2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
104. oldal / összesen: 127
Munkába állt a tízezredik alkalmazott a győri Audi-gyárban
Munkába állt szerdán a tízezredik alkalmazott az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában.
A munkáltatók több mint 60 százalékánál találtak munkaügyi szabálytalanságot az első félévben
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) 10 589 munkáltatót ellenőrzött az idei első félévben és a felügyelők a munkaadók 61 százalékánál találtak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot; ezek csaknem 40 ezer munkavállalót érintettek.
MSZP: Orbán Viktor gazdaságpolitikája miatt munkahelyek ezrei szűnnek meg
Munkahelyek ezrei szűnnek meg az MSZP szerint Orbán Viktor gazdaságpolitikája miatt. Így reagált a fideszes Hoppál Péternek a munkahelyvédelmi akció eredményeit ismertető keddi sajtótájékoztatójára az MSZP szóvivője.
Bővül a magyarországi szolgáltató központoknál alkalmazottak száma
A legfrissebb becslések szerint a magyarországi üzleti szolgáltató központok (SSC) összesen mintegy 25 ezer embert foglalkoztatnak, és a következő két-három évben várhatóan újabb 2300 munkahelyet hoznak majd létre - derül ki a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) kedden közzétett felméréséből.
Gyökeres átalakulás előtt a szolgáltatóközpontok, Magyarország is lépéskényszerben
Gyökeres átalakulás zajlik a szolgáltatóközpontok piacán, a cégek szolgáltatásainak köre és minősége is rohamosan változik, a szervezetek minden korábbinál jobban globalizálódnak. Az átalakulás a Magyarországon működő központok számára is lépéskényszert jelent – mutat rá az EY legfrissebb iparági elemzése. A tanulmányból az is kiderül, hogy a közép- és hosszútávú siker érdekében a szolgáltatóközpontoknak hat fontos területre kell koncentrálniuk.
Mintegy 250 embert küld el a Mal a bauxitfeldolgozás megszűnése miatt
Mintegy 250 embert küld el a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. a bauxitfeldolgozás megszűnése miatt - tájékoztatta az MTI-t a cég felszámolóbiztosa, Szegőné Kemerle Judit hétfőn.
KSH: júliusban 1,9 százalékkal emelkedett az építőipari termelés
Júliusban az építőipar termelése a kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel korrigálva is 1,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
Bővít Magyarországon a Coloplast, 700 új munkahely jön létre
Bővíti magyarországi gyártókapacitását a gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Allan Rasmussen, a Coloplast A/S senior alelnöke hétfői megbeszélésük után az Országházban.
Csúcstechnológiával fejleszti gyártósorait a MarronePower
Idén 28 millió forintos beruházással fejlesztette magyarországi gyártósorait az ipari használatra szánt ponthegesztő elektródák gyártásával foglalkozó MarronePower Kft.
Idén is nagy volt az igény a nyári diákmunkák iránt
Ezen nyáron is nagy volt az igény a diákmunka iránt, ugyanakkor egyre népszerűbbek a gyakornoki programok is a fiatalok körében, akik a pénzkereseti lehetőségen túl a tapasztalatszerzés lehetőségét is meglátják a munkavállalásban - olvasható a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) közleményében.
Négy év börtönt kapott a több mint kétezer embernek munkát ígérő férfi
Csalás miatt jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Zalaegerszegi Törvényszék azt a férfit, aki éveken át külföldi munka ígéretével országszerte jelentetett meg újsághirdetéseket és küldött pénzért tájékoztatókat, de több mint 2000 ügyfele közül senki nem kapott állást.
Eurostat: csökkent a foglalkoztatottság az eurózónában
A második negyedévben 0,1 százalékkal csökkent a foglalkoztatottság a 17 tagországot magába foglaló eurózónában negyedéves összevetésben, miután már az első negyedévben is 0,4 százalékkal apadt a munkában állók száma - jelentette pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.
Fejleszti gyárát a sárospataki Ferro-Tool Zrt.
A sárospataki Ferro-Tool Szerszámkészítő és Forgalmazó Zrt. új üzemcsarnokot épít zempléni városban, és Budapesten is létrehoz egy kisebb üzemet. A cég több mint 750 millió forintos beruházása az új csarnok alapkőletételével csütörtökön kezdődött meg.
104. oldal / összesen: 127