2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
103. oldal / összesen: 127
Mérséklődött a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében
Mérséklődött a regisztrált álláskeresők száma Vas megyében, augusztusban 8009 álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában, 1,2 százalékkal kevesebb, mint egy hónappal korábban - közölte a megyei kormányhivatal munkaügyi központja szerdán.
Nyitott kapukkal várja a magyar vállalkozókat Hongkong
Az Ázsia kereskedelmi kapujaként emlegetett Hongkong által kínált üzleti lehetőségekről tájékoztatott magyar kis- és középvállalati vezetőket egy szerdai budapesti üzleti szemináriumon Margaret Fong, a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács (HKTDC) igazgatóhelyettese.
Harmadával növelte üzemterületét a győri Grana Kft.
Negyedmilliárd forintos fejlesztés keretében közel harmadával bővítette székhelyén üzemterületét a győri Grana Kft. - hangzott el az elsősorban fröccsöntött műanyag alkatrészeket előállító autóipari beszállító társaság új létesítményének keddi avatóünnepségén.
Ötszáz új munkahelyet teremt a Systemax budapesti beruházása
Több mint ötszáz új munkahelyet teremt a számítástechnikai cikkeket és alkatrészeket forgalmazó amerikai vállalat, a Systemax Budapesten létrehozott szolgáltatóközpontja - közölte Orbán Viktor miniszterelnök és Pim Dale, a Systemax EMEA Technology Group vezérigazgatója keddi megbeszélésük után az Országházban.
Öt év alatt 5500 munkahelyet teremt a Huawei Európában
Szolgáltatási ágának kiterjesztésére törekszik a kínai Huawei a következő években Európában és ezzel mintegy 5500 munkahelyet teremt - írja a China Daily napilap hétvégi számában.
A kormányszóvivő szerint nincs szó a közműcégek államosításáról
Nincs szó a közműcégek államosításáról vagy kisajátításáról, az állam megfontolja az egyes szolgáltatóknak a tulajdonuk értékesítésére tett ajánlatát - mondta Giró-Szász András hétfőn reggel az M1 Ma reggel című műsorában.
Technológiafejlesztés és kapacitásbővítés a Denso székesfehérvári gyárában
A Denso Gyártó Magyarország Kft. mintegy 1,4 milliárd forint összköltséggel, eszközbeszerzési programja keretében jelentős technológiafejlesztést és kapacitásbővítést valósít meg Székesfehérváron.
Teherautókhoz is gyárt alkatrészeket a Hajdu Autótechnika Zrt.
A Hajdu Autótechnika Zrt. egy teljesen új piaci szegmensben, a haszonjármű-iparban is megvetette a lábát - mondta Harsányi József vezérigazgató-helyettes.
KSH: júliusban gyorsult a bérnövekedés a versenyszférában
Júliusban gyorsult a kerestek emelkedése a versenyszférában: a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál alkalmazottak bruttó átlagkeresete 4,5, a nettó 6,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző havi 2,8, illetve 4,4 százalékos növekedést követően - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölt adataiból.
Megduplázza európai K+F beruházásait a Huawei Technologies
A kínai Huawei Technologies információs és távközlési technológiai konszern öt éven belül megduplázza kutatási-fejlesztési beruházásait Európában.
Segíti a helyi tejipari céget a miskolci önkormányzat
Miskolc vezetése úgy döntött, hogy gazdasági koncepciót dolgoz ki a felszámolással fenyegetett városi tejipari cég, a Minna megmentésére, a társaság önkormányzati tulajdonba vételére - jelentette be Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), a város polgármestere sajtótájékoztatón szerdán.
Újabb uniós források az Észak-alföldi régiónak
A kormány döntése értelmében újabb, 17 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg az Észak-alföldi régióban - jelentette be Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezető igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.
Százezer munkahely szűnt meg Szlovákiában a válság kezdete óta
A válság kezdete óta eltelt öt év leforgása alatt legalább százezer munkahelyet számoltak fel Szlovákiában, és a foglalkoztatottság szintje leghamarabb 2020-ra érheti el a 2008-as szintet - közölte az Új Szó szlovákiai magyar nyelvű napilap szerdán.
103. oldal / összesen: 127