2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
114. oldal / összesen: 127
Száz új cég a feketén dolgoztatók listáján
Több mint 4700 cég, illetve magánszemély szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feketén foglalkoztatókat feltüntető listáján - írta a Napi Gazdaság. A most aktualizált lajstrom száz új szereplővel bővült.
Építőipar: túl a gödör alján
Májusban 11,2 százalékkal volt nagyobb az építőipar teljesítménye a tavalyinál, most már a 2010-es szintnél csak 13 százalékkal kisebb. Ráadásul a rendelésállomány is növekedett.
Varga aláír hétfőn - az ön zsebe is megérezheti
Aláírja a 2013. évi bérajánlásról szóló megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel hétfőn.
Nincs munka, nincs bébi? – új csúcson a magyarok Ausztriában
A júniusi adatok szerint hajszál híján hatvanezerre nőtt az Ausztriában hivatalosan dolgozó magyar állampolgárok száma, ami új rekord, további 3400 honfitársunk kitántorgását jelenti. Egy német tanulmány a magas munkanélküliséggel magyarázza a gyerekszületések visszaesését Magyarországon is.
Több cég kaphat szociális adókedvezményt
Kedvezőbbé vált a szabad vállalkozási zónában működő munkáltatók szociális hozzájárulási adókedvezménye július 1-jétől - ismerteti a Deloitte hírlevele.
Felfutóban a diákmunka
A válság előtt szintre emelkedett a diákmunka piaca, a felsőoktatással járó nagyobb költségek miatt egyre élénkebben keresik a tanulók a munkavállalási lehetőséget - írja a Világgazdaság pénteki számában.
Növekedés és átalakulás várható az online álláspiacon
A tavalyi 2,8 milliárd Ft magyarországi összes online álláspiaci árbevételhez képest, melynek több mint 85 százalékát, pontosan 2,46 milliárd Ft-ot az állásportálok adtak, az idei évre 10-15 százalékos növekedést prognosztizál éves online álláspiaci kutatása alapján az eNET.
Számháború: fizetést emelnek, de pénzt is vesznek el a tanároktól
Nem erről a béremelésről volt szó, az életpályamodellt előíró törvényben foglaltakhoz képest csak a pénz egy részét kapják meg szeptembertől a pedagógusok - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.
Heti 20 céget számoltak fel Szabolcsban
Időarányosan nagyjából annyi cég szűnt meg, mint tavaly ilyenkor.
Varga szerint több mint 700 ezer munkahelyet védtek meg
Az év elején életbe lépett munkahelyvédelmi akcióterv eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak - közölte a nemzetgazdasági miniszter.
Megállapodást ír alá a kormány és az Ericsson Magyarország
Az Ericsson Magyarország Kft. az egyik legjelentősebb K+F tevékenységet folytató fejlett technológiai vállalat Magyarországon.

Stratégiai partnerségi megállapodást köt a kormány az Ericsson Magyarország Kft.-vel szerdán Budapesten. A tervek szerint összesen 40 céggel írnak alá hasonló dokumentumot.
Elijesztik a vevőiket a büfések, amikor a NAV ellenőrzi a forgalmukat
Trükkök tömkelegével igyekeztek a vállalkozók manipulálni a forgalmukat Baranya megyében, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékesei ellenőrizték boltjaik forgalmát.
Unortodox üzleti tervvel hasítana a Sólyom
Nem csalás, nem ámítás: alapítója szerint valóban közel áll az induláshoz az új magyar légitársaság, a Sólyom. A cég bátran szembemegy az iparági trendekkel, Vágó József biztos az unortodox magyar üzleti terv sikerében. Így lehetnek ezzel azok az emirátusi és ománi befektetők is, akik finanszírozzák majd a légitársaságot, a sikeres működéshez azonban a magyar kormánnyal is jóban kell lenni. A Sólyomnál vélhetően ezzel sem lesz probléma.
114. oldal / összesen: 127