2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
119. oldal / összesen: 127
A regisztrált álláskeresők 5 százaléka diplomás
A regisztrált álláskeresők 5 százaléka diplomás 552 ezer főre csökkent az álláskeresők száma áprilisban, ami közel megegyezik az egy évvel korábbival. Az új állások zömét továbbra is az államilag támogatott, főleg közmunka programok alkotják. Miközben a regisztrált álláskeresők száma a válság óta nem tudott félmillió alá csökkenni, mostanra az átlagos regisztrációs idő elérte az egy évet. 
Hirtelen ugrott meg a foglalkoztatottság
Hirtelen ugrott meg a foglalkoztatottság 2013. február-áprilisban 3 millió 869 ezer főre nőtt a foglalkoztatottak száma, és 58 ezer fővel magasabb az egy évvel korábbinál, jelentette a KSH. A munkanélküliségi ráta az első negyedévi 11,8% után 11,0 százalékra mérséklődött.
Új munkahelyvédő lépéseket tervez a kormány
Új munkahelyvédő lépéseket tervez a kormány Rövidesen újabb munkahelyvédelmi lépésekről születhet döntés, az intézkedések elsősorban a hatévesnél fiatalabb gyermeket nevelő anyák részmunkaidős elhelyezkedését segíthetik - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. 
Munka nélküli anyák
Munka nélküli anyák A gyesen, gyeden lévő nők több mint felének munkakereséssel kell kezdenie visszatérését a munkaerőpiacra. Magyarország – Törökország mellett – a legalacsonyabb kisgyermekes foglalkoztatási rátával bír az OECD-országok közül. 
A GMO-k elhagyják Európát
A GMO-k elhagyják Európát A Monsanto nem költ többet a génkezelt kukorica (gyakorlatilag az egyetlen, az EU területén köztermesztésben lévő GMO) európai kereskedelmére, marketingjére és engedélyezésére, azaz Spanyolország, Portugália és Csehország kivételével nem szorgalmazza tovább a mezőgazdasági géntechnológia európai terjedését – jelentette ki az amerikai vállalat regionális szóvivője. A hírt a GMO-k ellen küzdő zöldszervezetek máris győzelemként üdvözlik.
Megállíthatatlanul emelkedik a munkanélküliség az eurózónában
Megállíthatatlanul emelkedik a munkanélküliség az eurózónában Az eurózóna munkanélküliségi rátája 12,2 százalékra változott májusban az előző havi 12,1 százalékos szintről. Mindez a piaci konszenzussal összhangban van, így nem számít meglepetésnek. A munkaerőpiaci viszonyok romlása tehát tovább folytatódik a régióban, amivel rekordszintekre került a mutató. 2012 áprilisában a mutató még pusztán 11,2 százalékon állt, tehát jelentősnek tekinthető az éves változás - derül ki az Eurostat jelentéséből.
Stratégiai megállapodás a Bridgestone-nal
Stratégiai megállapodás a Bridgestone-nal Egy 2017-ben lezáruló fejlesztés alapján a japán gumiabroncsgyártó cég, a Bridgestone a jelenlegi háromszorosára emeli tatabányai gyárának személygépjármű-abrocs kapacitását. A kormány nevében ma Szijjártó Péter államtitkár köt stratégiai megállapodást a vállalattal. 
Munkanélküliség: ezeken a számokon még az elemzők is meglepődtek
Munkanélküliség: ezeken a számokon még az elemzők is meglepődtek A következő hónapokban tovább csökkenve 11 százalék alá kerülhet a munkanélküliségi ráta Magyarországon, és lassan a versenyszférában is javulnak a foglalkoztatási kilátások, legalábbis az elemzők szerint. A szaktárca örül az adatoknak.
'A lakás olyan, mint a kenyér'
'A lakás olyan, mint a kenyér' Mire várnak az ingatlanfejlesztők? Gazdasági növekedésre vagy a bérleti díjak emelkedésére? Megéri 10 eurós bérleti díjak mellett új irodaházat építeni? Mikor indulhat be a lakáspiac? Angel Gáborral, a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt (BIF) vezérigazgatójával beszélgettünk. 
Részmunkaidős állások segítenék az anyákat
Részmunkaidős állások segítenék az anyákat Új munkahelyvédelmi intézkedések várhatóak, több minisztérium is összefog azért, hogy segítsék a kisgyermekes anyákat munkahelyük megtartásában. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó miniszteri biztos, Szalai Piroska elmondta: van igény a részmunkaidős állásokra, a gyermekvállalás feltételei és az anyák elhelyezkedései lehehetőségei is javulnának. 
Tízmilliárd osztalékot fizet az MVM az államnak
Tízmilliárd osztalékot fizet az MVM az államnak A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. éves rendes közgyűlésén az eredeti igazgatósági javaslattól eltérően elfogadták a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) javaslatát, amely szerint a társaság tízmilliárd forint osztalékot fizet ki részvényeseinek, amelynek 99,9 százaléka a magyar államot illeti. A társaság anyavállalati mérleg szerinti adózott eredménye 53,7 milliárd, konszolidált adózott eredménye 73,6 milliárd forint volt tavaly, számolt be a Napi Gazdaság.
Már nyereséges a kecskeméti Mercedes
Már nyereséges a kecskeméti Mercedes Megközelítette az egymilliárd eurót a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. termelésének első - még csonka - évének bevétele. A cégbírósági adatok szerint a forgalomnak csupán a töredéke, 2,5 millió euró származott a magyar piacról - írja a Napi Gazdaság.
Nem a rezsi sok, a bér kevés
Nem a rezsi sok, a bér kevés Tavaly az EU-tagállamok között az áram vásárlóerőhöz viszonyított ára nálunk csökkent a legnagyobb mértékben, de a gázár esetében is az első háromban van a csökkenés mértéke – számítható ki az Eurostat 2011-es és 2012-es adatainak összevetéséből. Hogy a jövedelemből mennyi energiát vásárolhat a magyar, az siralmas adat, noha az energiaáraink nemzetközi összehasonlításban egyáltalán nem magasak. 
119. oldal / összesen: 127