2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
113. oldal / összesen: 127
Álhirdetésekkel kicsalt előlegek
Az elmúlt másfél évben több tucat új generációs autóhirdetési csalás ügyében indult nyomozás. Friss módszerekkel, valós adatokkal próbálkoznak a bűnözők, ennek hatására ismét növekedni kezdett a pórul járt vásárlók száma. Aranyszabály: soha senkinek ne fizessünk előleget.
Újabb Praktiker-lánc rogyott össze
Fizetésképtelenné vált a német Praktiker AG Max Bahr nevű barkácsáruházlánca is. A magyar Praktiker üzlethálózatot nem érinti az eljárás.
Kirúgták az ÁAK vezetőit
Bakó Attila és Horváth Róbert is távozik az Állami Autópályakezelő Zrt. éléről, a vezér és az üzemeltetési igazgató menesztése mögött a botrányos útdíjrendszer állhat. A tesztüzem nélkül a hónap elején elindult rendszer recseg-ropog, a fuvarozók körében egyre nagyobb az elégedetlenség.
Az dolgozhat bölcsődében, aki gazdag férjet fog
Naponta összesen egy autó súlyát emelik meg a bölcsődei gondozónők – csak kisgyerek formájában. A felelősségük óriási, a fizetésük viszont jóval kevesebb a szintén alulfizetett tanárokénál, ők mégsem kapnak béremelést. Amíg megjön a válasz a Balog Zoltán miniszternek írt elkeseredett levelükre, a hvg.hu-nak beszéltek arról, hogyan lehet napközben mosolyogni a rájuk bízott gyerekekre, miközben a villanyszámla befizetésén törik a fejüket.
Felmondott az FGSZ Földszállító Zrt. vezérigazgatója
Felmondott Zsuga János (képünkön), a Mol tulajdonában lévő központi gázvezetékcég, az FGSZ Földszállító Zrt. vezérigazgatója - írta szerdai számában a Népszabadság, amelynek információját Szollár Domokos, a Mol magyarországi szóvivője is megerősítette.
Kirúghat 200 embert a Reuters
Nagy átszervezés előtt áll a Thomson Reuters brit-kanadai médiacsoport hírágazata. A cél a létszám radikális csökkentése mellett a kihegyezettebb hírszolgáltatás, nagyobb hangsúly helyezése az előfizetőket érdeklő fontos hírekre - értesült hétfőn a The Baron internetes portál a cégcsoport belső dokumentumaira hivatkozva.
Hamarosan újabb terhet kapnak az energiacégek
Az energiacégeknek az eladott mennyiség másfél százalékát kell majd megtakarítaniuk egy uniós irányelv miatt.
Nem a versenyszféra, a közfoglalkoztatás bővít
3 százalékkal voltak magasabbak májusban a bruttó átlagbérek a nemzetgazdaságban, mint egy évvel korábban, derült ki a KSH jelentéséből. A májusban 1,8 százalékos infláció mellett a nettó reálkeresetek éves ütemben 2,5 százalékkal emelkedtek. A létszámadatokból kiderül, a versenyszféra nem bővít, de a közfoglalkoztatottak száma új csúcson van, a 150 ezer fő közmunkásból közel 20 ezren a versenyszférában vannak.
Négy és fél éve nem volt ilyen kevés álláskereső
497 ezer fő volt júniusban az álláskeresők száma a Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint, ami 2008 decembere óta a legalacsonyabb, és azóta nem volt az álláskeresők száma félmillió alatt. A tartósan, azaz egy éven túl állást keresők aránya azonban egyre nő. A megelőző hónapokban csúcsra futott a közfoglalkoztatás.
KSH: nőttek az átlagkeresetek
A statisztikai hivatal szerint a nettó bérek 5-5,3 százalékkal lettek magasabbak
Most jól magkapjuk, hogy minek pofázunk - tanárok a béremelésről
Miközben a kormány vissza akarja adni a pedagógusok megbecsülését, a "hoztam is, meg nem is" béremeléssel ennek egyelőre épp az ellenkezőjét éri el. Van olyan tanár, aki könnyen lemond a megalázó túlórapénzről - de ezután sem a fizetések miatt választják majd a katedrát a fiatalok.
Éves rekordok döltek meg az online munkaerőpiacon
2013 második negyedévében az 5-10 éves munkatapasztalatot igénylő állásokra jelentkeztek a legtöbben, míg a munkáltatók leggyakrabban 3-5 évet és főiskolai diplomát várnak el a jelentkezőktől – derül ki a Profession.hu jelentéséből. Májusban és júniusban látványosan felpörgött a diákmunka iránti kereslet, miközben évek óta nem látott szintre emelkedett a feladott hirdetések száma is.
Ezrével hullhatnak el a cigaretta nélkül hagyott kisboltok
Olyan rossz állapotban van már a kiskereskedelmi szektor, hogy a dohányértékesítési jog elvesztése több ezer kisvállalkozást süllyeszthet el.
113. oldal / összesen: 127