2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
112. oldal / összesen: 127
Munkanélküliséggel küzdenek a kínai pályakezdők
Minden korábbinál nehezebb munkaerő-piaci helyzettel kénytelenek szembesülni a kínai pályakezdő fiatalok, az elhelyezkedés csaknem a felüknek gondot okozhat az idén.
Egyezkedés a Mollal az INA irányításáról
Új irányítási modellt vezetne be horvátországi INA olajipari csoportnál annak 44 százalékos tulajdonosa, a horvát állam. Az INA irányítási joga ma az 50 százalék alatti tulajdonos Molé, amely e jog nélkül akár el is adhatja INA-hányadát, nem hivatalos értesülés szerint, ha kell, „akár oroszoknak is”.
Alacsonyabb a tankötelezettség korhatára, több az álláskereső
A 20 évesnél fiatalabb pályakezdők ritkán regisztrálnak a Nemzeti Munkaügyi Hivatalnál.
Nem így képzelték el a szabad munkaerő-áramlást, de hogyan tovább?
Az EU-gazdaságok közötti szabad munkaerő-áramlás rendszere - főleg a közép- és kelet-európai tagállamok csatlakozását követő tömeges vándorlás beindulása óta - nem úgy működik, ahogy eredetileg eltervezték, ezért uniós szintű korlátozásokat kellene meghonosítani - áll az egyik vezető londoni társadalmi-gazdasági kutatóintézet szerdán előterjesztett javaslatcsomagjában.
Állásokat hirdetett meg a Sólyom
Harmincöt állást hirdetett meg a Sólyom Airways - közölte a Magyar Nemzettel Vágó József, a légitársaság vezérigazgatója. A Népszabadság csütörtöki számában megjelent egész oldalas hirdetés szerint a Sólyom augusztus 1-jétől többek között forgalomirányító, járat-előkészítő, elsőtiszt, parancsnok pozícióra várja a jelentkezéseket. Szerepel a meghirdetett állások között légiutas-kísérő, értékesítő, raktárvezető, hajtóműmérnök, valamint egyebek mellett HR-adminisztrátori, igazgatói asszisztensi munkakör is.
Normatíva helyett bértámogatás a nem állami iskolákban
Szeptember elsejéig dolgozza ki és nyújtja be a kormánynak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt a javaslatát, amely módosítaná a nem állami köznevelési intézmények finanszírozását – közölte lapunkkal a köznevelésért felelős államtitkárság. A tervek szerint a támogatás két elemből fog állni. Egyrészt bértámogatásból minden nem állami, nem önkormányzati fenntartó számára, illetve az egyházak és az országos, valamint az iskolai oktatás esetén a helyi nemzetiségi önkormányzatok esetén a bértámogatáson felül működtetési támogatásból.
Augusztustól másképp számítják a szabadságot
Augusztus elsejével módosul a távolléti díj számítása, így például egy-egy szabadságos hónapban a munkabér nem változik majd az adott hónap munkanapjainak számától és a távollét időtartamától függően.
Áll a belvárosi lakáspiac, menekülnek a közvetítők
Aki mostanában belefutott néhány nagyobb ingatlanos cég elemzésébe, mely a belvárosi ingatlanpiaci lehetőségeket taglalta, azt hiheti, hogy a válság után végre beindult a mozgás, s akár még bérbeadási céllal is megéri ingatlant vásárolni a belső kerületekben. A helyzet azonban közel sem ilyen reménykeltő - hívta fel a figyelmet Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője.
Magyarok a legtöbbet dolgozók között - meglepő eredményeket mutat a lista
Vajon a világ mely országaiban dolgoznak a legtöbbet - e szempont alapján állít föl tízes toplistát a CNN Money az OECD adatai alapján. Az amerikai hírportál szerint Magyarország is a legtöbbet dolgozók szűk körébe tartozik. A Deloitte Globális Versenyképességi Index eredményei szerint ugyanakkor lassan véget érhet az egyre alacsonyabb bérköltségek hajszolásával járó lefelé tartó verseny, és a tudásalapú növekedés felé mozdul el a világ feldolgozóipara.
Végre! Rég nem látott jó számok jöttek a munka világából
Jó adatok jöttek: javult a foglalkoztatási és munkanélküliségi ráta és a foglalkoztatottak száma is nőtt, a munkanélkülieké pedig csökkent. A munkanélküli nők száma azonban nőtt.
Masszívan veszteséges lehet a Sólyom Airways
Még a legoptimistább feltételezéseket alapul véve is hatalmas veszteséget halmozhat fel az indulást követő években a Sólyom Airways, írja a hvg.hu a magyar tulajdonú stratégiai tanácsadócég, a Capitol Consulting Group tanulmányára hivatkozva.
Újabb mélypont jöhet a Magyar Telekomban
Napok óta nincs egyértelmű irány a piacokon, egyedi részvények között viszont - mint mindig - most is találunk olyat, amelyik irányba áll. Ma a Magyar Telekom mellett a Deutsche Telekom és az Infineon grafikonját vizsgáltuk meg részletesen.
Ennyit fizetnek a cégek a telefonhasználatért
Augusztus elsején a nem magánszemélyek esetében az eddigi 2-ről 3 forintra nő a szöveges üzenetenként, illetve híváspercenként fizetendő távközlési adó mértéke.
112. oldal / összesen: 127