2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
110. oldal / összesen: 127
Rettegünk a munkanélküliségtől
Miközben az üzleti bizalom kissé javult augusztusban, a lakosság egyértelműen pesszimistább lett. Miközben összességében a foglalkoztatási hajlandóság nem romlott számottevően, egyre jobban félünk a munkanélküliségtől.
Brutális díjemelés: Minden taxis kedvezmény megszűnik
A kötött áras taxis tarifa szeptemberi bevezetésével megszűnnek az akciók, a kedvezményes törzsutaskártyák és a szerződéses partneri kedvezmények is - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke az InfoRádiónak.
Visszamenőleg megemelik a vasutasok bérét
Megállapodtak a béremelésről a MÁV-nál, így elmarad a vasutasok péntekre tervezett demonstrációja. Leépítés sem lesz.
Kik keresnek a legjobban Magyarországon?
A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – a bruttó átlagkeresetek 3,4, a nettó átlagkeresetek 4,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, közölte a KSH.
Álláskeresők: itt a fordulat?
Félmillió alatt maradt júliusban az álláskeresők száma, miközben két megye adta az álláskeresők több mint 20 százalékát. A válság óta az elmúlt két hónapban ment először félmillió alá a regisztrált álláskeresők száma, de a tartós álláskeresők aránya magas, harmaduk, 164 ezer fő legalább egy éve nem talál munkát. Az újonnan bejelentett állások terén viszont halvány javulás kezd kibontakozni.
Másfél éve stagnál a foglalkoztatás a versenyszférában
2013 júniusában 228 848 forint volt a nemzetgazdasági átlag bruttó kereset, 3,7 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban, derül ki a KSH frissen közzétett adataiból. A nettó keresetek 5,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, ami a júniusi 1,9 százalékos infláció mellett nagyjából 3 százalékos reálbér-emelkedésnek felel meg nemzetgazdasági szinten. A versenyszektorban a bruttó keresetek 2,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, a nettó keresetek pedig 4,4 százalékkal, a versenyszféra foglalkoztatottsága ugyanakkor nem látszik mozdulni: a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál másfél éve stagnálást mutat a létszám.
Változást a magyar építőiparban! – Nyári Szabadegyetem Baján
A magyar építőipart sújtó súlyos pénzügyi, morális és szakmai válságra szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Mérnök Együttműködés Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő II. Nyári Szabadegyetem. A helyszín Baja, az időpont szeptember 06-08.
Milliárdok a hajléktalanokért
Közel tízmilliárd forintot szánt az idén a kormány a hajléktalanellátásra, beleértve a szociális munkát vagy a diszpécserhálózatot. Az intézkedések célja, hogy személyre szabottan segítsék a fedél nélkül élőket oktatással, lakhatással és orvosi ellátással. A kormány az elmúlt években nagy erőforrásokat fordított az új foglalkoztatási politikára, szociális bérlakásprogramra, közösségi programok támogatására.
Hódmezővásárhelyen bővít a SZEFO
A jövő év közepétől már 175, részben megváltozott munkaképességű ember dolgozhat a SZEFO Zrt. új telephelyén, amelyet Hódmezővásárhelyen nyit az állami tulajdonú textilipari társaság.
Rohadjon meg az egész vasmű!
Az ukrán-orosz tulajdonosok elküldik a Dunaferr dolgozóinak 23 százalékát, de a tervezett 1500 fős létszámleépítésről egyelőre Dunaújvárosban sem tudnak semmi biztosat. A Dunaferr máig a szocialista időkből örökölt nagyvállalati struktúrában működik, csak a dolgozók fele foglalkozik acélgyártással, egy ilyen brutális elbocsátás után azonban működésképtelenné válhat a vasmű, ami a teljes magyar vaskohászat végét jelentené.
Közel ezer embert küldtek el a Postától
Bár a postai liberalizáció nem hozott új riválist a Magyar Postának, a vállalat a hatékonyabb működés érdekében így is jelentősen csökkentette a dolgozói létszámát.
Százezer új munkahelyet hoznának az almások
Kisebb almatermés várható idén a tavalyinál, de még ez is elég lesz a magyar piacnak.
Még fizetnek a trafikosok
Már több mint egy hónapja működik a dohánykereskedelem új rendszere, de senki nem tudja, mit eredményezett a változás. Hamarosan új trafikosok nyerhetnek
110. oldal / összesen: 127