2024.10.14 | Hétfő
Helén napja

Munkahely
Keresés
107. oldal / összesen: 127
A Huawei számára Magyarország lesz Európa kapuja
Bővíti biatorbágyi üzemét és minden Európába szánt termékét Magyarországon keresztül készül az európai piacra szállítani a Huawei Technologies Hungary - jelentette be Bin Junszong, a vállalat ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Jelentősen visszaesett a csehországi autógyártás
Jelentősen visszaesett a csehországi autógyártás, az év első hét hónapjában 638 689 gépkocsit gyártottak, ami éves összehasonlításban 14 százalékkal kevesebb, mint 2012-ben - közölte a csehországi autóipari szövetség.
MSZP: több százezerrel kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltáskor
Több százezerrel kevesebben dolgoznak ma Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltás utáni első negyedévben - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
OGY - Feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését javasolja Szili Katalin
Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi Szili Katalin független országgyűlési képviselő, hogy a kormány vizsgálja meg, milyen következményekkel járna egy feltétel nélküli, születéstől halálig járó alapjövedelem bevezetése.
Fehérvár24: megszűnhet a bábolnai IKR Zrt.
A mezőgazdasági gépek, berendezések forgalmazásával és szervizelésével foglalkozó New Holland felbontotta kizárólagos forgalmazói szerződését a bábolnai IKR-rel, emiatt megszűnhet a 45 éves társaság és 360 munkahely - írta pénteken a Fehérvár24 internetes portál.
Polietilént gyártó részleget épít a pozsonyi Slovnaft
Polietilént gyártó részleget épít a Pozsonyban a Slovnaft. A magyar Mol tulajdonában lévő szlovákiai vegyipari társaság pénteken beindított beruházásának tervezett értéke több mint 300 millió euró (90 milliárd forint).
Új gyárat épít a ZF Lenksysteme Makláron
Több mint húsz millió eurós zöldmezős beruházással épít új, elektromos kormányművet gyártó és összeszerelő üzemet a ZF Lenksysteme Hungária Kft. a Heves megyei Makláron. A jövőre már termelő, 115 új munkahelyet teremtő gyár alapkövét pénteken rakták le a cég vezetői, valamint a település polgármestere.
A vidékfejlesztés kiemelt célja lesz a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncok kiépülése
A vidékfejlesztés egyik prioritása a Rövid Élelmiszer-ellátási Láncok (RÉL) kiépítése lesz az EU 2014-2020 közötti költségvetési időszakban, ami a helyi termelők és a helyi fogyasztók közötti távolság csökkentését jelenti és a helyi piacok előtérbe helyezését - emelte ki előadásában a Vidékfejlesztési Minisztérium Térségi Programok Osztályának vezetője.
Eladta egyik termelő egységét az Alteo tulajdonában álló soproni erőmű
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. tulajdonában álló Soproni Erőmű Kft. eladta 6 megawatt névleges villamosenergia-teljesítményű gázmotoros termelő egységét, és annak közvetlen tartozékait - közölte az Alteo pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Bezár a Kőszegi Ruhaipari Zrt.
Végleg bezárja üzemét és elküldi dolgozóit a Kőszegi Ruhaipari Zrt. - közölte az MTI-vel pénteken Lányi Péter, a részvénytársaság cégvezető-főkönyvelője.
Új üzemcsarnokkal bővült a Hauni gyártóbázisa Pécsen
Átadták a dohányipari berendezések, alkatrészek előállításával foglalkozó Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. másfél milliárd forintból épült új, 4200 négyzetméteres üzemcsarnokát Pécsett pénteken.
Uniós támogatással egymilliárdos fejlesztés a Kecskeméti Konzerv Kft.-nél
A Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. 975 millió forint összegű technológiai fejlesztést hajt végre, amelyhez 380 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.
Egy kézben az Euronics márkanév
Kizárólagos joggal használhatja Magyarországon az Euronics márkanevet a Vöröskő Kft.
107. oldal / összesen: 127