2024.10.05 | Szombat
Aurél napja

Munkahely
Keresés
11. oldal / összesen: 127
..
A dolgozók egészségét és közérzetét is javítják hamarosan a hazai irodaházak
Egy irodai dolgozó, karrierje során közel 50 ezer órát ül a munkahelyén. A technológia eszközök használata és az ülőmunka számos egészségügyi probléma forrása lehet, ezért a legmodernebb irodák fejlesztését a munkatársak egészségének és közérzetének javítása határozza meg az elkövetkező évtizedben. Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. A WELL-minősítés célja, hogy olyan irodaházak épüljenek, amelyek a környezetvédelem mellett az ott dolgozók egészségére és közérzetére is kedvező hatással vannak.
..
Elégedett munkaerő nélkül elégedett ügyfél sincs
Legkevesebb minden harmadik magyar tapasztalta már, hogy egy szolgáltató munkatársa maga sem szívesen ajánlotta a terméket, amit épp eladni készült. A nem elkötelezett munkaerőnél kevés gyorsabban és károsabban ható tényező van egy vállalat megítélése tekintetében, a valóban ügyfélközpontú szemlélet beemelése a szervezeti kultúrába azonban közel sem egyszerű feladat. Ugyanakkor nem is lehetetlen.
..
Jövőre kedvezőbb adókulcsa lesz a béren kívüli juttatásoknak
Jövőre az idei mintegy 44 százalékról 40,71 százalékra csökken a béren kívüli juttatások, köztük a pénztári megoldásokhoz nyújtott munkáltatói támogatások adója - emlékeztetett Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke.
..
Nem kell egyedül csinálnod!
Fejben már mindannyian az újévre, az új lehetőségekre készülünk, és igyekszünk újragondolni azokat az álmokat, melyeket idén nem sikerült megvalósítani. A célok elérhetők, csak meg kell találnod a megfelelő támogatót, aki segít! Sharí Alexander, az Entrepreneur.com vendégszerzője szerint ezt a személyt 4 különböző típus testesíti meg:
..
4 tipp a jobb emberi kapcsolatokért!
A legtöbb ember nem szereti a konfliktusokat, viszont azok elkerülése még nagyobb nehézséget okoz. Mind a munkahelyi, mind a személyes problémák és nézeteltérések megfelelő kommunikációval kezelhetőek, de egyáltalán nem mindegy, hogyan! Íme, 4 tipp Debra Bentontól, az Entrepreneuer.com szerzőjétől.
..
Gyereknevelés mellett, tartós betegségből felépülve és nyugdíjból is van visszaút a munkaerőpiacra
A „Return to Work” programra olyan szakemberek jelentkezhettek, akik legalább 2 éve nem dolgoznak: a jelentkezők száma idén is 100 felett volt. A Morgan Stanley tavaly első ízben indította el Budapesten azt az „újrakezdő” programot, melynek célja segíteni azon álláskeresőket, akik legalább 2 év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz vagy új karrierlehetőséget találni. „Vannak, akik gyermekvállalás után állnának újra munkába, esetleg egészségi vagy családi okok miatt távolodtak el a munkaerőpiactól, sőt olyanok is, akik a nyugdíjba vonulás után döntenek úgy, hogy újra kamatoztatnák tapasztalatukat.” – mondta el Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR vezetője.
..
Bizalmi környezet a munkahelyen
Nem titok, hogy a vezető személye az egyik legfontosabb egy vállalat irányításában, az általa kialakított értékek határozzák meg a munkatársak minőségi, lojális együttműködését. Az igazi művészet valójában abban rejlik, hogy mindez hogyan érthető el. Íme, 3 tipp Chris Oberbecktől, az Entrepreneuer.com vendégszerzőjétől arra, hogyan építhetsz bizalmi kultúrát vállalkozásodban:
..
Az egyén a kulcs!
Az egyik kérdés, amit a leggyakrabban felteszünk vállalkozóként: „Hogyan tudnánk sikeresen felépíteni vagy tovább bővíteni az üzletünket?” Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a legjobb megoldás az újabbnál újabb befektetések keresése. Pedig a valóságban az emberek jelentik a kulcsot ahhoz, sikeressé válj! Íme, 3+1 tipp az üzleti növekedéshez David Meltzertől, az Entrepreneuer.com munkatársától:
..
Üzleti sikerközösségek hálózata épül Magyarországon
A networking tudatos munka és nem ócska smúzolás. Hatalmas érdeklődés övezte az év legfontosabb, és egyben Magyarország legnagyobb networking eseményét, ahol a résztvevők szervezett keretek között bővíthették kapcsolati tőkéjüket, miközben azonnal hasznosítható gyakorlati tanácsokat szerezhettek hazai és nemzetközi vállalkozók esettanulmányaiból, üzleti tapasztalataiból.
..
Üzleti rekordra készül a magyar szervezet - Nem elég, ha csak elégedett az ügyfél
Régen elég volt, ha a vendég csettintett a nyelvével, megnyalta mind a tíz ujját és mellé húzós borravalót adott a számla kifizetésekor. Az üzleti sikerhez ma már többre van szükség. Nem az elégedett ügyfél a legnagyobb király, hanem az, aki tovább is ajánlja a céget, az éttermet, a vállalkozást. A közgazdák jó 15 éve mérni is tudják a valós ügyféltámogatás mértékét.
..
Novembertől emeli a béreket az Auchan
Átlagosan 13,6 százalékkal emeli az áruházi alkalmazotti munkakörben foglalkoztatottak bérét az Auchan november 1-jén, és a cég létszámbővítést is tervez a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével folytatott tárgyalásokat követően.
..
A nyári lazsálásnak vége, vissza az üzlethez!
A pihentető nyaralás elengedhetetlen, hiszen mindenkinek szüksége van a feltöltődésre családja, barátai körében, hogy aztán újult erővel, ambícióval térhessen vissza a munka világába. A könnyed nyári időszak után sokak számára mégis nehéz újra felvenni az őszi, pörgős ritmust. Íme, néhány inspiráló tipp Gary Beckstrandtől, az Entrepreneur.com vendégszerzőjétől, amik segítenek átlendülni a holtponton!
..
70 vállalkozás 13,5 milliárd forintból bővítheti kapacitását
Versenyképességének és termelékenységének erősítésére 13,5 milliárd forint támogatást nyert el 70 mikro-, kis- és középvállalkozás a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében, amellyel több mint 27 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.
11. oldal / összesen: 127