269 300 álláskereső szerepelt, több mint 14 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
..
Vállalkozni nem csak a felnőttek kiváltsága!
Talán nem is gondolnánk, de a legtöbb sikeres vállalkozó már tinédzser korában elkezdte építeni későbbi karrierjét. Nem foglalkoztak a korukkal, csak álmaik megvalósítása lebegett a szemük előtt. Íme, három sikeres vállalkozásfajta Nathan Resnicktől, az Entrepreneuer.com vendégszerzőjétől, amelybe fiatal korban is bele lehet vágni!
..
Az iskolakezdés jót tesz a munkakeresőkkel: akkor keressünk munkát, amikor a döntéshozók az irodában vannak
A szezonalitás ma már lényegesen kevésbé érezhető a munkapiacon, mint 5 vagy 10 évvel ezelőtt. Azonban tény, hogy az év utolsó három hónapjában megnövekednek az álláshirdetések, és az év eleje is intenzív időszak a munkapiacon.
..
Munkaerőpiaci rekordok dőltek meg május-júliusban
A munkanélküliségi ráta történelmi mélypontra, a foglalkoztatottak száma és a gazdasági aktivitás - a munkerőpiacon megjelentek létszáma - történelmi csúcsra ért a május elejétől július végéig tartó három hónapos időszak átlagában - hangsúlyozták piaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott munkaerőpiaci jelentéseit kommentálva.
..
Kibővítik a tb-finanszírozott lombikprogram-eljárásokat
Kibővítik a társadalombiztosítás (tb) által finanszírozott lombikprogram-eljárások számát, valamint változni fog az ahhoz kapcsolódó gyógyszertámogatás is - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.
..
Iparszövetség: a gazdaság teljesítményéhez a kkv-k helyzetének javulása is hozzájárult
A magyar gazdaság teljesítményének növekedéséhez hozzájárult a kis- és középvállalkozások (kkv) helyzetének, versenyképességének javítására tett intézkedések kedvező hatása - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke.
12. oldal / összesen: 127