2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
109. oldal / összesen: 127
Módosult a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés pályázati határideje
2013. szeptember 30-ig pályázhatnak az elismerés megszerzésére azok a munkáltatók, amelyek vállalják, hogy fejlesztéseket hajtanak végre a fogyatékkal élő emberek toborzásának, kiválasztásának, megtartásának érdekében.
Ötmilliárd forintot kaphatnak a fiatal vállalkozók
Változtattak a kezdő vállalkozók támogatására szolgáló pályázaton, nagyobb hangsúlyt kapott az esélyegyenlőség.
Többen dolgoznak az EU-ban
Az euróövezetben nem változott, az előző havi 12,1 százalékon maradt a munkanélküliségi ráta, az unió 27 tagállamában viszont 11 százalékról 10,9 százalékra csökkent - közölte szerdán az Eurostat.
Napokon belül megkaphatják a béremelést
Az augusztusi fizetéssel, vagyis szeptember elején kaphatják meg az egészségügyben dolgozók a számukra korábban megígért és törvényben elfogadott béremelést – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága vasárnap az MTI-vel.
Munkanélküliség nincs, de más se nagyon
Magyarországon 17 olyan település van, ahol nem élnek munkanélküliek. A falvak többsége a nyugati határszélen található, innen Ausztriába járnak, azt azonban látszólag semmi nem magyarázza, hogy a Dél-Dunántúlon hogyan lehetséges, hogy néhány faluban kivétel nélkül mindenkinek van munkája. Óbányán és Kárán vadásztunk munkanélküliekre.
A kollektív tudás erejét rendre alábecsüljük
Nagyra értékeljük az egyéni teljesítményt, de a kollektív tudás erejét rendre alábecsüljük. A szociológusok már régóta tudják, ideje megtanulnunk nekünk is: több ember mindig okosabb, mint egy.
Nem jár pénz a pluszórákért a tanároknak
A parlament kedden módosította a köznevelési törvényt, szeptembertől minden pedagógusra kiterjed az életpályamodell.
Béremelést követelnek a közmunkások
Közmunka Doncsev: Nem felel meg az igazságosságnak, ha a közfoglalkoztatási bérek megközelítenék a minimálbért
Hogy nő a foglalkoztatás?
56 ezerrel többen dolgoztak idén május–júliusban, mint egy évvel korábban, ráadásul a növekedésnek csak kisebb részét, 36 százalékát adja a közfoglalkoztatás felfutása. A 36 ezer fős nem-közmunkás plusz a közszolgáltatásokból, piaci szolgáltatásokból, és részben a feldolgozóiparól adódhat
Balog: Minden pedagógus megkapja a béremelést
A pedagógus-életpálya rendszere és a béremelés már az idei tanévkezdéskor kiterjed majd a köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben foglalkoztatott valamennyi munkavállalóra – emelte ki az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán a köznevelési törvény módosítását ismertetve hétfőn a parlamentben.
A Masina Kft. lakatosüzemet és híddarut vett uniós pénzből
Az Európai Unió 99 millió forintos támogatásával, közel 200 millió forint összegű beruházással fejlesztett a kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft.
Nem abból élnek, amivel foglalkoznak
Vannak vállalkozások, amelyek fő bevételi forrása nem a fő tevékenységükből származik, de nem is abból, amihez a közvélekedés elsősorban köti őket. A gyorsétterem valójában egy ingatlanüzlet, a benzinkút üzleti értelemben egy kisbolt, a kisbolt viszont inkább egy kocsmára hasonlít.
Ledolgoztatható béremelés: nem minden tanár visz haza többet
Több pedagógus kap béremelést szeptembertől, cserébe azonban az eredetileg tervezett növelésnek csupán a 60 százalékát kapják meg – ezzel a kommunikációs bűvésztrükkel próbálja lenyomni a pedagógusok torkán a kormányzat azt a tényt, hogy a költségvetésben egész egyszerűen nem áll rendelkezésre a korábban törvényben rögzített bérfejlesztéshez szükséges forrás.
109. oldal / összesen: 127