2024.10.13 | Vasárnap
Kálmán, Ede napja

Munkahely
Keresés
102. oldal / összesen: 127
Jöhet a 100 ezer forint feletti minimálbér
A cégvezetők többsége a minimálbér emelésére számít, 60 százalékuk szerint 100 ezer forint fölé mehet a minimálbér összege jövőre - derült ki a Policy Agenda felméréséből. A cégek harmada azonban saját bevallása szerint nem tudná kigazdálkodni a minimálbér-emelést, főleg a kisebb cégek.
Az MSZOSZ 104 ezer forintos minimálbért javasol 2014-re
Az MSZOSZ Szövetségi Tanácsa 2014-ben a kötelező legkisebb munkabér és a bérminimum 6 százalékos, valamint a keresetek 4,5 százalékos növekedését tartja szükségesnek, a minimálbér ennek megfelelően a jelenlegi 98 ezer forintról 104 ezer, a bérminimum pedig 114 ezer forintról 121 ezer forintra nőne - közölte az érdekképviselet.
A fővárosi irodák öt százaléka kapott zöld minősítést
Eddig 33 irodaház, a fővárosi irodaállomány 5 százaléka kapott valamilyen zöld minősítést, de a 2012-től indított új fejlesztések már kivétel nélkül minősítettek - közölte felmérése eredményét az Óbuda Group mérnök-szolgáltató csoport.
Előleg a téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési programra
A téli közfoglalkoztatást kiegészítő képzési program 24 milliárd forintos összköltségének 50 százalékában meghatározott előleget biztosít a Miniszterelnökség a tanfolyamok lebonyolítására - az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben.
Támogatás magyar vállalkozások megjelenéséhez indonéz projektekben
Mobil víztisztítók szállítására szóló kötött segélyhitel-keretmegállapodást parafált Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Djoko Kirmanto indonéz közműügyi miniszter kedden Budapesten.
Mérséklődött a cégbedőlések száma
Az idén szeptemberben éves összevetésben először mérséklődött a cégbedőlések száma a gazdasági válság 2008-as kitörése óta: ebben a hónapban 15 321 céget számoltak fel, az előző év hasonló időszakinál 33,8 százalékkal kevesebbet - derül ki a feketelista.hu gazdasági adatbázis keddi közleményéből.
Belorusz megrendelést kaphat a Rába
A Rába és a belorusz MTZ traktorgyár között egyeztetés kezdődött arról, hogy a különösen nagy teljesítményű mezőgazdasági gépekhez a Rába futóműveket szállíthasson - számolt be Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a magyar-belorusz gazdasági vegyesbizottság keddi budapesti ülését követő sajtótájékoztatón.
Kényszerszabadságra mennek a román vasutasok
Havi egy nap kényszerszabadságra küldi alkalmazottait a román államvasutak személyszállító részlege (CFR Calatori), amely így akarja csökkenteni a kiadásait a veszteségek mérséklése érdekében.
Ismét bővült az ipari termelés
Idén augusztusban az előzetes adatok alapján az ipari termelés 1,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint ugyanakkor 0,9 százalékkal emelkedett – közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Vállalkozás indításához 6 millió forint támogatásra is lehet pályázni
Akár 6 millió forint vissza nem térítendő támogatást is meg lehet pályázni a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" elnevezésű pályázat keretében, amely a vállalkozásindítást tervező fiataloknak nyújt egyedülálló segítséget.
Bővítette biogáz-előállító lehetőségeit a Zalavíz Zrt.
A járművek üzemeltetésére alkalmazott biogáz előállításához szükséges lehetőségeit bővítette a Zalavíz Zrt. Zalaegerszegen, ahol a szennyvíziszap feldolgozásán felül már bármilyen szerves hulladékból képesek CNG-gázt előállítani.
Enyhén csökkent a munkanélküliség
Az idén június-augusztusban 440 ezer volt a munkanélküliek létszáma, 16 ezerrel kevesebb 2012 harmadik negyedévéhez viszonyítva; a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal 9,9 százalékra mérséklődött, legutóbb 2009 azonos időszakában volt 10 százalék alatt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Bővítette gyártókapacitását a kazincbarcikai Ongropack
Százmillió forintot fordított komplex technológiai fejlesztésre a műanyagipari gyártással és PVC-feldolgozással foglalkozó kazincbarcikai Ongropack Kft., elsősorban a megszerzett piaci pozíció megtartása és erősítése miatt.
102. oldal / összesen: 127