2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
115. oldal / összesen: 127
Egymás után szűnnek meg a cégek
Rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon az első félévben: a cégbíróságok mintegy 16 ezer céget töröltek a nyilvántartásból, ami az előző félévinél 7,1 százalékkal, az eddigi rekorder félévnél, 2010 második felénél 3,4 százalékkal több - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
A szolgáltatók már beárazták az adót
Bár a távközlési szektor nem erre számított, az Európai Bíróság a közösségi joggal összhangban állónak ismerte el mind a francia, mind pedig a máltai távközlési különadót. A testület döntése nem jött jól a hazánkban 2010 és 2012 között kivetett, hasonló modellen alapuló, és szintén megtámadott teher ellen küzdő Magyar Telekomnak, Telenornak és Vodafone-nak, valamint a kábelszolgáltató UPC-nek, Diginek és Invitelnek – amelyek a Magyar Nemzet információi szerint már be is árazták a számukra kedvezőtlen ítéletet.
Innen fél év múlva bárkit kirúghatnak
Garanciális, jogi és műszaki problémák seregét sorolták fel az e-útdíj projektjéből kimaradó flottakövető cégek vezetői, amikor arról kérdeztük őket, miért nem kell nekik az útdíjszedésből származó bevétel. Aki bent van, az sem tagadja, hogy nagy a rizikó.
Szörnyű hete volt a Magyar Telekomnak
A héten sem unatkoztak a befektetők, akik részben a vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adatokra részben pedig az EKB kamatdöntő ülését követő sajtótájékoztatóra fókuszáltak, sőt a portugál politikai feszültség is jelentős figyelmet követelt magának. Mindezek fényében a vezető nemzetközi benchmarkok vegyesen teljesítettek a héten. A BUX a nemzetközi hangulat valamint a hazai vállalati hírek hatására 0,7 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül a Magyar Telekomnak szörnyű hete volt, a papírok új történelmi mélyponton is jártak.
Bezár a Panasonic napelem-üzeme
Szeptemberben leáll a munka a Panasonic csoporthoz tartozó Sanyo Hungary Kft. dorogi napelemgyárában, az üzem mintegy 500 dolgozóját elbocsátják. A gyárat márciusig felszámolják, az ott található eszközöket pedig a Panasonic másik két, malajziai, illetve japán gyárába fogják átszállítani.
Új névvel és új globális elnök-vezérigazgatóval kezdi a pénzügyi évet az Ernst & Young
Új névvel és arculattal, valamint új globális vezérigazgatóval kezdi üzleti évét az Ernst & Young. A nemzetközi tanácsadó cég neve július 1-jétől EY-ra változott, a globális vezérigazgatói tisztséget pedig ettől a naptól Mark Weinberger tölti be. A vállalat jelmondata az új pénzügyi évtől kezdve: “Building a better working world”.
A piaci változásokhoz alkalmazkodó tudással lehetnek sikeresek a friss diplomások
Idén az alapszakoknál a Top4-ben szerepelt a gazdálkodási és menedzsment, a turizmus-vendéglátás és a kereskedelem és marketing. Mesterszakokon a vezetés és szervezés, valamint a kommunikáció vezet. A népszerű szakok kiválasztása azonban nem feltétlenül kulcsa a sikernek: a jelenlegi topszakmák 5 évvel ezelőtt nem is léteztek. „A felvételizők döntését a július 10-éig tartó sorrendmódosítás során befolyásolhatja, hogy aktuálisan melyek a legnépszerűbb szakok, azonban tanácsos azt is figyelembe venniük, hogy a munkaerőpiacon mire lesz a legnagyobb igény a jövőben” – mondja Dr. habil. Vass László, a Kommunikációs és Üzleti Főiskola rektora.
Listázza dolgozóit az Elmű?
Az adatvédelmi hatósághoz fordul a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője, mert tudomása szerint az Elmű listázza egyes dolgozóit.
100 ezer új munkahelyet várnak a kertészetektől
Fábiánsebestyén - 100 ezer új munkahely jöhet létre 2020-ig a hazai kertészetekben a kormányzat támogatásával – hangzott el az országgyűlés kertészeti albizottságának fábiánsebestyéni ülésén kedden. A vállalkozók üdvözölték a termálvíz használatát megkönnyítő új törvényt, de úgy tapasztalják, a zöldhatóság még nem vett tudomást a változásról.
Czomba Sándor: munkatapasztalathoz és munkahelyhez kell juttatni a fiatalokat
A magyar kormány kiemelt feladata, hogy piacképes szakmához, illetve a tanulmányok befejezése után munkatapasztalathoz és munkahelyhez segítse a fiatalokat - jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön a rakamazi Hegyalja Fesztiválon megtartott sajtótájékoztatón.
40 százalékkal nőhet átlagosan a pedagógusok bére
Összességében átlagosan több mint 40 százalékos keresetnövekedést könyvelhetnek majd el a pedagógusok az életpályamodell bevezetése nyomán, miután teljes mértékben megkapják a kormány által ígért béremelést - mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden az MTI-nek.
Jelentősen bővült a veszprémi Continental gyár
Csaknem egymilliárd forintos fejlesztés zárul le a Continental Automotive Hungary Kft. veszprémi telephelyén, aminek köszönhetően 123-mal nőtt a gyár létszáma - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden.
Soha ennyi munkanélküli nem volt az eurózónában
Rekordszintre emelkedett az euróövezeti munkanélküliségi ráta májusban.
115. oldal / összesen: 127