2024.10.15 | Kedd
Teréz napja

Munkahely
Keresés
118. oldal / összesen: 127
Úgy kezdik el, hogy eszükben sincs fizetni
Úgy kezdik el, hogy eszükben sincs fizetni Mire lehet számítani ott, ahol maga az állam is egymilliárd forinttal tartozik egy vállalkozónak? A végletekig elkeseredett és sokszorosan körbetartozó építőipart új hivatallal segítené a kormány. Van, aki szerint elérhető közelségbe került az ágazat kitisztulása, de közel sem mindenki optimista. 
Sztrájkolnak a légiirányítók
Sztrájkolnak a légiirányítók Az európai légi irányítás egységesítése ellen tiltakoznak a légiirányítók keddtől a kontinens több országában. A közlekedésben fennakadások várhatók. Keddtől három napon át sztrájkolnak az Európai Unió számos országában a légiirányítók, a munkabeszüntetést kedden a franciák kezdik, szerdától már egész Európa légi közlekedésében fennakadások lehetnek. 
Formálódik már az állami szállodalánc
Formálódik már az állami szállodalánc A közeljövőben több szállodát is átvehet az MFB ingatlanfejlesztő cége 

Egy egész hotelláncra elegendő szálloda kerülhet a közeljövőben a Magyar Fejlesztési Bank ingatlanfejlesztő cégéhez, mivel a pénzintézet által finanszírozott létesítmények egy része nem tudja törleszteni kölcsöneit. Két hotelt már most ez az állami tulajdonú társaság kezel, de egy tavalyi döntés alapján hamarosan több szálloda üzemeltetését is átveheti az erre szakosodott cég.
Az árvíz miatt leáll a Suzuki
Az árvíz miatt leáll a Suzuki A magyarországi autógyárakat is hátrányosan érinti az áradás, mivel dolgozóik egy része a veszélyeztetett területekről jár munkába. A Suzukinál hétfőn nem lesz termelés, az Audi pedig a műszakok átszervezésével próbálja kezelni a helyzetet. 
Kormánybiztosra bízták az acélgyár megmentését
Kormánybiztosra bízták az acélgyár megmentését Bezárás helyett ideiglenesen kormánybiztosra bízta az olasz kormány kedden az Ilva dél-olasz acélgyárat, amelyet az ügyészség súlyos környezetszennyezéssel vádol. 
Húszéves csúcson a nők foglalkoztatása
Húszéves csúcson a nők foglalkoztatása A női foglalkoztatás szempontjából kiemelkedő év volt a tavalyi, a nők foglalkoztatási rátája 52 százalék fölé emelkedett, amire húsz éve nem volt példa – mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos keddi budapesti sajtótájékoztatóján. 
Milliárdos beruházással jön a thai bögreleves gyártója Esztergomba
Milliárdos beruházással jön a thai bögreleves gyártója Esztergomba A városban egyelőre nem tudnak semmit a thai instant tészta gyártójának milliárdos cégalapításáról. 
Tudják, hogy megy ez
Tudják, hogy megy ez Lehet-e Magyarországon tisztességesen vállalkozni, vagy a kifehéredéssel inkább saját magát pusztítja el egy vállalkozás? A legtöbb üzletember az utóbbira szavaz, állítják, aki áttér a rendes adófizetésre, versenyképtelenné válik. Azt gondolhatnánk, a gazdasági válság miatt több adót csalnak a magyar vállalkozók, a helyzet azonban nem ez, úgy tűnik, a megrendelések megcsappanása önmagában nem ösztönöz több csalásra.
Minden fiatal pályakezdőt vár az „Első Nagy Céges Buli”
Minden fiatal pályakezdőt vár az „Első Nagy Céges Buli” A pályakezdők és Magyarország nagyvállalatai ismerkednek majd a nyár első szerda délutánján
Gyengültek a dohánycégek
Gyengültek a dohánycégek Az árbevétel növekedése ellenére a piac és az eladások csökkenésére utalnak a dohánycégek elmúlt évről szóló beszámolói, írta a Napi Gazdaság kedden.
Pocsék évet zártak a magyar nagyvállalatok
Pocsék évet zártak a magyar nagyvállalatok Közzétette tavalyi évéről szóló beszámolóját a cégek többsége, kiderült, hogy 2012 elég pocsék volt. Látványosan erősödött viszont néhány állami cég, például az MVM árbevétele és nyereségessége is nagyot nőtt. A legnagyobb cég még mindig a Mol, a legnagyobb adózás utáni eredményt egy adatfeldolgozó cég, a Corning érte el. 
Elmarad a Mercedes kecskeméti gyárbővítése
Elmarad a Mercedes kecskeméti gyárbővítése Legalább egy, de akár több évet is csúszhat az a projekt, amivel a Mercedes kecskeméti autógyártó-kapacitását 300 ezer autó közelébe emelte volna. Valószínű, hogy elsősorban az európai autóipar leggyengülése, az új autó eladások számának zuhanása áll a háttérben, de az is elképzelhető, hogy a magyar gazdaságpolitikával kapcsolatos német elégedetlenkedés miatt múlt el a Mercedes lelkesedése, és emiatt sem készül el a második gyár. 
Elvándorló országgá válik Magyarország?
Elvándorló országgá válik Magyarország? Ha csak feltételezzük, hogy ugyanannyian érkeztek az egyes országokba, mint egy évvel korábban, és ehhez hozzászámítjuk a már megjelent németországi migrációs adatokat, 2012-ben nagyjából 72 ezer magyar hagyhatta el az országot. Ebből persze még le kellene vonnunk a visszavándorlók számát, csakhogy ahogy a kivándorlók esetében, a visszavándorlók esetében sem létezik egyértelmű statisztika. Az mindenesetre látszik, hogy a kivándorlás ütemének erősödését a visszavándorlás üteme nem követi, és félő, hogy Magyarország esetében is átbillen az egyenleg és elvándorló országgá válik, mint például Bulgária. Az Eurostat adatai szerint nagyjából 230 ezer - hivatalosan bejelentett - magyar állampolgár élt 2012-ben az európai országokban, ami 2,5-szeres 2001-hez képest - hangzott el a SEEMIG projekt sajtótájékoztatóján. A SEEMIG projektben jelenleg is gyűjtik a ténylegesen külföldön élők válaszait egy célzott felmérés keretében.
118. oldal / összesen: 127