2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
116. oldal / összesen: 127
Három lépéses béremelés jöhet a közszolgáknál
Három lépcsős közszolgálati béremelésről határoztak a szombati kormányülésen a Magyar Nemzet információi szerint. A lap keddi számában arról számol be, hogy 2014. január 1-jétől 15 százalékkal, egy évvel később újabb 10 százalékkal, míg 2016 első napjaiban további 5 százalékkal magasabb fizetést kapnak majd a közszolgálatban dolgozók.
Pécsi dohány a trafikokba
A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. a trafikosok több mint 80 százalékával leszerződött .Hétvégén is dolgoznak, hogy a rendszer hétfőn indulásra kész legyen.
Szeptemberben jön a pedagógus-béremelés!
Lesz pedagógus-béremelés szeptember 1-jétől az életpályamodell bevezetésével együtt - közölte az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-vel. Balog Zoltán a kormány szombati döntését a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) vasárnapi kongresszusán jelentette be az érintetteknek, akik ezt - elmondása szerint - tapssal fogadták és megelégedéssel nyugtázták.
A béreken spórolva próbálnak túlélni a vállalatok
Két recessziós hullámban láthatóan romlott a vállalati versenyképesség az elmúlt években. A helyzet az idéntől konszolidálódhat végre, de vannak tényezők, amelyek rontják a képet. Egyrészt a versenyképesség-javulás ára, hogy a bérek rovására alkalmazkodnak a vállalatok. Másrészt azzal, hogy a kormányzat egyre növeli a vállalatokat terhelő adókat, a versenyképesség nem feltétlenül javul annyira, mint amennyire a mutató jelzi.
Megint összeül az MSCI - Most még megúszhatja a Telekom?
Hamarosan újabb index felülvizsgálatra kerül sor a Richter kikerülése óta sokak által megismert MSCI-nál, bár a vizsgálatok szempontjából figyelembe vett időszak csak július végén zárul le, a befektetőket két hazai papír miatt is erősen foglalkoztathatja a felülvizsgálat végkimenetele. A Magyar Telekom kerülhet most elsősorban fókuszba (a likviditást ilyenkor nem vizsgálja az MSCI) hiszen a kapitalizációs kritériumok ellenőrzése a negyedéves felülvizsgálatok elsődleges célja. Ha az MSCI felülvizsgálata június végével zárult volna, akkor már biztosan elmondhatnánk, hogy a Magyar Telekom bennmaradna a fontosabb indexekben, összességében pedig az augusztusi kiesésnek is igen alacsony valószínűséget adunk, ehhez ugyanis a részvényeknek az elkövetkező hetekben több mint 20%-ot kellene zuhanni (a jelenlegi dollár árfolyammal számolva). Jóval lényegesebb lehet majd a Telekom számára a novemberi féléves felülvizsgálat, ahol a papírok kisebb védettséget élveznek (50% helyett 33%-kal lehet csak alacsonyabb a kapitalizáció a minimálisan elvárt értéknél).
Jövőre életbe léphet a nincs több pályakezdő munkanélküli program
6 milliárd eurót biztosít a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Unió az ifjúsági garancia programra, ami azt volna hivatott elérni, hogy a 25 év alatti fiatalok ne legyenek négy hónapnál tovább munkanélküliek. Magyarországnak 15 milliárd forintnyi összeg juthat négy rossz helyzetű régióra, ami az aktív foglalkoztatáspolitikai eszközök súlyához mérten csekélynek mondható. Annyit azonban már elért az unió, hogy ezeket a pénzeket az első két évre csoportosítják, és talán lesz lehetőség a program újratöltésére. Eközben azonban egyre nőnek a feszültségek a periférián.
Héthavi mélyponton a munkanélküliségi ráta
Héthavi mélyponton a munkanélküliségi ráta Az idén március-májusi időszak átlagában 10,5%-ra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a 15-74 éves korosztályban a február-áprilisi 11%-ról - tette közzé ma reggel a Központi Statisztikai Hivatal. Ez tavaly ősz óta a legalacsonyabb és a folyamatot a felfutó közmunkaprogram is segítette szezonális okok mellett. 
Inkább dolgozunk, mint hogy táppénzre menjünk
Inkább dolgozunk, mint hogy táppénzre menjünk Hét év alatt a felére esett a betegállományban lévők száma, ezzel együtt majdnem ötven százalékkal csökkentek az egészségbiztosító táppénzkiadásai is. Júliustól alapvetően megváltozhat a táppénz számítása - írja a Világgazdaság.
Egymilliárdos beruházás Fajszon
Egymilliárdos beruházás Fajszon Átadták a Suzuki magyarországi gyárának egyik legjelentősebb beszállítója, a Pata József Gépipari Kft. új üzemét pénteken a Bács-Kiskun megyei Fajszon. Az épület 200 millió forint európai uniós és kormányzati támogatással, összesen 1,1 milliárd forintos beruházással épült fel. 
Rászállt az adóhatóság a fémkereskedőkre
Rászállt az adóhatóság a fémkereskedőkre Ötször annyi ellenőrzést végzett tavaly az adóhatóság a fémkereskedőknél, mint amennyi legálisan működő ezzel foglalkozó vállalkozás van. Az illegális lerakatoknál, csalóknál is jártak. 
Sosem volt még ennyi közmunkás
Sosem volt még ennyi közmunkás Az egy évvel korábbinál 4,5 százalékkal volt magasabb, 230 ezer forint volt a nemzetgazdasági bruttó átlagbér áprilisban - jelentette a KSH. A nettó átlagbérek 5,9 százalékkal voltak magasabbak, ami az áprilisi 1,7 százalékos inflációs ráta mellett nagyjából 4,1 százalékos nettó reálbér-emelkedésnek felel meg. A versenyszférában a bruttó átlagkeresetek éves emelkedése 5,5 százalékos, a nettó kereseteké 7 százalékos volt. A létszámadatokból kiderül, a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál az alkalmazottak számában alig van elmozdulás, ellenben még sosem volt annyi közmunkás, mint idén áprilisban. 
Czomba: legalább négymillió foglalkoztatott kell
Czomba: legalább négymillió foglalkoztatott kell

A foglalkoztatásért felelős államtitkár szerint a szociális és nyugdíjrendszert érintő problémák megoldása érdekében tartósan négymillió fölé kell emelni a foglalkoztatottak számát.
180 millió új munkahelyekre Zalában
180 millió új munkahelyekre Zalában

A Zala megyei mikro-, kis- és középvállalkozások 28 sikeres munkahelyteremtő pályázatot nyújtottak be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, a 180 millió forintot meghaladó támogatási összegből 102 új munkahelyet tudnak létrehozni, valamint további 446 munkahely megőrzését tudják megoldani - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.
116. oldal / összesen: 127