2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
111. oldal / összesen: 127
Leépítés a BKV-nál: ebből még sztárjk is lehet
Kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett és sztrájkbizottságot alakított a BKV-nál működő Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) kedden. A Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezet - Egységes Közlekedési Szakszervezet (KKDSZ-EKSZ) is sztrájkbizottságot alakított.
Egy jó állásért minden második magyar külföldre költözne
A magyarok 93 százaléka úgy gondolja, hogy az országban nem létezik biztos munkahely, ez Chile, India és Törökország eredményénél is rosszabb – derült ki a Randstad Workmonitorból. Minden második magyar külföldre költözne egy jó állásért.
A cégek örülnek az olcsó pénznek
A jelentős kamatcsökkentésnek örülnek a leginkább a kis- és középvállalkozások a K&H kkv bizalmi indexe szerint. Kevésbé pesszimisták a kormány politikája miatt is, azonban meglátszik a hangulatukon, hogy merülnek ki az uniós források.
A Dunaferr elküldi 1500 dolgozóját
Augusztus 15-éig megkezdődik a létszámleépítés az ISD Dunaferr Zrt.-nél. A korábbi tulajdonosi terveknek megfelelően a dolgozói létszámot 1500-zal csökkentik.
Több száz taxis kerül utcára, bedőlnek a cégek is
Kevesebb taxitársaság lesz Budapesten, és több száz családfenntartó maradhat munka nélkül szeptembertől az új fővárosi taxirendelet miatt – közölte a Rádió Tele5 Taxi és a Budapest Taxi.
Óriási leépítés a Mal Zrt.-nél: több száz embert küldenek el
Csoportos létszámleépítést jelentett be pénteken a Magyar Alumínium Zrt., 800 dolgozójukból 2-300-at küldenének el.
Bevezetik Magyarországon a sziesztát?
Új munkavédelmi szabályozás szükséges az egyre forróbb nyarak miatt - mondta a Világgazdaságnak az Országos Munkavédelmi Bizottság (OMB) ügyvivője.
Kapnak végül cafeteriát a tanárok?
A tanév kezdete előtt pár nappal születhet meg a pedagógusok munkáját meghatározó kollektív szerződés. Jelen állás szerint a tanároknak nem jár cafeteria, míg a köztisztviselőknek igen.
Jogvédők nyomása alatt a kekszgyár
Továbbra sem nyugszanak a kedélyek Halmajugrán, ahol július végén romák tüntettek a helyi kekszgyár előtt „munkát, kenyeret” követelve. A gyárat több civil szervezet és párt is nyomás alatt tartja, noha a demonstráció alapvetően fals információn alapszik, hiszen a gyár nem kapott uniós forrást munkahelyteremtésre. Úgy tűnik, a jogvédőket e félreértés nem zavarja, tovább ostorozzák az egyébként cigányokat is foglalkoztató céget.
Alulbiztosítottak a magyar cégek
Egy itthon is hatályos uniós direktíva nyomán jelentősen megemelkedhetnek a hazai vállalatok pénzügyi terhei, ha környezetszennyezést okoznak. Ennek ellenére a hazai cégek – a legnagyobbak kivételével – kevesebbet költenek biztosításra a szükségesnél.
Közmunkával kötötték össze az energiaracionalizálást Zalaegerszegen
Kazánkorszerűsítést, közmunkát és városrendezést összehangoltan megvalósító mintaprogram zajlott Zalaegerszegen, a közmunkások által megtisztított terület faaprítékával fűtenek majd két óvodát - közölte szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
Új rekordon a cégbedőlések száma Magyarországon
Csaknem 10 ezer cég szűnt meg az elmúlt három hónapban Magyarországon, korábban soha nem töröltek még a nyilvántartásból ennyi céget egyetlen negyedév alatt. A nemzeti dohányboltok miatt ugyanakkor sok új vállalkozást is alapítottak ebben az időszakban, ennek következtében magasan áll az Opten - Cég Fluktuációs Index (Opten - CFI) is.
Létminimum alatt keresnek a szociális dolgozók
Petícióval tiltakoznak helyzetük tarthatatlansága ellen, és országos demonstráció-sorozatra készülnek az egész közszférában legrosszabbul fizetett szociális dolgozók. Megelégelték, hogy az ágazatért felelős tárca nem veszi komolyan érdekegyeztetési kezdeményezéseiket.
111. oldal / összesen: 127